Misschien heb je deze nieuwe koffie trend afgelopen week al voorbij hebben zien komen op TikTok, Youtube, Facebook en Instagram, maar de Dalgona koffie is het verkoelende drankje om de crisis mee door te komen!
Wat is Dalgona-koffie?
Van de foto alleen krijg je vanzelf al dorst, maar wat is Dalgona nou precies? In zuid Korea is ‘Dalgona’ de naam van een bekend toffee snoepje waar deze koffie blijkbaar naar smaakt! Het gelijknamige koffie recept is al lange tijd bekend in Korea en is een soort omgekeerde koffie en een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld ijskoffie. Dalgona koffie bestaat voor het grootste deel uit koude melk gemengd met een opgeklopte en romige koffie creme, ook wel ‘whipped coffee‘ genoemd. Afhankelijk van de soort melk die je gebruikt is dit koffie recept dan ook vegan en lactosevrij te maken! Mijn persoonlijke favoriet is dan om ook amandelmelk te gebruiken.
Wil jij nog meer viral food van TikTok uitproberen? We hebben er maar liefst 10 voor je op een rijtje gezet! Have fun!
De koffie trends van 2020
In plaats van thuis duimen te draaien in deze crisisperiode, pak je dus die keukenmixer erbij en ga je aan de slag met dit overheerlijke koffie recept! Geloof me als je een keer deze ‘whipped coffee‘ hebt geproefd dan wordt dit ongetwijfeld ook jouw favoriete koffie recept voor deze zomer! Ook lekker: maak eens een Ethiopian Dalgona Coffee met een shot Amarula! Nog zo’n lekkere koffie trend is deze Vietnamese Ijskoffie met gecondenseerde melk of de hartverwarmende Nutella Latte! Geniet dus heerlijk van koffie!
Recept video: Dalgona koffie maken
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Dalgona Koffie (video)
Dit is de nieuwste koffie hype uit Zuid-Korea! IJskoude melk afgetopt met een fluffy koffieroom! Dalgona koffie maak je heel eenvoudig zelf! En het is daarom ook niet voor niets dat dit recept helemaal viral gaat op TikTok, Youtube, Instagram en meer!
- Total Time: 5 minuten
- Yield: 3–4 personen 1x
- Category: Koffie
- Cuisine: Aziatische keuken
Ingredients
- 4 eetlepels oploskoffie (bijv. Nescafe),
- 2 – 4 eetlepels suiker,
- 4 eetlepels gekookt water,
- 200–400 ml (plantaardige) melk,
- ijsklontjes.
Extra:
- Keukenmixer met garde.
Instructions
- Schep de koffie en de suiker in de mengkom van de keukenmixer. Giet hier het water bij dat net van de kook af is en roer kort door elkaar om de koffie en suiker op te lossen.
- Met de garde klop je nu de koffie lichtbruin en romig gedurende 5 minuten, op middelhoge snelheid.
- Ondertussen vul je 4 cappuccino glazen OF 3 latte glazen voor driekwart met ijsblokjes. Schenk hier (plantaardige) melk bij tot het glas voor driekwart gevuld is.
- Lepel de ‘whipped coffee’ nu bovenop de melk en roer je koffie eventueel meteen even goed door. Serveer de dalgona koffie direct.
P.S. ‘whipped coffee’ – die je overhebt – kun je max 24 uur, afgedekt, in de koelkast bewaren.
Drink smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Variatietip: Verwarm de melk, laat de ijsblokjes achterwege. Roer de melk eventueel los met wat cacao voor een chocolade variant. Top af met de ‘whipped coffee’ zoals beschreven in stap 4 en bestrooi eventueel met nog wat extra cacao.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit Dalgona koffie recept wilt gaan maken!
Monique
Heerlijk….. wij hebben er nog een twist aangegeven door er een scheut liqor 43 barista aan toe te voegen…