• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / kerst recepten / Biet Wellington pakketjes

Biet Wellington pakketjes

17 december 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Deze ‘Biet Wellington’ met rode biet is een heerlijk vegetarisch alternatief van de bekende ‘Beef Wellington’. Met een heerlijke creme van champigons zet je zo een mooi vegetarisch hoofdgerecht op tafel tijdens kerst!

Vegetarische biet wellington voor kerst

Vorige week ging aan de slag ging met een verrukkelijke Beef Wellington! Dit gerecht is inmiddels een klassieker voor kerst, waarbij je een ossenhaas in een bladerdeeg korst stopt. Wat absoluut niet mag ontbreken is een tussenlaag van paddestoelen en die heb ik bij deze rode biet wellington ook gebruikt. Het is een onwijs leuk en lekker vegetarisch alternatief op het bekende vleesgerecht. Omdat we dit jaar tweede kerstdag in een klein gezelschap vieren, heb ik er voor gekozen om 4 kleinere porties te maken in plaats van 1 grote rol vega Wellington.

  • recept vegetarische biet wellington © bettyskitchen.nl
  • recept vegetarische biet wellington © bettyskitchen.nl
  • recept vegetarische biet wellington © bettyskitchen.nl

Nog meer vegetarische recepten voor kerst

Niet alleen deze rode biet wellington is een prachtige kerst recept. Wij hebben natuurlijk nog veel meer vegetarische recepten voor kerst op de site staan! Wat dacht je van overheerlijk vegetarisch stoofvlees van aubergine en paddestoelen? Maar deze prachtige oranje gnocchi met pompoen is ook een aanrader! Deze kleurrijke groentefriet van pastinaak, wortel en knolselderij passen bij heel veel kerst recepten! En wat dacht je van een winterse salade van witlof, peer en blauwe kaas? Check hier sowieso 10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst op een rijtje! Maak er mooie feestdagen van!


Print

Recept: Vegetarische Biet Wellington

recept vegetarische biet wellington © bettyskitchen.nl

Deze ‘Biet Wellington’ met rode biet is een heerlijk vegetarisch alternatief van de bekende ‘Beef Wellington’. Met een heerlijke creme van champigons zet je zo een mooi vegetarisch hoofdgerecht op tafel tijdens kerst!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min. (inc. afkoelen)
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur en. 20 min.
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr kastanje champignons
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • 200 ml groente bouillon
  • 45 gr roomkaas
  • 1 rol vers bladerdeeg, rechthoek 40 x 24 cm (270 gr)
  • 4 stuks kleine voorgegaarde rode bieten (500 gr)
  • 1 ei, om te bestrijken
  • olijfolie
  • peper & zout

Extra:

  • koekenpan
  • staafmixer
  • bakpapier
  • wegwerp spuitzak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (190 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons schoon en snijd in stukjes.
  3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig in 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak tevens 2 minuten mee.
  4. Ris ondertussen de rozemarijn en tijm van de takjes en hak de rozemarijn fijn. Voeg toe aan de champignons en blus het geheel af met de bouillon. Plaats een ruime deksel op de pan en laat op middelhoog vuur stoven gedurende 10 minuten. Check tussentijds wel dat de pan niet droog kookt. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen. 
  5. Spoel vervolgens de voorgegaarde bieten af onder de kraan en laat uitlekken. Rol tevens de lap deeg uit en snijd van een van de korte zijdes een strook van ca 3 cm af. Snijd de rest van de lap in 4 gelijke rechthoeken.
  6.  Pureer het champignonmengsel grof met een staafmixer. Schep de roomkaas erbij en pureer nog kort om te vermengen. Schep het mengsel in een spuitzak en knip de tip er af.  Spuit vervolgens de vulling op de 4 rechthoeken bladerdeeg, maar laat overal minstens 1 cm van de rand vrij. 
  7. Plaats daarna een rode biet op 1 helft en rol de lapje deeg er omheen. Druk de randen goed aan. Leg met de naad omlaag op de bakplaat met bakpapier. Kluts het ei en bestrijk daarmee elke biet wellington pakketje. 
  8. Van het overgebleven strookje bladerdeeg snijd je nu banen van 0,5 cm dikte. Leg hiermee een ‘kruis’ op elk pakket. En gebruik een extra reepje om een ‘strik’ te vormen van het deeg. Leg deze deze er bovenop. Kwast dit nu ook in met het ei.
  9. Bak de vegetarische biet wellington in de oven gedurende 35 – 40 minuten, of in ieder geval tot de bovenkant mooi goudbruin is. Serveer direct.

Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Notes

Variatietip: Wil je liever 1 lange rol Biet Wellington maken? Snijd dan een plakje biet van elke uiteinde af en leg ze tegen elkaar aan. Smeer het bladerdeeg wel in met de champignonvulling maar laat aan elke zijde 2 cm vrij. Leg de bieten langs een van de korte zijdes en rol dus in de gehele lengte strak op. Leg op de bakplaat met de naad naar beneden. 

Keywords: bladerdeeg, rode bieten, champignons, roomkaas, kerst, vegetarisch

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegetarische biet wellington © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische biet wellington wilt gaan maken!

Category: kerst recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bladerdeeg, feestdagen, kerst, Kerst recepten, rode bieten, roomkaas, rozemarijn, tijm, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cappuccino Pavlova (video)
Volgend bericht: Huzarensalade »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken
  • recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl Kaiserschmarren (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨🍪 MEGA CHOCOLATE COOKIE 🍪✨ Eet jij ook ✨🍪 MEGA CHOCOLATE COOKIE 🍪✨

Eet jij ook graag een koekje bij de koffie of thee? En denk je dan steeds: ahhh nog eentje dan..? Ik durf te wedden dat je het bij deze echt wel bij 1 stuks gaat houden! Samen met mijn dochter Laura maakte ik een MEGA chocolate cookie klaar en die is om van te smullen! Bekijk onze gezellig receptvideo bij de IGTV’s! 

Ik vond het zo leuk om te zien dat die dochter van mij toch echt wel een passie voor het bakken heeft, zoals ik op mijn jonge leeftijd! Wie weet gaat die nog eens haar moeder achterna! Voor nu is het gewoon lekker genieten van samen bakken en opsmikkelen..

Ben jij meer team #kleinkoekjedrbij of ga je voor team #megacookies ?😜

==> https://bettyskitchen.nl/mega-chocolate-chip-cookie-video/
———————————-
#koekjes #bakken #heelhollandbakt #cookies #chocolade #chocolate #chocolatechip #chocolatechipcookies #youtube #igtv #motherdaughter
✨ HOE LAAT JE JE KIND MEER GROENTEN ETEN? ✨ D ✨ HOE LAAT JE JE KIND MEER GROENTEN ETEN? ✨

Deze dame heeft een blogartikel geschreven met tips en trucs om je kind meer groenten te laten eten. Deze vind je op dit moment op de website. Mijn driejarige dochter is nogal kieskeurig in wat ze wel of niet eet. Maar om haar voldoende voedingsstoffen binnen te laten krijgen moet mama o.a. extra groenten verstoppen in bijvoorbeeld gepureerde pastasauzen. Maar... het kan ook anders!

@hakgroenten heeft namelijk een ‘intelligent’ bord ontwikkeld speciaal voor kinderen van 4-8 jaar. ‘Het helpende bord’ is groter dan een kinderbord en heeft een speciale verdieping waar je de groenten in serveert. Hierdoor lijkt het optisch alsof er minder groenten op het bord liggen en help je je kind onbewust meer groenten te eten. Het feit dat het hier een ‘wit’ bord betreft is alleen maar beter, want die vrolijk gekleurde kinderbordjes leiden eigenlijk alleen maar af van het doel. Tevens is de plek waar de groenten liggen het witste deel van het bord en daardoor worden de groenten nog aantrekkelijker voor het oog. Swipe even naar de laatste foto waarbij ik exact dezelfde hoeveelheden op de bordjes heb gelegd en oordeel zelf!

Daarnaast krijg je ook de tip van ze om het bord altijd met de groenten naar je kind toe te plaatsen, want eten dat dichterbij ligt beland ook makkelijker in de buik! Iets met de weg van de minste weerstand :-)

Het bord werkt in ieder geval uitstekend bij mijn dochter Laura, maar die is dan ook dol op de doperwtjes & wortel mix van @hakgroenten . Mijn 1 jarige zoon heeft wat meer moeite met zijn groente opeten (zie stories!) maar hij erft straks gewoon het handige bord van zijn zus.

‘Het helpende bord’ is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en kost € 12.95 .
Wat vinden jullie van dit ‘intelligente’ bord? Zijn er meer mama’s en papa’s die dit bord gaan uitproberen met hun moeilijke eters?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hoe-laat-je-kinderen-meer-groenten-en-fruit-eten/

-------
#hethelpendebord #kinderbord #hak #groenten #hakerbij #doperwtjes #wortel #friet #kidsproof #samenwerking
✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨ Volg jij het k ✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨

Volg jij het ketogeen dieet of eet jij zoveel mogelijk low carb? Dan moet je zeker deze glutenvrije Chaffles wafels met kaas uitproberen! Door mozzarella en eieren te mengen tot wafelbeslag bak je zelf heerlijke kaaswafels voor een eiwitrijke ontbijt of lunch. Uiteraard met uitgebakken spek 😍

Maar ik kan je eerlijk zeggen dat je chaffles niet alleen naar kaas zal smaken hoor! Heerlijk met low carb syrup en een lepeltje roomkaas. Ook lekker hartig met wat rauwkost of salade ertussen. Je kunt deze chaffles zelfs als broodje gebruiken. 

INGREDIËNTEN (2st/1pers)
2 eieren 
halve bol mozzarella (ca 60 gr)
1 eetlepel amandelmeel
1 tl kokosmeel
10 gr geraspte goudse kaas
3 strips ontbijtspek (ca. 40 gr)
2 el zero carb pancake syrup (bijv. Walden Farms of Good Good)

==> https://bettyskitchen.nl/chaffles-wafels-met-kaas-keto-en-low-carb/

————————-
Bekijk ook mijn Reels recept video van chaffles maken en sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). Of deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#chaffles #waffles #wafels #recept #lowcarb #keto #lchf #atkins #glutenvrij #glutenfree #cheese #kaas #mozzarella #eggs #koolhydraatarm
✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨ Wie zegt ✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨

Wie zegt dat hamburgers slecht voor je zijn? Die heeft dan zeker mijn hamburger met feta en spinazie niet geproefd! Met dit recept krijg je een flinke hamburger voor je kiezen. En zeg nou zelf, homemade hamburgers zijn gewoon ‘the best‘ ! In het nieuwe jaar zijn we allemaal heel druk bezig met onze goede voornemens en gezonde recepten horen hier natuurlijk ook bij!

Deze hamburgers met feta en spinazie vullen niet alleen heel goed, maar zijn ook  eiwitrijk, glutenvrij en low carb. Mijn man vouwt er gerust nog een afgebakken pitabroodje 🫓 omheen om een beetje meer carbs toe te voegen. En ik eet er gerust nog een salade bij. Net wat je wilt! Maar het is bovenal een heerlijke burger om van te smullen!

==> https://bettyskitchen.nl/hamburger-met-feta-en-spinazie/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#hamburger #burgers #gehakt #vlees #bbq  #lowcarb #keto #glutenvrij #glutenfree #recept #lchf #enjoy
✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨ Lieverds, ✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨

Lieverds, houden jullie het allemaal nog een beetje vol? Goede voornemens, positief blijven, doorwerken in deze lockdown? 

Ik heb me er op deze ‘Blauwe maandag’ maar even bij neergelegd dat de dingen gaan zoals ze gaan. Ik heb een hoop op mijn todo staan maar kom er niet aan toe met de kids thuis. En het sporten schiet er eerlijk gezegd ook een beetje bij in. 

Dus vanmorgen de laptop maar opgeborgen en ik ben gaan dansen met de kids. (Zie stories) . Het werd een complete Workout, mijn hoofd is weer leeg, mijn kids zijn helemaal happy en morgen probeer ik het werken gewoon opnieuw. 

Wat ik hiermee wil zeggen: wees lief voor jezelf, ook als dingen even niet willen lukken. Ga iets doen waar je vrolijk van wordt. En als dat toevallig iets lekker bakken is, neem dan nu een kijkje op de blog want ik heb heel veel lekkere en makkelijke Blondies en brownies recepten voor jullie verzameld. Maak er een mooie #bluemonday van!
#liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/brownies-en-blondies-recepten/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk de recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#blondies #brownies #chocolade #pindakaas #blauwebessen #marshmallows #baking #heelhollandbakt #recepten #staypositive #momlife #lockdown #foodblogger
✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨ Ben jij team ✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨

Ben jij team uitgebreid ontbijten of team to-go ontbijt?
Een warme havermoutpap is echt een van mijn favoriete ontbijtjes maar geduld is daarbij vooral een vereiste.
Maar wist je dat je havermout ook eenvoudig een nachtje in de koelkast kunt laten weken? 

De ‘oats’ zuigen zich namelijk helemaal vol met de melk en eventuele smaakmakers, en dit geeft je de volgende ochtend een superromige pap voor het ontbijt. Neem hem koud mee, to go! Niet een lepel vergeten. Of... giet in een pannetje en warm slechts in 1-2 minuten even op voor een warme variant. 

In mijn IGTV vind je een complete tutorial video voor ‘overnight oats’ maken en daarbij is deze variant met chocolade mijn absolute favoriet! 

INGREDIËNTEN

40- 50 gr (grove) havervlokken
1 eetlepel (rauwe) cacao poeder
1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
1 eetlepel chiazaad
paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille
200 ml (amandel)melk
Top hem af met:
0.5 – 1 banaan in plakken
1 tl amandelboter of pindakaas
Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc. Het is jouw 🥳!

==> https://bettyskitchen.nl/overnight-oats-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#havermout #havermoutpap #overnightoats #oats #havervlokken #vegan #plantbased #glutenvrij #ontbijt #glutenfree #breakfast #togo #chocolade #cacao #chia #recept
✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨ Omdat e ✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨

Omdat er in ons allemaal een klein kind (of sneeuwbengeltje) zit... 

We konden niet wachten tot de kids wakker werden van hun middagdutje om de tuin in te duiken met een vers pak sneeuw ❤️ 

Nu met bevroren vingers en knalrode wangen een filmpje kijken met de kids. Heb een mooie zaterdagavond! 

Liefs Betty
————————————
#sneeuw #winter #snowtime #family #iloveyou #hearts
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee