• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bramen yoghurt ijs

Bramen yoghurt ijs

30 augustus 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Zelf ijs maken is niet moeilijk! Zeker als je een ijsmachine hebt, dan zet je in een mum van tijd ijs op tafel. Zoals deze bramen yoghurt ijs met slechts 3 ingredienten!

Vorige maand vertelde ik jullie al over mijn nieuwe ijsmachine (voor het artikel, klik hier), en dan moet ik met dit heerlijke weer ook zeker aan de bak. Van de voorraad bramen die geplukt werden, had ik daarom ook een flinke portie bramen-yoghurt ijs gemaakt. Tip:: leg vers geplukte bramen even een half uur in zout water, en spoel heel goed uit om eventuele beestjes te verwijderen. Dan kun je daarna met een gerust hart het ijs gaan maken. Check hier sowieso nog meer lekkere IJS recepten van onze site!

�

Nu heb ik een beetje gesjoemeld, want bij gebrek aan een pak melk, heb ik deze vervangen door ingeblikte gecondenseerde melk. Er hoeft dan dus géén extra suiker meer worden toegevoegd, omdat de gecondenseerde melk al heel zoet is. (Het is ook niets anders als melk ingekookt met suiker  :-)) Daarom heeft dit recept slechts 3 ingrediënten, is het faal-proef, en het resulaat is gelukkig super jummie! Ik zou je daarnaast ook willen adviseren volle yogurt te gebruiken, want daar krijg je ook een dik en romig ijsje van. Deze stijft ook heel mooi op.

bettyski

Print

Recept: Bramen yoghurt ijs

Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Dit is een super makkelijk recept voor homemade bramen yoghurt ijs. Met slechts 3 ingrediënten kan ieder zich wagen aan dit recept en de bereiding ervan!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: IJS

Ingredients

Scale

  • 200 gram (verse) bramen + Extra voor de garnering
  • 200 gram gecondenseerde melk (dat is een half blikje)
  • 250 gram Griekse yoghurt

Extra:

  • Keukenmixer (of blender)
  • IJsmachine

Instructions

  1. Was de bramen en laat heel goed uitlekken .Hak de bramen, samen met de gecondenseerde melk, fijn in de keukenmachine.
  2. Verwijder het mes en voeg de yoghurt toe. Spatel het geheel goed door, en giet in de ijsmachine. Laat 40-45 minuten draaien.

Eet smakelijk!

Notes

Tip:  Mocht je het ijs nog te zacht vinden, dan kun je het nog even laten opstijven in de vriezer. Ik heb thuis een hele lading met schoongemaakte ‘chinees’ bakjes, en deze zijn héél handig voor het bewaren en invriezen van zelfgemaakt ijs.

Keywords: ijs, roomijs, yoghurt, bramen,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Bramenyogurtijs 4-001

Category: Nagerechten, Recepten algemeen Tags: bramen, gecondenseerde melk, ijs, ijsmachine, melk, suiker, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Filmpje: Unboxing de FoodWeLove box Augustus 2013
Volgend bericht: Fotodagboek Augustus 2013 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Denise Browning@From Brazil To You

    31 augustus 2013 om 1:51 am

    Wow!!! Definitely, a frozen treat to die for… I am drooling!!!!!

    Beantwoorden
  2. Daisy

    24 maart 2016 om 11:40 pm

    Jummy is yoghurtijs dus goed in te vriezen??

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 maart 2016 om 12:00 pm

      Dit recept in ieder geval wel! 🙂

      Beantwoorden
  3. Silvie

    27 juli 2020 om 1:17 pm

    Ik heb het geprobeerd, maar het ijs is keihard. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in