Print

Recept: Tosti met gebraden kalkoen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je tijdens Thanksgiving of Kerst een kalkoen gebraden? Dan heb je vast nog wat leftover kalkoen om een heerlijke lunch mee te maken in de dagen na het feest. Wat dacht je van een fantastische leftovers tosti met gebraden kalkoen en lekker veel kaas?

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 (volkoren) sneetjes (casino) brood
  • 1 flinke eetlepel cranberry compote (bijv. OceanSpray)
  • paar plakken (cheddar) kaas
  • 1 dikke plak gebraden kalkoenfilet of 1 opscheplepel gebraden kalkoen’stukjes.
  • plakjes gesneden groenten of een blaadje sla (optioneel) 
  • roomboter

Extra:

  • koekenpan
  • optioneel: broodrooster of panini grill

Instructions

  1. Besmeer één boterham met cranberry jam of cranberry compote. Eventueel kun je hier nu ook een blaadje sla of gesneden groenten op plaatsen.
  2. Verwarm een koekenpan op medium vuur met een klein klontje boter. Leg hier de dikke plak kalkoen filet in en verwarm aan beiden kanten. Heb je ‘stukjes’ kalkoen over, dan kun je deze roerbakken in de boter.
  3. Plaats de verwarmde kalkoen daarna bovenop het sneetje brood met de cranberry. Verdeel hier meteen lekker wat kaas over.
  4. Leg het overgebeleven sneetje brood bovenop de kalkoen en druk goed aan. Smeer de buitenzijden van de sandwich in met wat boter.
  5. Verwarm opnieuw de koekenpan (of gebruik een tosti ijzer of paninigrill)en bak de Tosti met gebraden kalkoen aan beide zijden lichtbruin of met een mooie grillstreep. Het brood moet een beetje krokant zijn en de binnenkant zacht. Serveer direct!

Eet smakelijk!. Groetjes, Betty