• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Bao Buns met gefrituurde kip

Bao Buns met gefrituurde kip

25 januari 2023 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Wordt jij ook zo blij van streetfood gerechten? Deze Bao Buns net gefrituurde kip maak je gewoon heel eenvoudig zelf! Overgiet de gefrituurde kip met een zoete maar pittige saus en serveer met komkommmerlinten en koriander. Het feest is compleet 🙂

Koreaanse gefrituurde kip op bao buns

De zoete ‘sticky’ saus die ik bij dit gerecht maak kan niet zonder een lepeltje van de pittige Koreaanse Gochujang! Deze pittige rode peper pasta wordt heel veel gebruikt in de Koreaanse keuken en kun je vinden bij de Toko. Je kunt het een beetje vergelijken met harissa die weer in de Midden-Oosterse keuken gebruikt wordt. Harissa vindt je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt en kun je eventueel ook gebruiken om dit recept te maken. Wist je dat je bao broodjes ook veelvoudig tegen komt in de Chinese keuken? Er wordt nogal wat gedebatteerd over de exacte oorsprong, maar ik vind deze bao buns met gefrituurde kip van ook een aanrader om te maken tijdens de viering van het Chinese Nieuwjaar!

recept bao buns met gefrituurde kip en zoete saus © bettyskitchen.nl
recept bao buns met gefrituurde kip en zoete saus © bettyskitchen.nl

Nog meer Aziatische gerechten met (gefrituurde) kip

Smaken deze Bao Buns met gefrituurde kip naar meer? Probeer dan zeker ook eens deze Korean Fried Chicken met kimchi van The Streetfood Club in Utrecht! Iets zegt me dat deze TSFC combinatie overigens ook heerlijk zal smaken op een bao bun! Nog zo’n heerlijk gerecht waar je in Azie niet omheen kan is de bekende ramen soep. Zelf maakte ik ook een ramen noedelsoep met kip klaar en die wil jij vast ook gaan maken! Daarnaast zijn ze in China ook fan van ‘sticky’ chicken dus zet een van deze twee klassiekers op het menu: namelijk Chinese sla wraps met kipgehakt, maar ook een kip in oestersaus met broccoli! Oeh la la dat wordt genieten van nog meer Aziatisch gerechten met kip!

recept bao buns met gefrituurde kip en zoete saus © bettyskitchen.nl

Heb je deze al in huis?



Print

Recept: Bao Buns met gefrituurde kip

recept bao buns met gefrituurde kip en zoete saus © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hou jij van Korean Fried Chicken? Dan moet je dit ook eens proberen op een gestoomde bao bun broodje. De gebakken kip wordt op smaak gebracht met een ‘sticky’ saus van peperpasta, honing, gember en knoflook. Het is een lekker lunch broodje of voor een avondje streetfood! Serveer de bao buns met gefrituurde kip met komkommer linten, koriander en bosui. Serveer ongeveer 2 – 3 broodjes per persoon.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 8 – 10 broodjes 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 kippendijen
  • 200 ml karnemelk
  • 150 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder (of crushed chilies)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 liter zonnebloemolie, om te frituren

Voor de zoete  ‘sticky’ saus:

  • 1 el Gochujang peper pasta (of harissa)
  • 2 el vloeibare honing
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 1 tl geraspte gember

Extra:

  • 8 bao buns (diepvries Toko)
  • 1 komkommer
  • 1 bosui
  • verse koriander
  • stoommandje

Instructions

  1. Klap de kippendijen open op een snijplank. Snijd in de breedte elke dij in 6 – 8 korte strips. Stop in een kom en breng op smaak met een beetje peper & zout. Giet hier de karnemelk bij en laat 1 uur marineren.
  2. De tussentijd kun je vast gebruiken om het paneerlaagje samen te stellen. Meng hiervoor de bloem met de resterende ingredienten: zout, peper, de knoflookpoeder, tijm, paprikapoeder, chili’s en bakpoeder. Roer goed door elkaar en zet apart.
  3. Meng alle ingrediënten voor de zoete ‘sticky’ saus door elkaar in een kommetje en zet apart.
  4. Verwarm een pan met een laag van 5 cm water tot het kookpunt. Plaats hier vervolgens de bamboe stomer met deksel bovenop.
  5. Schaaf ondertussen ook de komkommer in linten en snijd de bosui in dunne ringen. Pluk de blaadjes koriander van de takjes. Zet alles klaar in kommetjes om hier op het eind de broodjes mee te kunnen beleggen.
  6. Verwarm nu de olie in een pan met dikke bodem tot 180 graden. Gebruik twee eetstokjes om ongeveer een kwart van de stukken kip uit de karnemelk te halen en in het bloemmengsel te plaatsen. Wentel alle kip hier goed doorheen zodat alles bedekt is met de bloem. Haal daarna met de eetstokjes er weer uit en plaats in de hete olie om goudbruin te bakken. Schep met een schuimspaan de gefrituurde kip uit de olie op een bord. Lepel hier direct een kwart van de zoete sticky saus overheen. Verwarm de olie opnieuw tot 180 graden en door met de volgende batch bakken etc.
  7. Ondertussen stoom je de bao buns volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Bij mij duurt dat ongeveer 3 minuten per batch van 3 – 4 broodjes. Vouw daarna de broodjes open en beleg deze met de gefrituurde kip met zoete saus. Plaats een paar komkommer linten er op en top af met verse koriander en bosui. Vouw het broodje dicht en serveer direct. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

  • Heb je geen karnemelk in huis? Meng dan dezelfde hoeveelheid gewone melk met 1 el vers geperst citroensap en laat 5 minuten staan. Roer goed door en marineer de kip volgens het recept.
  • Je kunt de Gochujang rode peperpasta ook vervangen door Harissa. Dat laatste is veelal gewoon in de supermarkt te koop (bijv. van het merk Souq).

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bao buns met gefrituurde kip en zoete saus © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze bao buns met gefrituurde kip!

Dit artikel bevat affiliate links naar bol.  Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Gevogelte Recepten Tags: Aziatische keuken, bao buns, bloem, bosuien, Chinese keuken, gember, gochujang, harissa, honing, hoofdgerechten, Kip, kippendij, knoflook, komkommer, Koreaanse keuken, koriander, rode peper, sojasaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gebakken rijst met ei (fried rice)
Volgend bericht: Edamame boontjes met chili zout »

Lees Interacties

Reacties

  1. Saar

    30 september 2022 om 8:58 pm

    Hi, ik vroeg me af of je hier ook vantevoren al wat voor kan klaar maken. Bijvoorbeeld de kip en die dan de dag erna ((of later dezelfde dag) weer opwarmen? Het is voor een feestje

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 oktober 2022 om 10:20 am

      Hi Saar, het kan inderdaad maar versbereid is natuurlijk het allerlekkerst!
      De gefrituurde kip kun je eventueel op een bakplaat met bakpapier leggen en in de oven opnieuw opwarmen (denk 15-20 minuten op 180 graden – 165 hetelucht)
      Het stomen van de buns kost heel weinig tijd en zou ik echt op laatste moment doen. Anders plakken ze namelijk ook aan elkaar.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee