• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

17 januari 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Bij Betty’s Kitchen zijn we dol op flammkuchen recepten. Er zijn er dan ook niet voor niets al meerdere op de site verschenen en vandaag deel ik graag het recept voor Flammkuchen met rode biet en geitenkaas met je. Een fantastische combinatie en een goede manier om meer groenten toe te voegen aan je dag. Je kunt de lekker serveren als lunch, hoofdgerecht of zelfs als borrelhapje of snack!

Flammkuchen als vegetarische avondmaaltijd

De flammkuchen vind zijn oorsprong in de Elzas, een berggebied in Frankrijk en aangrenzend aan Duitsland. Deze platte hartige taart of ‘Elzas pizza’ kom je dan ook regelmatig tegen op de kaart en is lekker knapperig en heerlijk belegd met de meest uitlopende toppings. De bodem wordt altijd bestreken met creme fraiche, maar daarna kun je los met vlees, vis, groenten, zelfs fruit en nog meer kaas. Ik bedacht dan ook een gezonde(re) flammkuchen met rode biet en geitenkaas – een fantastische combinatie – en topte hem af met walnoten en honing. Ook deze is zeer geslaagd als flammkuchen recept!

Flammkuchendeeg

Je kunt uiteraard zelf aan de slag gaan met het maken van Flammkuchen deeg. Het lijkt immers een beetje op het maken van pizzadeeg en de ingrediënten heb je waarschijnlijk standaard al in huis. Maar je kunt ook prima een grote rol koelvers flammkuchen deeg uit de supermarkt gebruiken. De toppings hieronder voor Flammkuchen met rode biet en geitenkaas zijn in ieder geval voldoende voor een ‘plaatvullende’ flammkuchen. Wil je nog wat variatie recepten of gewoonweg meer inspiratie voor het maken van flammkuchen? Neem dan ook eens een kijkje bij dit recept met boerenkool en pompoen. Of ga voor een lekkere zoete combinatie met peer en honing. Wist je overigens dat je ook heel eenvoudig een flammkuchen van een tortilla wrap kunt maken?

Benieuwd naar de receptvideo van deze flammkuchen met rode biet? Je kunt de video hier bekijken.


Print

Recept: Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

recept voor flammkuchen met rode biet en geitenkaas rucola sla hazelnoten en honing - vegetarisch hoofdgerecht of snack borrelhapje
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Check dan even dit recept voor Flammkuchen met rode biet en geitenkaas! Een fantastische combinatie en een goede manier om meer groenten toe te voegen aan je dag. Je kunt de lekker serveren als lunch, hoofdgerecht of zelfs als borrelhapje of snack!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

  • 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol 260 gram uit de winkel)
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 grote pot Rode bieten schijfjes (bijv. Hak 355 gram)
  • 100 gram mini geitenkaas ‘Pearls’ (bijv. Bettine)
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 tl Provencaalse kruiden
  • 25 gram rucola kaas
  • Peper en zout
  • honing (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht).
  2. Giet vervolgens als eerste de pot met rode bieten schijfje af en laat goed uitlekken.
  3. Rol het flammkuchen deeg uit en plaats met het bakpapier op een bakplaat. Het zal echt je hele bakplaat vullen.
  4. Lepel de creme fraiche op het deeg en smeer goed uit met de bolle kant van de lepel. Verdeel hier de plakjes rode biet overheen. Verdeel de geitenkaas er overheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Bestrooi tot slot met de Provencaalse kruiden en verdeel de hazelnoten er over.
  5. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de flammkuchen in 15 minuten gaar.
  6. Tot slot verdeel je de rucola over de flammkuchen en top eventueel af met een beetje honing.

Notes

Dit recept is te serveren als hoofdgerecht voor 2 personen. Of als borrelhapje en snack voor 4 -8 personen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor flammkuchen met rode biet en geitenkaas wilt gaan maken!

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Category: Borrelhapjes en Snacks, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Crème fraîche, Duitse keuken, flammkuchen, Franse keuken, geitenkaas, hazelnoten, Paas Recepten, provencaalse kruiden, rode bieten, rucola, sla, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Barbacoa Mexicaans stoofvlees
Volgend bericht: 10x Recepten met Witlof »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee