• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Bramen cheesecake

Bramen cheesecake

2 oktober 2013 Door Betina Oostveen 10 Reacties

Jump to Recipe

De afgelopen weken zagen jullie al vaker bramen voorbij komen op deze blog, dat komt omdat september middenin het bramen seizoen licht! Bij deze heb ik dus weer een recept met heerlijke zelf geplukte bramen: en dat is een verrukkelijke bramen cheesecake.

Diepvries fruit in de bramen cheesecake

Met cheesecake kun je natuurlijk volop varieren! Dit recept kun je trouwens ook gebruiken voor aardbeien of frambozen, en uiteraard hoef je hier echt niet altijd verse vruchten voor te plukken hoor: de diepvriesvruchten doen het ook prima in deze bramen cheesecake!

Bramen cheesecake

Nog meer lekkere recepten met bramen

Het enige dat ik je zou willen adviseren, is om vers geplukte vruchten een half uur in zout water te leggen, en daarna afgieten en goed afspoelen. Dit doe je om eventuele beestjes te verwijderen (tip van mijn schoonvader). Heb je erg veel bramen over en wil je er meer mee maken dan alleen een bramen cheesecake? Gelukkig hebben wij nog meer lekkere recepten met bramen voor je. Maak er dan bijvoorbeeld ook bramen jam mee. Die kun je overigens ook goed gebruiken in het recept voor deze Italiaanse Jam taartjes. Of gooi je verse bramen in een overheerlijke paarse ontbijt smoothie of maak er bramen-yoghurt IJS van!


Print

Recep: Bramen cheesecake

recept bramen cheesecake
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 uur + afkoelen
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 1 pak Bastogne koekjes (ca. 260 gram),
  • 100 gram boter,
  • 800 gram roomkaas (bijv. Philadelphia),
  • 175 gram suiker,
  • 3 eetlepels bloem,
  • 4 grote eieren (L),
  • 100 ml slagroom,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 250 gram bramen  + extra voor garneren.

 

Extra:

  • oven,
  • springvorm van 24 cm,
  • bakpapier,
  • handmixer en
  • spatel.

Instructions

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel ondertussen de Bastognekoeken in een foodprocessor. Giet de kruimels bij de boter en roer goed door.
    Bramen cheesecake

    Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met de spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.

  3. Klop ondertussen in een grote kom de roomkaas met de suiker en het bloem. Klop dit 1-2 minuten door met een handmixer op lage snelheid, totdat je een zachte, homogene massa hebt. Houdt het kloppen echt minimaal en puur om de kaas smeuïg te maken.
    Bramen cheesecake

    Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. En vervolgens de slagroom en de vanille essence en mix maximaal 1 minuut om alles net te kunnen mengen. Spatel als laatste de bramen er doorheen.

  4. Giet de vulling bovenop de kruimelbodem en bak gedurende 15 minuten op 175 graden / 160 hete lucht.
    Bramen cheesecake
  5. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 120 graden / 110 hete lucht, en bak de taart vervolgens nog 90 minuten.
  6. Haal hierna uit de oven en laat de bramen cheesecake minstens 30 minuten afkoelen, en stop daarna enkele uren in de koelkast om nóg verder te laten afkoelen. Deze bramen cheesecake dien je ook in de koelkast te bewaren.

Eet smakelijk!

Groetjes,
Betty

Notes

Gebruik je een kleinere bakvorm bijv. 18 of 20 cm, dan kun je ook een kwart van de ingrediënten minder gebruiken. Dus 100 gram wordt 75 gram.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Bramen cheesecake

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

bramen cheesecake maken new york style

Category: Taart Recepten Tags: Bastogne koeken, bramen, cheesecake, roomkaas, slagroom

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek September 2013
Volgend bericht: DIY: Get crafty at Hema #2 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Maaike

    2 oktober 2013 om 9:12 am

    Oooh, die ziet er super lekker uit! 🙂

    Volgend jaar, als ik weer bramen ga plukken, weet ik al wat ik er mee ga maken!

    Beantwoorden
  2. Nikki

    26 april 2014 om 5:11 pm

    hoi ik heb een opmerking/vraag.
    ik heb jou recept voor de cheesecake precies opgevolgd zoals jij het hier neer hebt gezet
    maar mijn beslag was heel waterig, dat kan toch nooit goed zijn.
    zou je mij kunnen vertellen hoe dat dan kan
    alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 april 2014 om 9:34 am

      Goede morgen Nikki,

      Dat is inderdaad niet de bedoeling, want zoals je op mijn foto kunt zien is het meer een mousse voordat deze de oven in gaat.
      Hoe komt de cheesecake dan trouwens UIT de oven? is deze dan nog steeds ‘loperig’ of niet gaar?

      Paar tips VOOR het bakken:
      – Gebruik echte roomkaas (philadelphia of monchou) want dat is dikke en stevige kaas, dus geen zuivelspread o.i.d.
      – Houd het kloppen van de kaas echt minimaal: puur om deze smeuig te maken en te mixen met de andere ingredienten.
      – Mocht je geen 4 grote eieren (L) hebben, gebruik dan 5 medium eieren (M), genoeg ei zorgt namelijk ook voor de structuur en stevigeheid.

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Dieuwke

    9 augustus 2014 om 8:14 pm

    Hi Betty,

    Mijn beslag is ook niet hard geworden, heb ook je tips opgevolgd maar helaas….
    Taart is nog niet geheel afgekoeld maar is van binnen waterig, nog dunner dan yoghurt. Erg zonde.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 augustus 2014 om 8:50 pm

      Hi Dieuwke,
      ik blijf het echt vreemd vinden, aangezien de taart bijna 2 uur (!) in de oven staat.

      Wij hebben dit recept thuis al vaker gebruikt voor meerdere cheesecakes, en hij slaagt elke keer weer.
      Ik durf niet te zeggen waarom deze bij jullie ‘loperig’ blijft?

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Peter

    10 januari 2015 om 5:34 pm

    Eventjes een vraagje, kan ik de slagroom zo uit het pakje gieten of moet het eerst tot luchtige slagroom kloppen??

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 januari 2015 om 4:31 pm

      Hi Peter,
      je kan de slagroom er zo bijgieten, dus hoeft het niet voor te kloppen.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  5. janny visser

    17 augustus 2019 om 12:15 pm

    dag, ik snap die 800 gram roomkaas niet dat zijn 4 pakjes is wel veel.

    groet janny

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 september 2019 om 11:49 am

      Hi Janny, voor deze afmeting vorm is dat vrij normaal.
      Je kunt ook een kleinere vorm nemen, bijv. 20 cm en de ingrediënten met 25% verminderen. Je gebruikt dan ‘slechts’ 600 gram roomkaas.

      Beantwoorden
  6. Otillie Leefsma-Tol

    29 juli 2023 om 4:43 pm

    Na afloop van het bakken vond ik het, ondanks mijn voorzichtige kloppen tijdens het beslag maken, ook nog te lobbig dus oven hoger gezet en na 15 à 20 min werd de taart wel stevig! M8sschien een tip voor de anderen?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee