• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermoutpap met rood fruit

Havermoutpap met rood fruit

14 februari 2019 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Een havermout ontbijt zorgt voor een heerlijke voedzame start van de dag! En speciaal voor Valentijnsdag maak je hem heerlijk rood fruit. Maak dus eens deze havermoutpap met rood fruit bevat lekker veel vezels, eiwitten en vitaminen!

Havermoutpap tijdens winterse dagen

Tijdens de koude en winterse dagen ga ik het liefst ontbijten met een warme kom havermoutpap. Niet alleen is dat ongelofelijk lekker van smaak, maar het warme rood fruit er bovenop warmt je letterlijk even op. Alleen nog even lekker nog wat kaneel toevoegen aan je havermoutpap met rood fruit en je winterse ontbijt is helemaal klaar.

Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!

Regelmatig ontbijten met havermoutpap met rood fruit

Wist je overigens dat havermoutpap je bloedsuikerspiegel gedurende de dag in toom houdt? Regelmatig ontbijten met havermoutpap zou die bekende 4-uurs dip dus kunnen doen verdwijnen! Dat is dus nog een mooie reden om s’ochtends lekker te gaan ontbijten met havermoutpap met rood fruit!

recept havermoutpap met rood fruit © bettyskitchen.nl

Variatie recepten met havermoutpap

Heb je heerlijk genoten van deze havermoutpap met rood fruit? Uiteraard heb ik nog meer variatie recepten met havermoutpap voor je in petto! Maak bijvoorbeeld appeltaart-havermoutpap met appel en kaneel. Of ga voor een guilty pleasure variant van havermoutpap met pindakaas en chocolade. Maar speciaal voor de koffielovers onder jullie: maak eens een havermoutpap-cappuccino als ontbijt! Dan wordt het zeker lekker genieten deze winter!


Print

Recept: Havermoutpap met rood fruit

recept havermoutpap met rood fruit
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Havermout zorgt voor een heerlijke start de dag! Deze havermoutpap met rood fruit bevat lekker veel vezels, eiwitten en vitaminen! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gram havermout,
  • 200 ml (amandel)melk,
  • 1 eetlepel pompoenpitten,
  • 1 eetlepel lijnzaad.

Voor de rode vruchtensaus:

  • 100 gram rood fruit mix, bijv. blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbei etc.
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel maple syrup of agave siroop, schepje suiker mag ook hoor!

Instructions

  1. In een klein pannetje stop je het rode fruit, samen met de kaneel, water en zoetmiddel. Verwarm het fruit op middelmatig vuur en blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. De bosvruchten zullen een beetje indikken tot een soort loperige jam of vruchtensaus namelijk. Je kunt dit op laat vuur even laten staan tot de pap klaar is.
  2. Schep in een apart pannetje de havermout en voeg de melk toe. Breng aan de kook en draai het vuur naar middelmatige temperatuur. Laat de havermout pap in 5-10 minuten indikken en doorkoken, maar roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
  3. Schep de havermout in een kom of diep bord en lepel hier het rode fruit bovenop. Top het geheel af met de pompoenpitten en de lijnzaad. Serveer de havermout met rood fruit direct.

Eet smakelijk!

Notes

De vruchtensaus kun je ook eventueel een dag (of twee) van tevoren bereiden. Laat goed afkoelen en bewaar in een afgedekt bakje in de koelkast. Deze kun je s’morgens dan koud over de warme pap gieten en dat zal hem ook weer een beetje opwarmen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept havermoutpap met rood fruit © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze havermoutpap met rood fruit wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: aardbeien, amandelmelk, blauwe bessen, bosvruchten, bramen, frambozen, havermout, havermoutpap, jam, lijnzaad, maple syrup, pompoenpitten, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 5 tips om te beginnen met gezonder eten
Volgend bericht: Shakshuka (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ton Reuzer

    19 september 2020 om 11:26 am

    smakelijk en zeer voedzaam, was best verrassend eerste keer zo gemaakt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 september 2020 om 12:36 pm

      Dat is leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden
  2. Yvonne

    5 november 2020 om 10:05 am

    Lekkerste ontbijtje ooit!!
    Ik gebruikte rijstemelk omdat ik dat in huis had, maar dat ging prima. Bedankt voor dit super goede idee ❤️

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 november 2020 om 12:38 pm

      Dat vind ik heel leuk om te horen|! dank je wel en geniet van het recept!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee