Print

Recept: Gegrilde Kip Burgers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het zal wel komen door het heerlijke weer van de afgelopen weken, maar hier thuis hebben er diverse burgers op het menu gestaan. Zo ging ik nu eindelijk eens burgers maken van gegrilde kipfilets met gepekelde uien, sla, tomaat en kaas. En die waren fantastisch! Iets zegt me dat jij deze gegrilde kipburgers ook wilt gaan maken! Bij deze het recept dus!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + 1 uur marineren
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 1 uur en 25 minuten
  • Yield: 4 burgers 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 hele kipfilets
  • 200 ml karnemelk
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen peper
  • 4 luxe burger broodjes
  • 1 little gem
  • 1 vleestomaat
  • 4 plakken kaas
  • gepekelde uien

Extra:

  • mayonaise
  • barbecuesaus of ketchup
  • zonnebloemolie
  • peper & zout

Instructions

  1. Snijd elke kipfilet overlangs door in 4 dunne plakken. Zorg dat ze allemaal een beetje dezelfde dikte hebben. Stop in een kom en giet hier de karnemelk bij. Breng op smaak met het paprikapoeder, zout en peper en roer goed door. Laat afgedekt 1 uur marineren op het aanrecht. (voor de volgende stappen moet de kip niet te koud zijn namelijk).
  2. Ondertussen snijd je de burgerbroodjes door. Rooster deze volgens de gebruiksaanwijzing. TIP van Betty: Besmeer de snijvlakken met boter en grill deze in de grillpan tot je mooie strepen krijgt – wel altijd de pan invetten met een beetje olie.
  3. Pluk de blaadjes van de little gem, spoel goed af en laat uitlekken. Snijd de tomaat in 8 dunne plakken.
  4. Haal de stukken kip uit de karnemelk en dep deze goed droog. Kwast de bovenzijde in met zonnebloem olie en breng op smaak met een klein beetje extra zout & peper.
  5. Verwarm (opnieuw) de grillpan en kwast deze in met een beetje olie, leg hier de kipfilets in met de gekruide kant omlaag. Grill deze zijde tot je mooie bruine grillstrepen krijgt (ca 2 minuten). Ondertussen kwast je de nu bovenzijde ook in met een beetje zonnebloem olie en breng ook op smaak met zout & peper. Gebruik een siliconen tang om de kipstukken om te draaien en grill ook de andere zijde tot je bruiine grilstrepen krijgt.
  6. Besmeer de onderste helften van de broodjes met mayonaise. Leg hier vervolgens 2 blaadjes little gem op en verdeel 3 stukken gegrilde kip per burgerbroodje. Leg hier direct een plak kaas op met 2 plakken tomaat. Verdeel vervolgens naar wens gepekelde uien er overheen. 
  7. Besmeer de bovenste helften van de broodjes met BBQ saus (of ketchup) en plaats deze bovenop. Zet de broodjes eventueel vast met een prikker en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty