• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bramen yoghurt ijs

Bramen yoghurt ijs

30 augustus 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Zelf ijs maken is niet moeilijk! Zeker als je een ijsmachine hebt, dan zet je in een mum van tijd ijs op tafel. Zoals deze bramen yoghurt ijs met slechts 3 ingredienten!

Vorige maand vertelde ik jullie al over mijn nieuwe ijsmachine (voor het artikel, klik hier), en dan moet ik met dit heerlijke weer ook zeker aan de bak. Van de voorraad bramen die geplukt werden, had ik daarom ook een flinke portie bramen-yoghurt ijs gemaakt. Tip:: leg vers geplukte bramen even een half uur in zout water, en spoel heel goed uit om eventuele beestjes te verwijderen. Dan kun je daarna met een gerust hart het ijs gaan maken. Check hier sowieso nog meer lekkere IJS recepten van onze site!

�

Nu heb ik een beetje gesjoemeld, want bij gebrek aan een pak melk, heb ik deze vervangen door ingeblikte gecondenseerde melk. Er hoeft dan dus géén extra suiker meer worden toegevoegd, omdat de gecondenseerde melk al heel zoet is. (Het is ook niets anders als melk ingekookt met suiker  :-)) Daarom heeft dit recept slechts 3 ingrediënten, is het faal-proef, en het resulaat is gelukkig super jummie! Ik zou je daarnaast ook willen adviseren volle yogurt te gebruiken, want daar krijg je ook een dik en romig ijsje van. Deze stijft ook heel mooi op.

bettyski

Print

Recept: Bramen yoghurt ijs

Print Recipe

Dit is een super makkelijk recept voor homemade bramen yoghurt ijs. Met slechts 3 ingrediënten kan ieder zich wagen aan dit recept en de bereiding ervan!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: IJS

Ingredients

Scale

  • 200 gram (verse) bramen + Extra voor de garnering
  • 200 gram gecondenseerde melk (dat is een half blikje)
  • 250 gram Griekse yoghurt

Extra:

  • Keukenmixer (of blender)
  • IJsmachine

Instructions

  1. Was de bramen en laat heel goed uitlekken .Hak de bramen, samen met de gecondenseerde melk, fijn in de keukenmachine.
  2. Verwijder het mes en voeg de yoghurt toe. Spatel het geheel goed door, en giet in de ijsmachine. Laat 40-45 minuten draaien.

Eet smakelijk!

Notes

Tip:  Mocht je het ijs nog te zacht vinden, dan kun je het nog even laten opstijven in de vriezer. Ik heb thuis een hele lading met schoongemaakte ‘chinees’ bakjes, en deze zijn héél handig voor het bewaren en invriezen van zelfgemaakt ijs.

Keywords: ijs, roomijs, yoghurt, bramen,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Bramenyogurtijs 4-001

Category: Nagerechten, Recepten algemeen Tags: bramen, dessert, gecondenseerde melk, ijs, ijsmachine, melk, suiker, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Filmpje: Unboxing de FoodWeLove box Augustus 2013
Volgend bericht: Fotodagboek Augustus 2013 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Denise Browning@From Brazil To You

    31 augustus 2013 om 1:51 am

    Wow!!! Definitely, a frozen treat to die for… I am drooling!!!!!

    Beantwoorden
  2. Daisy

    24 maart 2016 om 11:40 pm

    Jummy is yoghurtijs dus goed in te vriezen??

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 maart 2016 om 12:00 pm

      Dit recept in ieder geval wel! 🙂

      Beantwoorden
  3. Silvie

    27 juli 2020 om 1:17 pm

    Ik heb het geprobeerd, maar het ijs is keihard. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in