Vroeger… kwam ik nog wel eens bij het grote Douwe Egberts cafe aan de Neude in de binnenstad. Niet zozeer om mijn koffiepunten in te wisselen voor servies, maar het was ook een gezellig koffiehuis voor jong en oud. En daar stond altijd een lekkere najaarskoffie met hazelnoot genaamd Heavenly Hazel koffie op het menu. Een soort latte met hazelnoot siroop en slagroom, perfect om te drinken op herfstachtige dagen!
De Heavenly Hazel Koffie van Douwe Egberts
Onder de rook van Utrecht-West is dikwijls een vleugje versgemalen koffie te bespeuren. In de wijk Oog in Al staat sinds 1929 de fabriek van Douwe Egberts. De omwonenden en passerende auto’s op de snelweg worden dagelijks getrakteerd op ‘verse koffie’ geur en het merk is dan ook niet meer weg te denken uit mijn stadsjie. Mijn favoriete koffie recept is dus deze Heavely Hazel koffie. Dit is een koffie aangevuld met hete melk, een scheutje hazelnoot siroop en een flinke toef slagroom met nougatine on top. Het was voor mij herfst in een koffieglas en altijd op en top genieten. Inmiddels is het grote D.E. cafe in de binnenstad verdwenen, maar gelukkig hebben we dit recept voor hazelnoot koffie nog om thuis na te maken.
Ook leuk: Wil je meer lezen over DE koffie cultuur in Italie? Wat maakt een espresso of lungo? Wat is het verschil tussen en latte en een cappuccino? Lees hier alles over koffie drinken op zijn Italiaans!
Nog meer fijne recepten met koffie
Ik hoor graag als jij ook lekker gaat genieten van deze Heavenly Hazel koffie! Tag mij gerust in je creaties op social media want dat vind ik altijd leuk. Maar daarnaast heb ik natuurlijk nog meer fijne recepten met koffie voor je op deze website staan. Zo staat deze pumpkin spice latte elk jaar in September weer op het menu bij de Starbucks. Maken we in weekend en warme zomerdagen een frisse koffie-tonic cocktail klaar. En maakt je ook een fantastisch koffie-havermout ontbijt mee klaar! Wist je dat koffie het overigens ook heel goed doet in zoete bakrecepten? Zo maakte ik bijvoorbeeld deze cappuccino pavlova klaar tijdens de feestdagen. Maar gewoon voor bij je kopje koffie zijn deze hazelnoot koeken met koffie en chocolade ook een aanrader hoor!
Recept: Heavenly Hazel Koffie (van Douwe Egberts)
- Total Time: 5 minuten
- Yield: 1 kop 1x
- Category: Drankjes
- Cuisine: Nederlandse keuken
Ingredients
- 1.5 el Hazelnoot siroop (bijv. Monin)
- 1 sterke kop koffie (60 – 80 ml)
- 150 ml hete melk
Toppings:
- Flinke toef slagroom
- nougatine
- snufje kaneel
- grof gehakte (geroosterde) hazelnoten
Instructions
- Giet de siroop in een latte macchiato glas. Schenk hier de koffie op en roer even door.
- Vervolgens giet je hier de hete melk overheen. Mocht je, net als ik, een koffie apparaat hebben met melkopschuimfunctie kun je die ook gebruiken. Probeer alleen zo min mogelijk schuim te maken (geen cappucino).
- Maak de Heavenly hazel koffie af door er nog een flinke toef slagroom bovenop te spuiten Bestrooi daarna met nougatine.
- Zelf vind ik het ook nog lekker om een beetje kaneel er overheen te strooien en eventueel wat grof gehakte geroosterde hazelnoten. Serveer direct
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze koffie met hazelnoot siroop, ook wel de ‘Heavenly Hazel’ Koffie wilt gaan maken!
Cafe du jour
Hey Betty, wat een leuk recept, ziet er inderdaad “heavenly” uit, of hij ook echt zo smaakt moet ik eerdaags maar uittesten. Lijkt mij ook erg lekker met lavazza koffiebonen. Groetjes, Anne.