• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Caprese quinoacake

Caprese quinoacake

4 september 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag bedacht ik deze Caprese quinoacake. Een hartige, glutenvrije cake, boordevol groente en eiwitten. En bovendien ook nog eens lekker! Door de verschillende laagjes en kleuren, ziet deze quinoacake er ook nog eens feestelijk uit. Dus ik denk dat hij het ook heel goed zal doen op menig feestje of borrel!

Caprese recepten

Ik vind stiekem alles met ‘Caprese’ een feestje: tomaten, mozzarella en basilicum is echt zo’n gouden combinatie. Helemaal in Italië zelf waar de smaak van tomaten zo rijk en vol is en de mozzarella heerlijk romig en zacht. Naast de heerlijke smaken kleurt het ook zo leuk vrolijk en typeert het mooi de kleuren van de Italiaanse vlag.

Caprese quinoacake

In dit recept voor Caprese Quinoacake,  heb ik de kleuren versterkt door ook spinazie te gebruiken, waardoor het groene er extra uitspringt. En een beetje extra groenten is altijd goed toch? Kun jij ook niet genoeg krijgen van de Caprese-combinatie? Check dan eens deze Caprese salade met tomaat en mozzarella en Arancini met mozzarella (risotto balletjes)!


Print

Recept: Caprese quinoacake

Caprese quinoacake
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag bedacht ik deze Caprese quinoacake. Een hartige, glutenvrije cake, boordevol groente en eiwitten. En bovendien ook nog eens lekker! Door de verschillende laagjes en kleuren, ziet deze quinoacake er ook nog eens feestelijk uit. Dus ik denk dat hij het ook heel goed zal doen op menig feestje of borrel!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram quinoa
  • 75 gram diepvriesspinazie
  • 1 grote trostomaat
  • 1 rode ui
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 eieren
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • Verse of gedroogde basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie of boter om te bakken en in te vetten

Benodigdheden:

  • Cakeblik. Een siliconen cakeblik is het makkelijkst, eigenlijk altijd. Dan kun je wat voor cake dan ook er heel makkelijk uithalen.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de spinazie alvast uit de vriezer en doe in een kom zodat het wat kan ontdooien.
  2. Breng in een ruime pan 1 liter water aan de kook, samen met de bouillonblokjes en de quinoa. Kijk even op de gebruiksaanwijzing van de quinoa of je het van tevoren nog moet wassen. Laat de quinoa 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Snij ondertussen de mozzarella en tomaat in dunne plakken en de rode ui in dunne ringen. Als de zongedroogde tomaten nog niet in reepjes zijn snij je die in reepjes.
  4. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak daarin de uienringen totdat ze glazig worden. Zet de ui apart.
  5. Vet het cakeblik goed in met de olijfolie of boter.
  6. Zodra de quinoa gaar is giet je het eventueel nog af als er nog teveel water in zit. Doe de quinoa in een kom en roer er de eieren, geraspte kaas, zongedroogde tomatenreepjes en een snuf zout en peper naar wens doorheen.
  7. Dan ga je de cake opbouwen in laagjes. Schep een derde van de quinoa in het cakeblik en druk het wat aan met een lepel. Dan verdeel je de spinazie eroverheen. Vervolg weer met een derde van de quinoa en druk ook dit aan. Leg de plakjes mozzarella erop en eindig met het laatste beetje quinoa dat je weer wat aandrukt. Verdeel de gebakken uienringen over de bovenkant en als laatste de plakjes tomaat.
  8. Zet de quinoacake voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou het tijdens de oventijd in de gaten.
  9. Laat de quinoacake even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de cake, zoals het hoort, in plakken. Bestrooi met wat fijngehakte verse of gedroogde basilicum eroverheen gestrooid.

Bewaartip: Als je plakken quinoacake over hebt kun je deze prima 1-2 dagen in de koelkast bewaren voor bijvoorbeeld de lunch de dag erna.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Caprese quinoacake

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: basilicum, Glutenvrij, hoofdgerechten, mozzarella, Nanda Appelman, Quinoa, spinazie, tomaten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pasta met truffelsalsa en spinazie (Pasta Tartufata)
Volgend bericht: Pastaschotel met spinazie en eieren »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee