Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!
Deze romige soep vol groenten is ideaal voor een zomerse dag. Door het ‘warme’ eten, komt je lichaam ook meer op temperatuur, waardoor je het uiteindelijk minder warm zult hebben. Alleen daarom kun je vaker een soep serveren op zomerse dagen.
Variëren met bosuitjessoep
Deze bosuitjessoep zit weer vol eigen keuzes. Ik heb er crème fraîche in gebruikt zodat het een lekkere, romige maar toch ook wat frisse soep is. Toch zit er natuurlijk wel wat vet in crème fraîche, dus je kunt ook kiezen voor een light variant met bijvoorbeeld sojamelk. Keuze 2: dit is een vegetarisch soepje, maar als je dat lekker vindt kun je ook spekjes uitbakken en erbij serveren. Datzelfde geldt voor een handje geraspte kaas eroverheen gestrooid. En keuze 3: ik serveerde er maisbroodjes met kaas bij, maar ook dat is natuurlijk inwisselbaar voor een ander soort broodje. It’s all up to you!
Nog meer soep recepten
Heb je trouwens deze soepjes vol groenten al eens geprobeerd? Het uitproberen waard! Bijvoorbeeld deze Romige mungbonensoep, Gepofte knoflooksoep met beluga linzen, Groene aspergesoep met spinazie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoeg gezonde soep-inspiratie hier op de blog!
Recept: Bosuitjessoep met bloemkool
Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 3 kommen 1x
- Category: Soep Recepten
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 1 bos bosuitjes
- Een halve bloemkool
- 1 witte ui
- 2 el. amandelschaafsel
- 125 ml. crème fraîche of sojamelk *
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 tl. bieslook (verse of gedroogde)
- 1 tl. nootmuskaat
- Snuf peper en zout
- Olijfolie om te bakken
- Evt.: broodjes om te serveren bij de soep
(* gebruik sojamelk voor een voedselzandloper/lactosevrij recept)
Benodigdheden:
- Staafmixer of keukenmachine
Instructions
- Als je broodjes serveert bij de bosuitjessoep bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
- Versnipper de witte ui, snij de bosuitjes in dunne ringen. Was de bloemkool en snij deze in kleine roosjes.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de witte ui totdat deze glazig wordt en voeg dan de bosuitjes toe. Bak deze zo’n 5 minuten mee.
- Voeg de bloemkool toe aan de pan, samen met een liter water en de 2 bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel op laag vuur. Schud regelmatig zodat de amandel niet aanbrandt.
- Prik na de 10 minuten even in de bloemkool om te controleren of hij gaar is. Als dat zo is, mix de soep dan met de staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel.
- Zet de soep op laag vuur en roer de nootmuskaat en crème fraîche of sojamelk erdoorheen. Verwarm dit even mee, maar breng de soep niet weer aan de kook.
- Proef de soep en voeg naar smaak nog zout en peper toe. Serveer de bosuitjessoep met het broodje ernaast geserveerd en bestrooi met de bieslook.
Bewaartip: Laat de soep op het aanrecht afkoelen en bewaar daarna afgesloten in de koelkast.
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze heerlijke voorjaars bosuitjessoep met bloemkool wilt gaan maken!
Daniëlle
Ziet er heerlijk uit! Lekkere soep om eens te proberen.