Print

Recept: Blini met gerookte zalm

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Russische Keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram boekweitmeel,
  • 100 gram bloem,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • zout, peper,
  • 2 eieren (gesplitst!),
  • 250 ml melk, olijfolie of bakboter,
  • 125 ml zure room,
  • 1 theelepel citroensap,
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook,
  • 200 gram gerookte zalm.

Instructions

  1. Maak eerst het beslag voor de blini: Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder en 1/2 theelepel zout in een kom.
  2. Klop in een tweede kom de dooiers los met de helft van de melk. Voeg dit al roerende bij het meel, en roer tot een glad beslag. Voeg nu beetje bij beetje de laatste melk toe en blijf goed doorroeren.blini met gerookte zalm en creme fraicheblini met gerookte zalm en creme fraicheblini met gerookte zalm en creme fraiche
  3. Klop in een derde kom de eiwitten stijf,  en spatel deze door het beslag.
  4. Verhit een koekenpan met olijfolie of de bakboter, en schep hierin een 3-5 hoopjes beslag (afhankelijk van de grootte van de koekenpan).
  5. Bak de blini’s tot de onderkant goudbruin is en draai dan om, om ook de andere kant te bakken.blini met gerookte zalm en creme fraicheblini met gerookte zalm en creme fraiche
  6. Laat ze daarna op een warm bord glijden, en houd eventueel warm in de oven (+/- 60 graden) of boven op een pan met kokend water.
  7. Roer in een kommetje de zure room los met het citroensap, de bieslook en breng op smaak met nog wat zout en peper.
  8. Serveer aan tafel de blini met gerookte zalm een beetje zure room.