Print

Recept: Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ziet dit er niet uit als een plaatje? Deze Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht, dat ontzettend populair is in de VS. En ik maakte een Bibimpap variant met zoet vlees en diverse (rauwe) groente.

  • Author: Recept van InMyRedKitchen.com
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Koreaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 gram rondkorrelige (sushi) rijst
  • 250 gram (runder)gehakt
  • eventueel een restje speklap in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel sesamolie + extra om de groente in te bakken
  • 50 ml sojasaus
  • 40 gram bruine suiker
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • ½ theelepel chili flakes
  • ½ theelepel verse gember, geraspt
  • 80 gram verse spinazie
  • 6 shiitakes, in reepjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 1 wortel of bospeen, julienne gesneden
  •  komkommer, julienne gesneden
  • 2 eieren
  • 2 theelepels Gochujang (Koreaanse chilipasta)

Extra:  

  • klein kookpannetje voor de rijst,
  • hapjespan voor het vlees,
  • (kleine) koekenpan of wok voor de groente.

Instructions

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet hierna af en zet appart.
  2. Verhit 1 eetlepel sesamolie  in de hapjespan, en bak hierin het gehakt en de spekreepjes rondom gaar. Roer ondertussen in een kommetje: de sojasaus, suiker, knofllook, chili flakes en gember tot een sausje, en voeg daarna bij het gehakt. Laat dit op middelhoog vuur inkoken.
  3. Verhit een koekenpan of wok op het vuur en bak hierin de Shii takes kort aan. Voeg eventueel een scheutjes sojasaus toe voor de smaak. Haal daarna de shii takes uit de wok en zet apart.
  4. Bak in dezelfde wok de spinazie in een scheutje sesamolie. Laat de spinazie slinken, schep daarna uit de wok en zet opzij.
  5. Vervolgens bak je alleen nog de eitjes in de wok, maar doe dit op laag vuur en laat de dooier daarbij heel.
  6. Verdeel de rijst over de borden/kommen, maak hier het liefst een bolletje van. Leg het gebakken ei bovenop, en verdeel het vlees en de groente er om heen.

Mas-issge deuseyo  (oftewel: eet smakelijk)!