• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek Augustus 2014

Fotodagboek Augustus 2014

1 september 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

fotodagboek_augustus_2014_header-001‘Aaaaand it’s gone!’ Er is wederom een maand voorbij gevlogen! Misschien is het omdat ik aan het aftellen ben naar de vakantie, (laten we hopen dat die niet zo snel voorbij vliegt,) maar ik zal jullie in vogelvlucht meenemen door de afgelopen maand. Lees mee in het fotodagboek van Augustus 2014:

IJskoffies en Cocktailsfotodagboek_augustus_2014_ijskoffies_en_cocktails-001

Het is immers augustus, en dan vier je natuurlijk de zomer. Helaas is de maand wat regenachtiger geweest dan we gewend zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Op die paar benauwde en warme dagen hebben we heerlijk kunnen genieten van ijskoffie. En uiteraard mochten de zomerse cocktails niet ontbreken.

Koken met aanbiedingenkoken_met_aanbiedingen_header

Tijd voor een nieuwe uitdaging, en dat werd koken op een budget. Gezien het feit dat Dylan 4 jaar heeft gestudeerd, heb ik al de nodig ervaring opgebouwd om creatief te koken met een krappe kas. Gelukkig kun je met weinig geld, en slim shoppen met aanbiedingen, toch nog heel wat lekkers op tafel zetten. Dus ik ben een samenwerking aangegaan met de ‘Koken met aanbiedingen’ app. Hebben jullie deze al gedownload?

Hamburger Breakfast bij Firma PicklesBetty

De afgelopen maand moesten Dylan en ik nog aardig wat dingen regelen en doorspreken voor de vakantie (USA, here we come!) Met als gevolg dat wij de volgende morgen wakker werden met een mega trek in hamburgers. Het was immers zondag, half  twaalf, dus dan geldt een hamburger met frietjes toch als lunch!? Dus wij met de bus naar de stad, en heerlijk ‘gelunched’ bij Firma Pickles. Een geweldige hamburger bar in hartje Utrecht. En ze hebben hier heerlijke rozemarijn frietjes!

Franse ontbijt taferelenfotodagboek_augustus_2014_bistro_dalbert_heijn-001

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik een week gezond heb gegeten, dan vind ik dat ik in het weekend wel wat extra’s heb verdiend. Mijn ultieme verwen moment is dan ook een weekend brunch met een croissantje. Gelukkig was het afgelopen maand ook de Franse Week bij de Appie, dus ik kon mijn hart even flink ophalen. Wat zijn jullie favoriete weekend ontbijtjes?

Dylan’s verjaardagBettyskit

Mijn lieverd is weer een jaartje ouder geworden, dus het werd tijd voor taart, veel taart…  Uiteraard zelfgebakken cheesecake. En van Koopmans had ik de  nieuwe ‘stroopwafel cake’ opgestuurd gekregen. Daar maakte ik een heerlijke stroopwafel-pecan-karameltulband van. (volgens recept van Rutger Bakt). En mijn tante Mieke had nog een grote appeltaart voor Dylan gebakken. Een feestje is gerust 3x taart waard! Daarna zijn we ook nog gaan borrellen bij Stan&Co met onze vriendjes en vriendinnetjes, waarbij iedereen zich verbaasde dat er zo’n leuke en hippe bar in Utrecht bestond. Ons stadsie wordt ook steeds leuker en hipper.

30 minuten bewegen
fotodagboek_augustus_2014_30minuten_bewegen-001

Ondertussen heb ik het wandelen tijdens de middagpauze weer opgepakt. De afgelopen maanden schoot het er vaak bij in, door de vele regen. Maar zo nu en dan breekt de zon weer door, en dan ga ik actief naar buiten. Ik heb zelfs een paar sneakers en extra sokken op kantoor neergelegd. Dan heb ik ook geen excuus meer als ik op hoge pumps naar mijn werk ga. En ik moet het wandelen er nu zeker in houden, want ik ga in Amerika nog een hoop hiken. Wie van jullie stapt er smiddags nog meer even tussenuit?

Het nieuwe huis inrichten

fotodagboek_augustus_2014_vloeren-001

Door alle drukte zou ik het bijna vergeten, maar wij gaan in het najaar verhuizen naar onze eerste grote mensen huis. De afgelopen maand zijn wij tussendoor ook nog gaan kijken voor de nieuwe badkamer, keuken en inrichting. Het valt mij mee hoe ‘ eens’  Dylan en ik het eindelijk kunnen worden. Meestal hoor je dat stellen hier totaal niet uit kunnen komen. Bij deze alvast een sneak peak qua kleuren voor onze woonkamer  🙂

Hello, Goodbye
fotodagboek_augustus_2014_coca_cola-001

Zo vlak voor de vakantie wil iedereen nog even gedag komen zeggen en afscheid nemen. Voor onze zusjes en aanhang hebben wij alvast een pre-souvenir aangeschaft. Deze coca-cola flesjes met ieder zijn eigen naam zijn natuurlijk ontzettend cool en ook wel een beetje typisch Amerikaans. Deze komen van Your Surprise en waren binnen een paar dagen aan huis geleverd!

Tot zo ver de August maand! Vandaag en morgen worden het voor mij vooral de laatste dingen afmaken, sleutels overdragen aan de nieuwe huurder, en de koffers inpakken. En dan gaan wij lekker naar de States. Maar hier gaan jullie nog van alles over teruglezen.  Zijn jullie reeds op vakantie geweest? Of hebben jullie nog vakantieplannen? 

genieten_groetjes_betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

 

Category: Persoonlijk Tags: fotodagboeken, persoonlijk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bananenpannenkoekjes
Volgend bericht: Roadtrip door West USA »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marie-Jeanne Pleket-Wijen

    2 september 2014 om 12:39 pm

    Hallo Betty,
    In een vorig leven, lang geleden, heb ik van een Bosnische vrouw ooit geleerd een ‘pita’ te bakken. Omdat
    dit, zoals gezegd, toch al geruime tijd geleden was wist ik nog ‘zo ongeveer’ het recept van de pita… niet dus…die pita mislukte grandioos!

    Mijn ervaring is dus dat een recept, althans een deegrecept, geen groot succes kan worden als je het recept ‘zo ongeveer’ denkt te weten. Dus ging ik op het Net op zoek naar een PITArecept…
    Pitabroodjes te over, maar geen pita die ik bedoelde, tot ik jouw blog tegenkwam, met niet alleen het recept van de echte Joegoslavische pita, maar ook nog vanallerlei andere recepten en kookdingetjes en weetjes. En je dagboek☆! Enig! Superleuk! Ik ga zeker vaker op je blog komen om te lezen en lekkere tips en recepten te zoeken. Ga zo ( hopelijk) door…!

    Verder wens ik jou en je Dylan een heerlijke tijd in the States. Ik ben benieuwd wat daar voor heerlijks je allemaal gaat inspireren.

    Trouwens, inmiddels heb ik alweer 2 overheerlijke pita’s gemaakt!! Thanxs!!
    Hartelijke groet uit limburg,
    Marie-Jeanne Pleket

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 september 2014 om 1:31 pm

      Hallo Marie-Jeanne,

      heel erg bedankt voor jouw lieve berichtje, dit vind ik heel leuk om te horen 🙂
      Ik ben blij dat je nu eindelijk aan de slag kunt gaan met de pita en hopelijk kan ik je nog veel meer inspiratie geven! Groetjes Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl Camembert uit de oven

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨ De afgelop ✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨

De afgelopen weken genoten we van heerlijk voorjaarsweer. Dus ging hier natuurlijk de barbecue weergeven aan! En we hebben weer een heerlijke tip voor je om ook zelf uit te proberen!

Nu hoor ik je al denken: wat zijn Iberische rib fingers? Toen mijn echtgenoot het voorstelde krabte ik me even achter mijn oren. Maar zijn verklaring was helder: “denk aan spareribs, maar dan zonder botjes!” Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. 

Slinger jij binnenkort ook weer de bbq aan? 

==> https://bettyskitchen.nl/iberische-rib-fingers-met-bbq-saus/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#bbq #barbecue #grill #recept #iberico #varken #spareribs #bbqsauce #karamel #caramelized #sticky #ribfingers #bbqsaus #bbqglaze #pig
✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨ ✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨

Tijdens de lockdown had ik lekker veel tijd om uitgebreide ontbijtjes met en voor de kids te maken. Wafels stonden hier regelmatig op het menu en onze nieuwste favoriet zijn deze wafels gemaakt van croissantdeeg! 

Ze zijn super makkelijk te maken en weer zo’n geslaagde food hybride, net zoals deze ‘Cruffins‘ (muffins van croissantdeeg) die ik eerder op de site maakte. Check dan ook de nieuwste IGTV waarin ik ze maak in het wafelijzer. 

Enne qua toppings kun je natuurlijk heerlijk variëren! Ze zijn namelijk ook erg lekker met Nutella en aardbeien. Maar ook met scrambled eggs & gerookte zalm. Of zelfs met jam en extra fruit! Maak er jouw nieuw favoriet van en laat me weten wat je er van vindt!

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croiffles #croissant #wafel #waffels #ontbijt #croissantwaffle #brunch #igtv #recept #pasen #paasrecept #lockdown #foodhybrid
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in