• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Bananabread met chocolade

Bananabread met chocolade

11 augustus 2014 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Het afgelopen jaar zag je overal homemade bananabread opduiken. En waarom ook niet? Deze bananabread met chocolade is een heerlijk en verantwoord tussendoortje namelijk. En hij heeft zelfs wat meer weg van een smeuïge brownie, maar dan een stuk gezonder!

Zelf bananabread met chocolade maken

Chocolade is een van mijn favoriete zoete guilty pleasures en ik gebruik het dan ook vaak in mijn bakrecepten. En omdat bananen brood al een poos favoriet zijn bij ons in huis, mocht er natuurlijk geen variant met chocolade lang meer uit blijven. Vaak worden chocolade cakes wat droger door de cacao, dus leek het mij een goed idee om bij deze bananabread met chocolade het vettigere amandelmeel te gebruiken. Alles draait om balans natuurlijk. Je kunt de bloem overigens vervangen door een glutenvrije variant ( zoals boekweit meel) en dan is deze bananabread helemaal glutenvrij!

Bananabread met chocolade glutenvrij suikervrij voedselzandloper

Gezonde recepten met bananen

Wist je dat bananen boordevol kalium zitten? Deze kan een te hoge bloeddruk voorkomen. Tevens kan het regelmatig eten van bananen humeur schommelingen bij PMS (dames opgelet!) bestrijden. En bevorderen ze de aanmaak van serotonine, die weer nodig is voor een goede nachtrust. En bananabread met chocolade geeft je tevens een stevige powerboost dus ideaal als tussendoortje! Voor de liefhebber heb ik hier nog veel meer bananen brood recepten op een rijtje gezet! Maar probeer ook eens een van onze andere (gezonde) recepten met bananen!


Print

recept: Bananabread met chocolade

bananabread met chocolade
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 10 plakken 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 3 rijpe bananen,
  • 80 gr (bruine) suiker *
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 3 el cacao
  • 1 tl  vanille extract
  • 100 gr bloem *
  • 70 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 60 gr grof gehakte pure chocolade

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor),
  • oven,
  • cakeblik 22 cm,
  • bakpapier,
  • zilverfolie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Vet het bakblik in en bekleed de binnenzijde met een overhangend stuk bakpapier en zet apart.
  2. Mix de bananen met de suiker kort in een keukenmachine. Voeg vervolgens de eieren, het zout en vanille toe en mix het geheel gedurende 3-4 minuten, zodat alles vermengd is en de eieren in volume verdubbeld zijn.
  3. Voeg de bloem, amandelmeel, cacao en bakpoeder toe en laat de machine max 30 seconden draaien om goed te vermengen. Roer tot slot de fijngehakte chocolade door het beslag.
  4. Giet het mengsel in het cakeblik en dek vervolgens de bovenkant van het cakeblik af met zilverfolie (dit voorkomt verbranden). Plaat in de voorverwarmde oven en bak de bananabread met chocolade in ongeveer 40-45 minuten af. Verwijder halverwege de baktijd de folie.
  5. Laat hierna de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, hij zal een beetje inzakken. Snijd vervolgens de zijkantjes los en trek de banana bread aan het bakpapier omhoog uit de vorm. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Notes

* Gezonder tips:

  • Vervang de suiker door 80 gram ontpitte dadels en maal deze fijn tezamen met de banaan.
  • Vervang de bloem door een glutenvrije variant, bijvoorbeeld boekweitmeel. Zo word de bananabread compleet glutenvrij.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Bananabread met chocolade glutenvrij suikervrij voedselzandloper

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de bananabread met chocolade wilt gaan maken!

Category: Cake recepten Tags: amandelmeel, Amerikaanse keuken, baking soda, bananabread, bananen, dadels, eieren, Glutenvrij, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pita sa krompirom (krompiruša)
Volgend bericht: 10x zomerse cocktails met alcohol »

Lees Interacties

Reacties

  1. Julie Hapjesprincess

    11 augustus 2014 om 9:57 pm

    yummie!! Chocolade en bananen altijd lekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee