Print

Recept: Dalgona Koffie (video)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is de nieuwste koffie hype uit Zuid-Korea! IJskoude melk afgetopt met een fluffy koffieroom! Dalgona koffie maak je heel eenvoudig zelf! En het is daarom ook niet voor niets dat dit recept helemaal viral gaat op TikTok, Youtube, Instagram en meer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Category: Koffie
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 4 eetlepels oploskoffie (bijv. Nescafe),
  • 24 eetlepels suiker,
  • 4 eetlepels gekookt water,
  • 200400 ml (plantaardige) melk,
  • ijsklontjes.

Extra:

  • Keukenmixer met garde.

Instructions

  1. Schep de koffie en de suiker in de mengkom van de keukenmixer. Giet hier het water bij dat net van de kook af is en roer kort door elkaar om de koffie en suiker op te lossen.
  2. Met de garde klop je nu de koffie lichtbruin en romig gedurende 5 minuten, op middelhoge snelheid.
  3. Ondertussen vul je 4 cappuccino glazen OF 3 latte glazen voor driekwart met ijsblokjes. Schenk hier (plantaardige) melk bij tot het glas voor driekwart gevuld is.
  4. Lepel de ‘whipped coffee’ nu bovenop de melk en roer je koffie eventueel meteen even goed door. Serveer de dalgona koffie direct.

 P.S. ‘whipped coffee’ – die je overhebt – kun je max 24 uur, afgedekt, in de koelkast bewaren.

Drink smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: Verwarm de melk, laat de ijsblokjes achterwege. Roer de melk eventueel los met wat cacao voor een chocolade variant. Top af met de ‘whipped coffee’ zoals beschreven in stap 4 en bestrooi eventueel met nog wat extra cacao.