Is het al zomer?! Ik kan niet wachten op heerlijk lange, zwoele zomeravonden. Om alvast in de stemming te komen maakte ik deze zomerse burrata salade met bloedsinaasappel, erwtjes, tomaten en pecannoten. Lekker kleurrijk en fris! Deze salade staat binnen 10 minuten op tafel, dus je kunt binnen mum van tijd weer buiten zitten om het op te eten.
Zomerse Burrata salade met bloedsinaasappel
Burrata is wel echt één van m’n heimelijke liefdes, wat is dat een feestje voor de tong zeg. Een goede bol buffel mozzarella is al heerlijk, maar de romige, zachte smaak en structuur van burrata maakt het compleet. De combinatie van deze burrata salade met bloedsinaasappel is romig en tegelijk friszuur en met zoete tomaten en balsamico maakt deze salade een ideaal zomers gerecht. Uiteraard kun je zelf toevoegen of weglaten wat je wilt. Salades zijn immers enorm geschikt om kliekjes en eigen voorkeuren aan toe te voegen. Check hier overigens 20x recepten met burrata op een rijtje!
Nog meer zomerse saladevariaties
Op zoek naar andere zomerse saladevariaties? Eerder maakten we op Betty’s Kitchen deze friszoete (en gezonde!) Venkelsalade met sinaasappel en grapefruit, deze Maaltijdsalade van parelcouscous met pistachenootjes en sinaasappel en Speltsalade met gegrilde groenten. Wij houden ervan, dus genoeg inspiratie om op te doen!:) Oh en voor het uitsnijden van prachtige ontvelde partjes bloedsinaasappel kun je hier een handige tutorial video bekijken voor het uitsnijden van citrus vruchten.
Recept: Burrata salade met bloedsinaasappel
- Cook Time: 10 minutes
- Total Time: 10 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 1 bol burrata
- 150 gram veldsla/ rucola
- 75 gram tuinerwten (bv. uit de diepvries)
- 100 gram cherrytomaten
- 2 bloedsinaasappels
- 5 takjes verse tijm
- 100 gram pecannoten
- 1 el. extra vierge olijfolie
- 1 el. balsamico azijn
- Verse peper
Instructions
- Breek of vermaal de pecannoten in kleine stukjes. Rooster de nootjes in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden.
- Halveer de tomaten en snij de burrata eventueel alvast in stukken. Schil de bloedsinaasappels en snij de partjes fijn. Vang het sap op om door de salade heen te scheppen. Bewaar eventueel een paar schijfjes bloedsinaasappel om in een karaf water bij de salade te serveren.
- Rijg de tijm van de takjes. Dit gaat gemakkelijk door het takje in tegengestelde richting als de blaadjes door je duim en wijsvinger te trekken.
- Meng alle ingrediënten in een kom en serveer de burrata salade met bloedsinaasappel met wat vers gemalen peper eroverheen vermalen!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Notes
Bewaartip: Ik maakte expres wat extra van deze burrata salade met bloedsinaasappel, waardoor ik een portie overhad die ik de dag erna lekker meenam als lunch naar kantoor. Schep de salade in een luchtdicht bakjes en bewaar in de koelkast voor de volgende dag.
Geef een reactie