Tijdens de Nationale WEEK ZONDER VLEES wil ik je laten zien dat de Tex Mex keuken zich heel goed leent voor vegetarische gerechten. Deze quesadilla met pompoen is namelijk een goed voorbeeld om van te smullen namelijk!
Over de Nationale Week Zonder Vlees
Heb jij je al ingeschreven voor de De landelijke campagne van de Nationale Week zonder vlees ? Check hoeveel kg dierenvlees en meer we besparen door een week lang vegetarisch te eten. En ondertussen lekker blijven genieten van vegetarische recepten zoals deze quesdilla met pompoen en kaas! Check hier overigens al onze quesadilla recepten op een rijtje!
Vegetarische Tex Mex recepten
Jullie weten dat ik dol ben op de Tex Mex keuken en die blijkt zich uitstekend te lenen voor vegetarische recepten! Vervang je gebakken kip, gehakt of ander vlees door (geroosterde) groenten en breng heerlijk op smaak met Tex Mex kruiden en salsa’s! Naast dit recept voor quesadilla met pompoen kun je bijvoorbeeld ook lekker vegetarisch genieten van fajita’s met halloumi, of ga voor deze enchillada met ‘pulled oats’ en bimi uit de oven. Of maak deze verbluffende taco’s met zoete aardappel en amandelsalsa! Zo wordt een dagje (of een week) geen vlees eten ineens heel aantrekkelijk!
Recept: quesadilla met pompoen
Tijdens de Nationale WEEK ZONDER VLEES wil ik je laten zien dat de Tex Mex keuken zich heel goed leent voor vegetarische gerechten. Deze quesadilla met pompoen is namelijk een goed voorbeeld om van te smullen namelijk!
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 45 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met groenten
- Cuisine: Tex Mex keuken
Ingredients
- 1.5 stuk (rode) paprika,
- 400 gram flespompoen,
- 100 g witte ui,
- 1 teentje knoflook,
- 1 eetlepel olie,
- 1 pak Santa Maria Tortillla with Whole Wheat Medium (8 pack)
- half potje (Santa Maria Red) Jalapeño,
- 300 gram geraspte (cheddar) kaas.
Voor erbij:
- 150 gram sla melange,
- 100 gram kerstomaten,
- 2 stuks avocado,
- 100 gram radijs,
- 50 gram pompoenpitten,
- 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
- zure room.
Instructions
- Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 1x 1 cm. Schil de pompoen, verwijder de draderige binnenkant en snijd de pompoen ook in blokjes van 1 x 1 cm. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur. Doe de paprika, pompoen, ui en knoflook in de pan. Bak de groenten gedurende ongeveer 15-20 minuten, of in ieder geval tot de pompoen redelijk zacht is. Breng op smaak met zout & peper.
- Verwarm een ruime koekenpan op medium vuur, zonder olie. Bevochtig steeds 1 tortilla met water. Leg in de koekenpan, Leg hier op één helft 1/8 deel van het groente mengsel en bestrooi ruim met jalapenos en kaas. Vouw de lege helft van de tortilla over de belegde zijde heen. (Je vouwt nu als het ware de tortilla dubbel) en bak de quesadilla’s twee per twee in een pan zonder olie op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn aan weerszijden.
- Maak tijdens het bakken vast de salade met de sla, gehalveerde tomaten, avocado in stukjes, radijs in plakjes en bestrooi met pompoenpitten. Serveer de salade met de salsa en zure room als bijgerechten voor de quesadilla met pompoen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze quesadilla met pompoen wilt gaan maken!
Foto credits: Santa Maria
Geef een reactie