Print

Recep: Bramen cheesecake

recept bramen cheesecake

Ingredients

Scale

 

Extra:

Instructions

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel ondertussen de Bastognekoeken in een foodprocessor. Giet de kruimels bij de boter en roer goed door.
    Bramen cheesecake

    Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met de spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.

  3. Klop ondertussen in een grote kom de roomkaas met de suiker en het bloem. Klop dit 1-2 minuten door met een handmixer op lage snelheid, totdat je een zachte, homogene massa hebt. Houdt het kloppen echt minimaal en puur om de kaas smeuïg te maken.
    Bramen cheesecake

    Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. En vervolgens de slagroom en de vanille essence en mix maximaal 1 minuut om alles net te kunnen mengen. Spatel als laatste de bramen er doorheen.

  4. Giet de vulling bovenop de kruimelbodem en bak gedurende 15 minuten op 175 graden / 160 hete lucht.
    Bramen cheesecake
  5. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 120 graden / 110 hete lucht, en bak de taart vervolgens nog 90 minuten.
  6. Haal hierna uit de oven en laat de bramen cheesecake minstens 30 minuten afkoelen, en stop daarna enkele uren in de koelkast om nóg verder te laten afkoelen. Deze bramen cheesecake dien je ook in de koelkast te bewaren.

Eet smakelijk!

Groetjes,
Betty

Notes

Gebruik je een kleinere bakvorm bijv. 18 of 20 cm, dan kun je ook een kwart van de ingrediënten minder gebruiken. Dus 100 gram wordt 75 gram.

Keywords: Cheeecake, taart, zoet, bakken, bramen