• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven

Aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven

11 december 2013 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Hier gaat je hele huis lekker van ruiken: aardappels met tijm en rozemarijn, uit te oven. Mijn moeder maakte vroeger heel vaak aardappels uit de oven, dus ik voel me altijd helemaal thuis aan tafel met gebakken aardappels zoals deze.

Iedereen is dol op aardappels met tijm en rozemarijn

Zachte aardappels met een beetje krokant jasje.  En uiteraard rond kerst is dit het ideale bijgerecht om te serveren bij een kip uit de oven, of maakt het in de zomer bij een stuk gebraden vlees van de barbecue! Iedereen is echt dol op aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven! De truc is om de aardappels eerst even voor te koken, alvorens in de oven te bakken. Zo verkort je namelijk de garingstijd en kost het nog maar 20 minuten oventijd om deze aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven te maken, n plaats van het gebruikelijke uurtje. Dus doe er je voordeel mee.

recept voor gebakken aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven © bettyskitchen

Nog meer bijgerechten met aardappel

De gewone Hollandse aardappel is niet alleen erg lekker maar ook heel veelzijdig. Natuurlijk is dit recept voor aardappels met tijm en rozemarijn een klassieker, maar maak er bijvoorbeeld ook een van deze kleurrijke aardappel puree’s mee! Voor elke dag weer een andere :-). Ook erg lekker is een puntje van deze hartige aardappeltaart met wortel en kaas. Maar als de barbecue toch aan staat dan is deze gepofte aardappel met avocado ook een aanrader!


Print

Recept: Aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven

recept voor gebakken aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Iedereen is dol op gebakken aardappels! Deze aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven zijn het bijgerecht voor bij een gebakken kippetje of vlees van de grill. En je maakt ze heel eenvoudig zelf.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 kilo vastkokende aardappels,
  • 1 grote ui,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 2–3 takjes tijm,
  • 2–3 takjes rozemarijn,
  • peper en zout.

Extra:

  • Oven
  • Ovenschaal, ingevet.

Instructions

  1. Boen de aardappels schoon onder de koude kraan, snijd door de helft of in parten. Breng aan de kook in een pan met ruim kokend water en laat 12 minuten koken.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  3. Pel de ui, snijd doormidden en vervolgens in halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak grof.
  4. Giet de aardappels af, en laat een beetje uitstomen. Doe de aardappels vervolgens in een grote diepe kom, en meng met alle overige ingrediënten. Hussel dit om met je handen, zodat alle aardappels bedekt zijn met olie en verdeel over de ovenschaal. Bak de aardappels vervolgens af gedurende 20 minuten, in de voorverwarmde oven.
  5. Serveer deze aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven direct. Ook erg lekker met een dotje homemade mayonaise!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor gebakken aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven wilt gaan maken!

Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Category: Bijgerechten Tags: aardappels, knoflook, Nederlandse keuken, olijfolie, oven, rozemarijn, tijm, uien, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hele kip uit de oven (met tomatensaus)
Volgend bericht: Poffertjes met gesuikerde appel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Evert

    31 maart 2015 om 1:18 pm

    Hallo Betina
    Het klopt: het huis gaat er heerlijk van ruiken!
    En het eten ervan is verrassend lekker; mijn gasten hebben ervan gesmuld.

    Ik heb nog wel even wat zout bij het koken van de aardappels gedaan, want ik was bang dat het anders flauw zou uitvallen.

    Complimenten voor het recept

    Groetjes Evert

    Beantwoorden
  2. Dinie

    30 november 2015 om 12:15 pm

    Hallo,

    Even een vraag: ik wil graag met kerst de varkenshaas in pancette maken maar 9ok de aardappelen met tijm en rozenarijn. Dat past niet samen in mijn oven. Kan ik 1 recept eerder maken en alleen daarna weer even in de oven om op te warmen? Of kan ik ze boven elkaar zetten zodat het tegelijk past? Of moet ik gewoon wat anders maken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 december 2015 om 8:40 am

      Hi Dinie,

      Als het een hete lucht oven is, dan kan dit gewoon samen in een oven. De verdeling van de lucht zorg ervoor dat alles overal gelijkmatig warm wordt.
      Succes!

      Beantwoorden
      • Dinie

        1 december 2015 om 9:02 pm

        Bedankt voor je antwoord, ik denk dat ik het deze week een keer voor proef ga maken. Moet natuurlijk wel goed gaan als familie komt.

        Ik ben geen “superkok” maar heb er helemaal zin om dit te proberen. Ik zou nog wel willen vragen: Maakt het uit wat ik boven zet, de aardappeltjes of de varkenshaas?

        Groetjes,
        Dinie

      • Betina Oostveen

        2 december 2015 om 8:48 am

        Hi Dinie,

        je hoeft ook geen superkok te zijn hoor, maar de recepten zijn bedoeld om gewoon eens wat anders op tafel te zetten 🙂

        kijk even hoever de varkenshaas uitsteekt, wellicht handiger om die bovenop te doen.

        Succes en eet smakelijk alvast!

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee