Het is weer Meatless Monday en voor vandaag heb ik deze winterse salade met boerenkool, bataat, feta en granaatappelpitjes gemaakt. Voor het geval je niet weet wat bataat is, dat is een ander woord voor zoete aardappel en dat geeft een heerlijke vezelrijke vulling voor deze maaltijdsalade.
Vegetarische salade met boerenkool maken
Je kunt deze salade zowel vegetarisch als veganistisch bereiden. Je kunt namelijk tegenwoordig ook plantaardige alternatieven op bekende kaas zoals feta in de schappen vinden. Heb je die wel eens geproefd? Ik vind die vegan versie een heerlijk, smaakvol alternatief voor feta van schapen- en geitenmelk, ook als je niet veganistisch eet! Een ding is zeker, door de kikkererwten, zoete aardappel en groene bladgroenten is deze salade en vitaminebom met lekker veel vezels. Deze vegetarische salade met boerenkool is perfect voor in de wintermaanden en je buik zal je er dankbaar voor zijn.
Nog meer winterse maaltijdsalade recepten
Als je in de winter een maaltijdsalade wilt maken om lekker veel groenten binnen te krijgen, dan is mijn advies om hier minimaal 1 (lauw)warm ingredient aan toe te voegen. Want op koude dagen eten we graag meer warm voedsel dan koud geserveerd. Daarnaast moeten de salade’s in de winter natuurlijk wel goed vullend zijn, maar dat komt met dit recept ook wel goed. Deze vegetarische (of vegan) salade met boerenkool, bataat en feta is er dus uitermate geschikt voor maar check ook nog meer winterse maaltijdsalade recepten hier op de site. Zoals deze pompoen salade met bietjes en uienchutney of deze gort salade met brie en romanesco. Daarnaast is de geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel ook een aanrader!
Recept: Salade boerenkool, bataat en feta
Het is weer Meatless Monday en voor vandaag heb ik deze winterse salade met boerenkool, bataat, feta en granaatappelpitjes gemaakt. Voor het geval je niet weet wat bataat is, dat is een ander woord voor zoete aardappel en dat geeft een heerlijke vezelrijke vulling voor deze maaltijdsalade.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 200 gram boerenkool
- 300 gram bataat
- 200 gram kikkererwten (uit blik of stazak)
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl. gedroogde peterselie
- 150 gram (vegan) feta
- 100 gram granaatappelpitjes
- 30 gram pecannootjes (ongebrand, ongezouten)
- 4 el. extra vierge olijfolie
- 3 el. balsamico-azijn
- Olie om te bakken
- Peper en zout
Instructions
- Boen de schil van de bataten en snij in blokjes van max. 2 bij 2 cm. Schil de teentjes knoflook en pers ze alvast uit. Hak of breek de pecannootjes fijner. Verkruimel de feta.
- Verwarm de bakolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes bataat en boerenkool toe. Schep goed om en bak voor ongeveer 10 minuten. Roer tussendoor door. Voeg vervolgens de kikkererwten, knoflook en pecannootjes toe en bak het geheel nog eens 5 minuten.
- Schep de granaatappelpitjes, feta en peterselie alvast in een ruime serveerkom. Na de baktijd voeg je ook de warme groenten toe. Giet de extra vierge olijfolie en balsamico-azijn erbij. Schep de salade goed door en proef. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische (of zelfs vegan) Salade met boerenkool, bataat en feta wilt gaan maken.
Geef een reactie