• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Avocado met ei uit de oven

Avocado met ei uit de oven

1 september 2016 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe

Breek de dag, tik een eitje! Voor een supergezond en lekker ontbijtje, maak je namelijk avocado met ei uit de oven. Ziet dit er niet feestelijk uit?

Zelf avocado met ei uit de oven maken

Dit recept voor avocado met ei uit de oven is te gemakkelijk voor woorden, maar ik typ hem toch voor jullie uit. Het is namelijk een welkome afwisseling op het standaard gebakken eitje op de vroege morgen. En het is ook nog eens een gezond, glutenvrij en low carb ontbijt. Dan kun je er nog even wat meer van genieten dus!

avocado met ei uit de oven

Ontbijten met avocado met ei

Avocado met ei  uit de oven is niet alleen heel erg lekker,  maar zit ook boordevol eiwitten en omega 3 vetten. En als je dan voor een lekker skinny en lowcarb ontbijt of lunchgerecht gaat, dan is dit je ideale recept! Lepel je avocado met ei gewoonweg uit met een lepel. (dat is het makkelijkst) en je zult je ochtend beginnen met een verzadigd gevoel. Ik serveer dit gerecht met was frisse en knapperige little gem, om net even wat meer groente binnen te krijgen.

En als je dol bent op de combinatie van avocado met ei, dan moet je ook eens deze quinoa salade met avocado proberen. Ideaal voor de gezonde lunch! Check hier sowieso nog meer Low Carb ontbijt recepten.


Print

Recept: Avocado met ei uit de oven

avocado met ei uit de oven
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 Breek de dag, tik een eitje! Voor een supergezond en lekker ontbijtje, maak je namelijk avocado met ei uit de oven. Ziet dit er niet feestelijk uit?Een heerlijk verzadigend ontbijt bestaande uit een avocado met ei uit de oven

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Low Carb Recepten

Ingredients

Scale
  • 2 grote, rijpe avocado’s,
  • 4 kleine eieren (small of Medium),
  • 2 little gem sla,
  • peper & zout,
  • 12 theelepel gedroogde bieslook,
  • Parmezaanse kaas of Pecorino (=schapenkaas).

Extra:

  • oven,
  • bakplaat,
  • bakpapier,
  • rasp,
  • eventueel 3 velletjes keukenpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed de bakplaat alvast met een stukje bakpapier.
  2. Snijd de avocado’s overlangs en verwijder de pit. Hol de avocado’s eventueel een beetje meer uit, met een lepel, totdat een kommetje ontstaat, die ruim genoeg is voor een eitje.
  3. Leg de avocado’s naast elkaar op de ovenplaat. Vouw het keukenpapier in repen en leg deze tussen de avocado’s. Zet alles strak tegen elkaar, zodat het goed op zijn plek blijft liggen en niet omkiept.
  4. Breek een klein ei in een kommetje, maar probeer svp de dooier intact te houden. Giet het ei voorzichtig in de holt van de avocado. Breng op smaak met zout & peper & bieslook. avocado met ei uit de oven
  5. Schuif de plaat voorzichtig in de oven en bak de avocado’s gedurende 20 minuten  (of langer) zodat de eieren kunnnen stollen.
  6. Verwijder  de slaladeren van de stronk en spoel goed af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en maak eventueel aan met een klein beetje olijfolie en balsamico.
  7. Haal de avocado met ei uit de oven en serveer twee stuks op een bord met een beetje little gem sla.
  8. Rasp tot slot een beetje Parmezaanse kaas of Pecorino over het gerecht en het uitlepelen kan beginnen.

Tip: avocado met ei uit de oven dient direct opgegeten te worden. Svp niet opnieuw opwarmen in de oven of magnetron.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

avocado met ei uit de oven

Category: Ontbijt Recepten Tags: avocado, detox recepten, eieren, Glutenvrij, keto, Low Carb, pecorino, sla, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Augustus 2016
Volgend bericht: Wij gaan detoxen! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jonna@Burgertrutjes

    1 september 2016 om 9:52 am

    Dit lijkt me super lekker!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 september 2016 om 7:38 pm

      Is het ook 🙂 Dank je wel!

      Beantwoorden
  2. An

    3 september 2016 om 11:41 am

    Het is niet alleen héél lekker, het ziet er ook leuk uit !!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 september 2016 om 7:37 pm

      Hahaha, ja inderdaad! Dank je wel 🙂

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Recepten Met Avocado Voor De Lunch: 43 Recepten Om Van Te Smullen schreef:
    15 november 2018 om 5:57 pm

    […] leest hier precies welke stappen je moet volgen om het zelf te […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee