Het zijn de Tapas weken op Betty’s Kitchen en daar horen ook heerlijke tapas van groenten bij zoals deze gebakken aubergines met kaas! Vandaag een ode aan de aubergine, want die is erg lekker met kaas en natuurlijk knoflook.
Gebakken aubergines met kaas
Wij eten op maandag geregeld vegetarisch en vind het zo leuk om een stuk groente de hoofdrol te geven tijdens zo een maaltijd. Ook al zijn tapas kleinere bitesize gerechten, dit is de manier om je groente als vegetarisch borrelhapje in de spotlight op tafel te zetten. En gebakken augergines met kaas zijn nou eenmaal van mijn favoriet voor tapas! Beleg ze dus met lekker wat kaas, knoflook en pocheer ze in een jasje van ei! Zo lekker!
Nog meer tapas recepten
Dus ik hoop dat je smaakpapillen bij deze zijn aangewakkerd, want naast de gebakken aubergines met kaas heb ik nog meer lekkere tapas recepten in petto voor jullie! Bijvoorbeeld gemarineerde knoflook, of maak ook eens gegrilde courgette. Deze mini tortilla’s met champignons zijn ook een aanrader! En voor een beetje afwisseling maak je er zoet-zoute gevulde dadels met blauwe kaas en walnoten bij. Jaaaaah vegetarische tapas zijn verrukkelijk!
Tapas van aubergine en kaas
Deze gebakken aubergines met kaas zijn een geweldige vegetarische tapas of borrelhap. Je bakt plakken aubergines gevuld me kaas en knoflook lekker zacht in een jasje van ei! Op en top Spaanse genieten van groenten.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 12 stuks 1x
- Category: Tapas
- Cuisine: Spaanse Keuken
Ingredients
- 2 aubergines,
- 100 gram kaas in plakken,
- 3 teentjes knoflook,
- 3 eieren,
- scheutje slagroom,
- 2 eetlepels fijngehakte (gedroogde) kruiden zoals peterselie of oregano,
- peper & zout,
- olijfolie.
Instructions
- Was de aubergines en verwijder het groen. Snijd elke aubergine in 12 ronde plakken (totaal 24 dus). Leg ze naast elkaar op het aanrecht in in een rijtje van 2x 12 stuks.
- Snijd de kaas in kleinere stukken en beleg hier de onderste rij plakken augergine mee.
- Pel de knoflook en pers deze uit. Verdeel de knoflook over de kaas. Leg vervolgende de bovenste rij aubergines plakken op de onderste rij en druk goed aan. Je hebt nu 12 ‘sandwiches’.
- Kluts in een kommetje de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout & peper en de peterselie.
- Verhit een klein laagje olie in een ruime koekenpan. Hou deze op middelmatig vuur. Pak een aubergine ‘sandwich’ en wentel deze door het geklutste ei en plaats daarna in de pan. Als het goed is kun je 3-4 stuks tegelijkertijd bakken. En houd ca 2 minuten baktijd per kant aan, halverwege keren dus.
- Schep daarna uit de pan en laat een beetje uitlekken op keukenpapier. Je kunt deze gebakken aubergines met kaas zowel warm als koud serveren.
Buon Apetito!
Groetjes, Betty
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Sandra
Wat een heerlijk echt Spaans geurend en smakend hapje op deze bloedhete dag! Mmm met een glas koude witte wijn! Dit ga ik zeker vaker maken met een kleine aanpassing. Niet alle plakjes aubergine waren namelijk gaar, hoewel ik ze 3 ipv 2 minuten baktijd per kant gunde. Ik zou de plakjes wat dunner maken en de ronde uiteinden van de aubergines weglaten. Verder een absolute aanrader!