Gisteren was Thanksgiving Day en dan staat er vrijwel altijd kalkoen bij Amerikaanse huishoudens op tafel. Ik dacht meteen aan de keren dat wij een gebraden kalkoen hebben gemaakt en aan al het vlees dat je vaak daarna nog over hebt. Daar kun je namelijk een fantastische leftovers tosti met gebraden kalkoen mee maken!
Leftover tosti met gebraden kalkoen maken
Hoewel wij hier in Nederland niet echt Thanksgiving Day vieren – ik ben liever elke dag dankbaar voor alles dat ik heb – is het wel heel leuk om eens een hele kalkoen te bakken in de oven. Iets dat wij juist met kerst doen omdat we ons dan in een groter gezelschap zitten. Maar hoe goed we ons best ook doen, er is altijd wel wat gebraden kalkoen over en die kun je prima in de dagen erna oppeuzelen! Ik heb dan ook twee heerlijke en makkelijk lunch recepten bedacht om te maken met je ‘leftover turkey’. Zoals deze tosti met gebraden kalkoen, maar ook een goedgevulde wrap met kalkoen, spinazie en appel.
Vind je het spannend om een hele kalkoen te bereiden? Bestel dan een heerlijke gevulde kerstkalkoen met bijbehorende bereidingswijze bij Boers&Boers. Wij hebben deze al meerdere keren bereid en is altijd een succes tijdens de feestdagen.
Nog meer recepten voor getoast brood en tosti’s maken
Nu is de tosti met gebraden kalkoen een echte luxe sandwich voor de lunch en zo verleng je de feestelijke stemming zeker nog even met een paar dagen. Maar wij hebben nog meer recepten voor getoast brood en tosti’s maken op de website staan. En dit zijn ook stuk voor stuk aanraders om van te smullen. Maak bijvoorbeeld ook eens:
- 4x Tosti’s met een Europees tintje...
- Gebakken sandwich met banaan en pindakaas
- Kalkoenfilet Club sandwich met frambozensaus
- pittige Kimchi Tosti
- Appeltaart Tosti met mascarpone en appel
Geniet er van!
Heb je deze al in huis?
Recept: Tosti met gebraden kalkoen
Heb je tijdens Thanksgiving of Kerst een kalkoen gebraden? Dan heb je vast nog wat leftover kalkoen om een heerlijke lunch mee te maken in de dagen na het feest. Wat dacht je van een fantastische leftovers tosti met gebraden kalkoen en lekker veel kaas?
- Total Time: 10 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Lunch
- Method: bakken
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 2 (volkoren) sneetjes (casino) brood
- 1 flinke eetlepel cranberry compote (bijv. OceanSpray)
- paar plakken (cheddar) kaas
- 1 dikke plak gebraden kalkoenfilet of 1 opscheplepel gebraden kalkoen’stukjes.
- plakjes gesneden groenten of een blaadje sla (optioneel)
- roomboter
Extra:
- koekenpan
- optioneel: broodrooster of panini grill
Instructions
- Besmeer één boterham met cranberry jam of cranberry compote. Eventueel kun je hier nu ook een blaadje sla of gesneden groenten op plaatsen.
- Verwarm een koekenpan op medium vuur met een klein klontje boter. Leg hier de dikke plak kalkoen filet in en verwarm aan beiden kanten. Heb je ‘stukjes’ kalkoen over, dan kun je deze roerbakken in de boter.
- Plaats de verwarmde kalkoen daarna bovenop het sneetje brood met de cranberry. Verdeel hier meteen lekker wat kaas over.
- Leg het overgebeleven sneetje brood bovenop de kalkoen en druk goed aan. Smeer de buitenzijden van de sandwich in met wat boter.
- Verwarm opnieuw de koekenpan (of gebruik een tosti ijzer of paninigrill)en bak de Tosti met gebraden kalkoen aan beide zijden lichtbruin of met een mooie grillstreep. Het brood moet een beetje krokant zijn en de binnenkant zacht. Serveer direct!
Eet smakelijk!. Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Tosti’s met gebraden kalkoen wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Geef een reactie