Mozzarella zul je ongetwijfeld kennen. Maar ken je ook zijn grote zus Burrata al? Dat is een grotere bol verse Italiaanse kaas, welke ingespoten is met room. Je moet het gewoon een keertje geproefd hebben en laat dit recept voor een burrata caprese hier nou geweldig voor zijn!
Caprese salade met burrata
In het jaar van de #staycation proberen we natuurlijk zo gezond mogelijk te blijven eten. Maar dat neemt niet weg dat we gerust meer geld uitgeven aan kwaliteitsproducten en prachtige luxe ingrediënten. En als we het deze zomer dan hebben over bijzondere kazen dan is de burrata zeker eentje die je eens moet gaan kopen. (Check hier 20x recepten met burrata op een rijtje!) Burrata is een zijdezachte Italiaanse verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. Nu is het kleine broertje mozzarella met name bekend van de pizza’s en natuurlijk de Italiaanse Caprese salade van afgewisselde plakjes tomaten en mozzarella. Maar ik besloot om er een luxe variatie op de maken met een grote burrata in de hoofdrol en overheerlijke geroosterde tomaten uit de oven. Een prachtig bijgerecht voor een Italiaanse avond aan lange tafels. Althans, zo beeld ik mij dat dan in deze zomer he.
Nog meer zomerse recepten met kaas
Krijg je van deze burrata caprese geen genoegen? Wij hebben nog meer lekkere zomerse recepten met kaas online staan! Check bijvoorbeeld deze salade van burrata met asperges en ham. Ook erg fijn is deze Salade van gegrilde geitenkaas en vijgen. Bij gebrek aan foodfestivals deze zomer is de zomerse flammkuchen met geitenkaas en spinazie een echte aanrader!. Maar maak bijvoorbeeld ook eens tapas van gegrilde aubergines met kaas! Of maak de wereld beroemde Tuna Melt bagel voor de lunch, want gesmolten kaas is natuurlijk goddelijk! Dat wordt lekker genieten deze zomer!
Recept: Burrata Caprese met salie
Deze kleurrijke salade van geroosterde tomaten en burrata kaas is een aanrader op zomerse dagen. Burrata is een bol mozzarelle die is ingespoten met room!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 40 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Bijgerecht
- Cuisine: italiaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 500 gr cherrytomaatjes mix
- 5 el olijfolie van goede kwaliteit
- 4 teentjes knoflook
- 2 takjes salie
- 4 takjes tijm
- 1 burrata bol
- peper en zout
- optioneel: verse basilicum
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier . Was de tomaten, laat iets uitlekken en verdeel over de bakplaat heen.
- Verhit een klein koekenpannetje met de olie op medium vuur. Plet de knoflook met je hand of mes en stop in de pan. Verwarm deze alvast 2 minuut in de hete olie om de smaken goed los te laten komen.
- Pluk ondertussen de salie van de blaadjes, ik had ongeveer 8 grote blaadjes totaal. Stop deze ook in de pan en ‘frituur’ in de olie gedurende 1 minuut.
- Ris tot slot de tijm van de takjes en voeg ook toe aan de olie. Draai daarna het vuur uit.
- Schep de salie blaadjes uit de olie en laat op een keukenpapiertje uitlekken. Lepel de rest van de olie met de knoflook en kruiden over de tomaten. Breng op smaak met vers gemalen peper en (weinig of geen) zout. Schuif de plaat in de oven en rooster de tomaten in 30 minuten zacht. Laat daarna 10 minuten afkoelen buiten de oven.
- Schep de tomaten voorzichtig(!) over op een serveerschaal maar laat het midden vrij. Plaats hier de burrata en giet een beetje extra olijfolie over de burrata. Leg tot slot de gefrituurde salie blaadjes op de caprese salade. Je kunt dit gerecht zowel lauwwarm als koud serveren.
Eet smakelijk!
Notes
Variatietip: deze geroosterde tomaten kun je ook op een stuk stokbrood of bruschetta serveren. Snijd de burrata in stukken en leg er ook op. Heerlijk als lunch of als borrel met wat extra plakken rauwe Italiaanse ham erbij.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze burrata caprese wilt gaan maken!
Geef een reactie