Deze gevulde kerstboom pizza bolletjes zijn een heerlijk vegetarisch borrelhapje met kaas voor een kerst borrel! Liefhebbers van pizza maak hier erg blij mee en door de pizzabolletjes in de vorm van een kerstboom te leggen wordt het super feestelijk!
Kleine gevulde pizza bolletjes maken
Ik denk dat ik jullie niet hoef te vertellen wat voor een enorme pizza liefhebber ik ben? Er staan immers niet voor niets zoveel pizza recepten hier op de website (bekijk ze hier allemaal). Maar ook tijdens een borrel serveer ik gerust pizza aan een groot gezelschap. Deze gevulde kerstboom pizza bolletjes zijn een soort calzone pizza’s met mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum pesto. Maar ze zijn ook groot genoeg dat je ze echt als een pizza broodje kunt zien want ze vullen goed!
Nog meer heerlijke pizza borrelhapjes
Pizza is echt geweldig als borrelhapje want ze zijn zo groot dat je ze met meerdere mensen kunt delen. Niet alleen in de vorm van deze gevulde kerstboom pizza bolletjes. Maar wat dacht je van een plaatpizza met proscuito ham? Alleen nog even in vierkantjes snijden en serveren. Daarnaast zijn deze pizza rolls met mozzarella en parmaham ook geweldig om zo uit de hand te eten. Ben je meer liefhebber van pasta? Dan moet je deze fritelle di Spaghetti absoluut eens proberen! Check hier overigens nog meer borrelhapjes voor een kerst borrel party!
Recept: Kerstboom Pizza bolletjes
Een heerlijk pizza borrelhapje voor kerst! Deze kerstboom pizza bolletjes maak je eenvoudig van mijn pizzadeeg recept. Lekker vullen met mozzarella, zongedroogde tomaten en pesto!
- Prep Time: 15 min. + rijzen + 20 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 1 uur en 50 minuten
- Yield: 11 stuks 1x
- Category: Pizza
- Method: bakken
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 1x recept pizzadeeg
- 300 gram mozzarella
- 100 gram zongedroogde tomaten, op olie
- 3 eetlepels basilicum pesto
- 25 gram roomboter, gesmolten
- semolina (fijn maismeel), voor uitrollen
Extra:
- bolzeef
- keukenpapier
- theedoek
- bakpapier
- bakkwast
Instructions
- Als eerste ga je het pizzadeeg maken. Check hiervoor dit recept. Na het kneden zal dit deeg 1 -2 uur moeten rijzen.
- Ondertussen snijd je de mozzarella in 11 plakken en laat in een bolzeef uitlekken. Giet de olie van de zongedroogde tomaten af en dep droog met keukenpapier. Snijd daarna de tomaten in stukjes.
- Bestuif een werkblad met het fijne maismeel en schep hier het pizzadeeg op. Verdeel in 11 gelijke stukken (TIP: weeg het deeg af) en bol het deeg op. Dek de bollen af met een theedoek en laat 10 minuten staan.
- Draai de bollen om en druk met je vingertoppen uit tot ronde pizza’s van ca 12 cm doorsnede. Plaats een plak mozzarella in het midden, schep er wat zongedroogde tomatenstukjes en een theelepeltje pesto bovenop. Vouw pizza naar boven dicht en knijp het uiteinde goed in elkaar, desnoods met een kleine draai er aan. (zie foto’s). Bol het deeg opnieuw een beetje op en plaats met de naad omlaag op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bollen meteen in de vorm van de kerstboom (1-2-3-4-1 stuks). Zet ze niet strak tegen elkaar aan want het deeg zet nog wat uit.Als je alle bollen hebt neergelegd dek je ze af met de theedoek om even na te rijzen gedurende 20 minuten.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden celcius (200 hetelucht). Kluts in een kommetje de pesto los met de gesmolten boter en bestrijk hiermee de Kerstboom pizza bolletjes net voor ze de oven in gaan. Bak de pizzabollen gedurenden 15-20 minuten gaar in de oven, tot ze goudbruin worden. Serveer lauwwarm, maar volledig afgekoeld zijn ze ook heerlijk!
Fijne feestdagen! groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gevulde kerstboom pizza bolletjes.
Geef een reactie