Hebben jullie wel eens havermout ontbijtjes gemaakt? Tijdens deze koude dagen ben ik vaker mijn zoete havermoutpap met fruit aan het vervangen voor een hartige havermoutpap. Zoals bijvoorbeeld dit Bacon & Eggs havermout ontbijt. Een heerlijk voedzame maaltijd voor een lange koude winterdag.
Havermout ontbijt met bacon & eggs
Ontbijtjes met havermout zijn bij ons thuis de normaalste zaak ter wereld. Of we nu gaan voor warme Havermoutpap met fruit, of een gebakken ‘havermouttaartje’ volgens de Baked Oats trends, havermout vind je hier dikwijls terug op tafel. Het mooiste vind ik dat je havermoutpap echt elke smaak mogelijk mee kunt geven. Bijvoorbeeld met Italiaanse kruiden voor een vleugje zon. Of met een beetje miso of sojasaus voor een Aziatische versie. Daarnaast kun je er ook een typisch Amerikaans ontbijt van maken door er een Bacon & Eggs Havermout ontbijt van te maken.
Hartige Havermout als alternatief voor bijvoorbeeld risotto maken
Het recept hieronder voor Bacon & Egg havermout ontbijt is dus eigenlijk het beste uit twee werelden! Want roereieren combineren met krokante ontbijtspek en heerlijk hartige havermoutpap is een topcombinatie van mijn twee lieveling ontbijtjes. Ja het is een stevig en proteinerijk ontbijt, zeker als je er ook nog avocado en tomaat aan toevoegt. Maar je kunt het Bacon & Eggs Havermout Ontbijt dan ook zeker als lunch of lichte avondmaaltijd serveren. Geniet heerlijk van deze variatie op hartige havermoutpap maken!
Bacon & Eggs Havermout Ontbijt
Dit Bacon & Eggs Havermout ontbijt wordt vast ook jouw nieuwe favoriet! Warme hartige havermout pap met uitgebakken bacon en roerei is namelijk het beste uit twee werelden. Een heerlijk hartig en proteinerijk ontbijt, of lunch of zelfs licht diner.
- Total Time: 15 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: ontbijt
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 35 gram ontbijtspek (ca. 3 strips)
- 2 eieren
- 50 gram havermout
- 200 ml ongezoete amandelmelk
- 100 ml (gekookt) water
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- peper & zout
- boter of olie, voor het bakken
Voor erbij:
- ½ avocado, in plakken
- 1 tomaat, in plakken
Instructions
- PLaats een koekenpan zonder olie op het fornuis en plaats hierin de plakken ontbijtspek. Draai het vuur naar middelhoog en laat de plakken spek bruin en krokant bakken. Je hoeft hier eigenlijk niets voor te doen.
- Ondertussen kluts je de eieren in een kommetje en breng op smaak met peper & zout, maar ook de helft van de Provencaalse kruiden.
- Vul een klein kookpannetje met het havermout, amandelmelk, water, overige helft van de Provencaalse kruiden en een snuf peper en zout.
- Zodra het ontbijtspek krokant is schep je deze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm opnieuw de koekenpan en maak hierin roereieren. (TIP: neem een kijkje bij dit recept voor Scrambled Eggs maken.)
- Verwarm nu tevens het kookpannetje met de havermout en laat in 5 minuten tot een pap koken. Schep de pap in een diep bord of kom. Leg hier de roerei en gebakken ontbijtspek bovenop. Garneer met de avocado en tomaten en serveer de Bacon & Eggs havermout ontbijt direct.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor Bacon & Eggs Havermout Ontbijt
Geef een reactie