Print

Recept: Bananen Pannenkoekjes (glutenvrij)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor lekkere glutenvrije bananen pannenkoekjes met boekweitmeel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2 -3 stuks (1 persoon) 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Nederlandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 1 middelgrote banaan
  • 1 groot ei (L)
  • 1 eetlepel boekweitmeel (of ander GV meel)
  • 1 theelepel (gebroken) lijnzaad
  • 1 theelepeltje gemalen kaneel
  • olijfolie of kokosvet om in te bakken

Voor erbij (suggesties):

  • flinke lepel kwark of yoghurt
  • wat vers fruit om mee te garneren
  • gehakte noten
  • honing

Instructions

  • Optie 1) Pel de banaan, breek in stukken en voeg samen met het ei in de foodprocessor. Voeg hierna de lijnzaad, boekweitmeel en kaneel toe en pureer alles door elkaar.
  • Optie 2) Pel de banaan en prak deze met een vork helemaal fijn. Kluts hier een ei doorheen, en roer vervolgens de lijnzaad, boekweitmeel  en kaneel door heen.

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep hier 2-3 hoopjes beslag in. Je kunt in een grote koekenpan ook 1 grote pannenkoek maken. Bak de bananenpannenkoekjes aan weerszijden totdat deze gaar zijn. (bij mij duurt dat 2 minuten per kant).
  • Laat de bananenpannenkoekjes op een bord glijden en serveer met wat vers fruit en eventueel was extra (kokosbloesem)suiker of honing.

eet smakelijk!