Print

Recept: Avocado met ei uit de oven

avocado met ei uit de oven

Een heerlijk verzadigend ontbijt bestaande uit een avocado met ei uit de oven

Scale

Ingredients

Extra:

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed de bakplaat alvast met een stukje bakpapier.
  2. Snijd de avocado’s overlangs en verwijder de pit. Hol de avocado’s eventueel een beetje meer uit, met een lepel, totdat een kommetje ontstaat, die ruim genoeg is voor een eitje.
  3. Leg de avocado’s naast elkaar op de ovenplaat. Vouw het keukenpapier in repen en leg deze tussen de avocado’s. Zet alles strak tegen elkaar, zodat het goed op zijn plek blijft liggen en niet omkiept.
  4. Breek een klein ei in een kommetje, maar probeer svp de dooier intact te houden. Giet het ei voorzichtig in de holt van de avocado. Breng op smaak met zout & peper & bieslook. avocado met ei uit de oven
  5. Schuif de plaat voorzichtig in de oven en bak de avocado’s gedurende 20 minuten  (of langer) zodat de eieren kunnnen stollen.
  6. Verwijder  de slaladeren van de stronk en spoel goed af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en maak eventueel aan met een klein beetje olijfolie en balsamico.
  7. Haal de avocado met ei uit de oven en serveer twee stuks op een bord met een beetje little gem sla.
  8. Rasp tot slot een beetje Parmezaanse kaas of Pecorino over het gerecht en het uitlepelen kan beginnen.

Tip: avocado met ei uit de oven dient direct opgegeten te worden. Svp niet opnieuw opwarmen in de oven of magnetron.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: Low Carb, ontbijt, eieren, avocado, glutenvrij,afvallen