Print

Recept: Heavenly Hazel Koffie (van Douwe Egberts)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 kop 1x
  • Category: Drankjes
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1.5 el Hazelnoot siroop (bijv. Monin)
  • 1 sterke kop koffie (6080 ml)
  • 150 ml hete melk

Toppings:

  • Flinke toef slagroom
  • nougatine
  • snufje kaneel
  • grof gehakte (geroosterde) hazelnoten

Instructions

  1. Giet de siroop in een latte macchiato glas. Schenk hier de koffie op en roer even door. 
  2. Vervolgens giet je hier de hete melk overheen. Mocht je, net als ik, een koffie apparaat hebben met melkopschuimfunctie kun je die ook gebruiken. Probeer alleen zo min mogelijk schuim te maken (geen cappucino).
  3. Maak de Heavenly hazel koffie af door er nog een flinke toef slagroom bovenop te spuiten Bestrooi daarna met nougatine. 
  4. Zelf vind ik het ook nog lekker om een beetje kaneel er overheen te strooien en eventueel wat grof gehakte geroosterde hazelnoten. Serveer direct

Groetjes, Betty