Print

Recept: Bloemkoolsoep met kaas

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Pel de ui en snijd in stukjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder het groen van de bloemkool, steek de harde kern uit en snijd de rest in kleine roosjes. Spoel deze af onder de koude kraan.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak mee gedurende 5 minuten. 
  3. Schenk vervolgens de bouillon in de pan, voeg het laurierblaadje en de tijm toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat 15 minuten rustig doorkoken op middelmatig vuur.
  4. Voeg de geraspte kaas en kookroom toe en laat deze 1 minuut mee opwarmen. Verwijder het laurierblaadje en pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer. Breng tot slot op smaak met zout & peper.
  5. Serveer de bloemkoolsoep met kaas met stukjes toast, of garneer bijvoorbeeld met gebruind amandelschaafsel voor een low carb alternatief.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty