• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / kerst recepten / Biet Wellington pakketjes

Biet Wellington pakketjes

6 december 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Deze ‘Biet Wellington’ met rode biet is een heerlijk vegetarisch alternatief van de bekende ‘Beef Wellington’. Met een heerlijke creme van champignons en een jasje van bladerdeeg zet je zo een mooi vegetarisch hoofdgerecht op tafel tijdens kerst!

Vegetarische biet wellington voor kerst

Vorige week ging aan de slag ging met een verrukkelijke Beef Wellington! Dit gerecht is inmiddels een klassieker voor kerst, waarbij je een ossenhaas in een bladerdeeg korst stopt. Wat absoluut niet mag ontbreken is een tussenlaag van paddestoelen en die heb ik bij deze rode biet wellington ook gebruikt. Het is een onwijs leuk en lekker vegetarisch alternatief op het bekende vleesgerecht. Omdat we dit jaar tweede kerstdag in een klein gezelschap vieren, heb ik er voor gekozen om 4 kleinere porties te maken in plaats van 1 grote rol vega Wellington.

  • recept vegetarische biet wellington © bettyskitchen.nl
  • recept vegetarische biet wellington © bettyskitchen.nl
  • recept vegetarische biet wellington © bettyskitchen.nl

Nog meer vegetarische recepten voor kerst

Niet alleen deze rode biet wellington is een prachtige kerst recept. Wij hebben natuurlijk nog veel meer vegetarische recepten voor kerst op de site staan! Wat dacht je van overheerlijk vegetarisch stoofvlees van aubergine en paddestoelen? Maar deze prachtige oranje gnocchi met pompoen is ook een aanrader! Deze kleurrijke groentefriet van pastinaak, wortel en knolselderij passen bij heel veel kerst recepten! En wat dacht je van een winterse salade van witlof, peer en blauwe kaas? Check hier sowieso 10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst op een rijtje! Maak er mooie feestdagen van!


Print

Recept: Vegetarische Biet Wellington

recept vegetarische biet wellington © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze ‘Biet Wellington’ met rode biet is een heerlijk vegetarisch alternatief van de bekende ‘Beef Wellington’. Met een heerlijke creme van champignons en een jasje van bladerdeeg zet je zo een mooi vegetarisch hoofdgerecht op tafel tijdens kerst!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min. (inc. afkoelen)
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur en. 20 min.
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr kastanje champignons
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • 200 ml groente bouillon
  • 45 gr roomkaas
  • 1 rol vers bladerdeeg, rechthoek 40 x 24 cm (270 gr)
  • 4 stuks kleine voorgegaarde rode bieten (500 gr)
  • 1 ei, om te bestrijken
  • olijfolie
  • peper & zout

Extra:

  • koekenpan
  • staafmixer
  • bakpapier
  • wegwerp spuitzak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (190 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons schoon en snijd in stukjes.
  3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig in 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak tevens 2 minuten mee.
  4. Ris ondertussen de rozemarijn en tijm van de takjes en hak de rozemarijn fijn. Voeg toe aan de champignons en blus het geheel af met de bouillon. Plaats een ruime deksel op de pan en laat op middelhoog vuur stoven gedurende 10 minuten. Check tussentijds wel dat de pan niet droog kookt. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen. 
  5. Spoel vervolgens de voorgegaarde bieten af onder de kraan en laat uitlekken. Rol tevens de lap deeg uit en snijd van een van de korte zijdes een strook van ca 3 cm af. Snijd de rest van de lap in 4 gelijke rechthoeken.
  6.  Pureer het champignonmengsel grof met een staafmixer. Schep de roomkaas erbij en pureer nog kort om te vermengen. Schep het mengsel in een spuitzak en knip de tip er af.  Spuit vervolgens de vulling op de 4 rechthoeken bladerdeeg, maar laat overal minstens 1 cm van de rand vrij. 
  7. Plaats daarna een rode biet op 1 helft en rol de lapje deeg er omheen. Druk de randen goed aan. Leg met de naad omlaag op de bakplaat met bakpapier. Kluts het ei en bestrijk daarmee elke biet wellington pakketje. 
  8. Van het overgebleven strookje bladerdeeg snijd je nu banen van 0,5 cm dikte. Leg hiermee een ‘kruis’ op elk pakket. En gebruik een extra reepje om een ‘strik’ te vormen van het deeg. Leg deze deze er bovenop. Kwast dit nu ook in met het ei.
  9. Bak de vegetarische biet wellington in de oven gedurende 35 – 40 minuten, of in ieder geval tot de bovenkant mooi goudbruin is. Serveer direct.

Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Notes

Variatietip: Wil je liever 1 lange rol Biet Wellington maken? Snijd dan een plakje biet van elke uiteinde af en leg ze tegen elkaar aan. Smeer het bladerdeeg wel in met de champignonvulling maar laat aan elke zijde 2 cm vrij. Leg de bieten langs een van de korte zijdes en rol dus in de gehele lengte strak op. Leg op de bakplaat met de naad naar beneden. 

Keywords: bladerdeeg, rode bieten, champignons, roomkaas, kerst, vegetarisch

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegetarische biet wellington © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische biet wellington wilt gaan maken!

Category: kerst recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bladerdeeg, feestdagen, kerst, Kerst recepten, rode bieten, roomkaas, rozemarijn, tijm, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Sinterklaas Cake met kruidnoten (video)
Volgend bericht: Hartige taart met vis (Fish Pie) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in