• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Gegrilde Kip Burgers

Gegrilde Kip Burgers

22 september 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het zal wel komen door de zomervakantie en de soms hete dagen, maar hier thuis hebben er diverse burgers op het menu gestaan. Zo ging ik nu eindelijk eens burgers maken van gegrilde kipfilets met gepekelde uien en die waren fantastisch! Iets zegt me dat jij deze gegrilde kipburgers ook wilt gaan maken! Bij deze het recept dus!

 Burgers met gegrilde kip filet maken

Voor het grillen van je kipfilets heb je uiteraard een goede grillpan benodigd. Deze maakt namelijk die prachtige grill strepen op je vlees en doorgesneden burger broodjes. Daarnaast is het noodzaak dat je de kipfilets in dwarse plakken snijd van gelijke dikte. Zo is elk stukje kip rond dezelfde tijd gaar en het verkort ook nog eens de baktijd. Beleg je broodje met de plakken gegrilde kip, sla, kaas, tomaat en pickles. Ik heb gekozen voor mijn gepekelde rode uien want die zijn gewoonweg fantastisch! Eens kijken hoe ver jouw mond open kan om hier een hap uit te nemen 🙂

Wil jij ook zo’n mooie BK Superior Triply Grillpan aanschaffen? Hij is geschikt voor alle warmtebronnen en staat garant voor jarenlang bakplezier. Ik vertel je er graag meer over in dit artikel over het aanschaffen van pannen voor het leven.

recept gegrilde kip burgers © bettyskitchen.nl
recept gegrilde kip burgers © bettyskitchen.nl
recept gegrilde kip burgers © bettyskitchen.nl

Lekkere burger recepten om van te smullen

Nu zijn deze burgers met gegrilde stukken kip natuurlijk een geweldig lunch of diner om van te smullen. Maar wist je dat wij nog meer veel meer lekkere burger recepten op de website hebben staan? Zo vertel ik je in dit artikel alles over het maken van de klassieke hamburger samenstellen en openen deze burgers in tomatensaus letterlijk al je smaakpapillen. Uiteraard gaan onderstaande gegrilde kip burgers ook tot een van je favorieten behoren. Daarnaast vind je ook heel veel vegetarische inspiratie terug, zoals deze Pompoenburgers en deze knalgroene spliterwten burger van onze Nanda. Dat wordt dus lekker smullen van burgers!


Print

Recept: Gegrilde Kip Burgers

recept gegrilde kip burgers © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het zal wel komen door het heerlijke weer van de afgelopen weken, maar hier thuis hebben er diverse burgers op het menu gestaan. Zo ging ik nu eindelijk eens burgers maken van gegrilde kipfilets met gepekelde uien, sla, tomaat en kaas. En die waren fantastisch! Iets zegt me dat jij deze gegrilde kipburgers ook wilt gaan maken! Bij deze het recept dus!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + 1 uur marineren
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 1 uur en 25 minuten
  • Yield: 4 burgers 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 hele kipfilets
  • 200 ml karnemelk
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen peper
  • 4 luxe burger broodjes
  • 1 little gem
  • 1 vleestomaat
  • 4 plakken kaas
  • gepekelde uien

Extra:

  • mayonaise
  • barbecuesaus of ketchup
  • zonnebloemolie
  • peper & zout

Instructions

  1. Snijd elke kipfilet overlangs door in 4 dunne plakken. Zorg dat ze allemaal een beetje dezelfde dikte hebben. Stop in een kom en giet hier de karnemelk bij. Breng op smaak met het paprikapoeder, zout en peper en roer goed door. Laat afgedekt 1 uur marineren op het aanrecht. (voor de volgende stappen moet de kip niet te koud zijn namelijk).
  2. Ondertussen snijd je de burgerbroodjes door. Rooster deze volgens de gebruiksaanwijzing. TIP van Betty: Besmeer de snijvlakken met boter en grill deze in de grillpan tot je mooie strepen krijgt – wel altijd de pan invetten met een beetje olie.
  3. Pluk de blaadjes van de little gem, spoel goed af en laat uitlekken. Snijd de tomaat in 8 dunne plakken.
  4. Haal de stukken kip uit de karnemelk en dep deze goed droog. Kwast de bovenzijde in met zonnebloem olie en breng op smaak met een klein beetje extra zout & peper.
  5. Verwarm (opnieuw) de grillpan en kwast deze in met een beetje olie, leg hier de kipfilets in met de gekruide kant omlaag. Grill deze zijde tot je mooie bruine grillstrepen krijgt (ca 2 minuten). Ondertussen kwast je de nu bovenzijde ook in met een beetje zonnebloem olie en breng ook op smaak met zout & peper. Gebruik een siliconen tang om de kipstukken om te draaien en grill ook de andere zijde tot je bruiine grilstrepen krijgt.
  6. Besmeer de onderste helften van de broodjes met mayonaise. Leg hier vervolgens 2 blaadjes little gem op en verdeel 3 stukken gegrilde kip per burgerbroodje. Leg hier direct een plak kaas op met 2 plakken tomaat. Verdeel vervolgens naar wens gepekelde uien er overheen. 
  7. Besmeer de bovenste helften van de broodjes met BBQ saus (of ketchup) en plaats deze bovenop. Zet de broodjes eventueel vast met een prikker en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gegrilde kip burgers

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gegrilde kip burgers.

Category: Gevogelte Recepten Tags: Amerikaanse keuken, BK Pannen, Burgers, grillen, hoofdgerechten, Kaas, karnemelk, Kip, kipfilet, little gem, paprikapoeder, pickles, sla, tomaten, uien, zuur

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pannen gemaakt voor het leven
Volgend bericht: Zoete Risotto Taart »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee