• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip met boontjes, pindasaus en rijst

Kip met boontjes, pindasaus en rijst

7 juni 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Woensdagvond is mijn vaste ‘sport’ avond en dat betekent dat manlief kookt. Dit recept voor kip met boontjes, pindasaus en rijst is een zeer makkelijke maaltijd voor een doordeweekse avond. Maar het is er dan ook zo eentje die ik elke week wel kan eten. Vezelrijk en boordevol proteine, maar bovenal erg lekker!

recept kip met boontjes en pindasaus © bettyskitchen.nl
recept kip met boontjes en pindasaus © bettyskitchen.nl

Kip met boontjes uit de wok

Kiprecepten zijn nou eenmaal favoriet van velen en deze Indische kip met boontjes uit de wok is een lievelingsgerecht bij ons thuis. Dat heeft misschien ook iets te maken met de Indische achtergrond van mijn echtgenoot. Je zet dit gerecht in een mum van tijd op tafel en je kunt er zelfs voor kiezen om aan het einde van de bereiding alles in een wok met elkaar te mixen. Maar hoe dan ook een lepeltje pindasaus hoort er gewoon bij!

Het merk Conimex heeft een groot assortiment met smaakmakers, bijgerechten en toppings uit o.a. de Indische keuken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook zelf pindasaus maken met dit basisrecept.

recept kip met boontjes en pindasaus © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke kip recepten voor na het sporten

Kip zit natuurlijk boordevol proteine en eet ik graag na het sporten. Naast onderstaand recept voor kip met boontjes, pindasaus en rijst kun je bijvoorbeeld ook een van deze heerlijke kip recepten voor na het sporten maken:

  • Thaise ‘Mussaman’ Curry met kip en aardappels
  • Caesarsalade met gebakken kip
  • Laotiaanse ‘Laab’ salade met kip, limoen en cashewnoten
  • TexMex Burrito met kip en quinoa
  • Indische ‘Ajam Paniki’ Kip in kokossaus

Eet smakelijk in ieder geval en geniet dus heerlijk van kip!


Print

Recept: Kip met pindasaus en boontjes

recept kip met boontjes en pindasaus © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept voor kip met pindasaus, boontjes en rijst is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken. Makkelijk te bereiden en zelf de pindasaus zet je in een mum van tijd op tafel. Een doordeweekse maaltijd voor proteine en vezels.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Method: wokken
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale

  • 400 gram kipfilet, in grove stukken
  • 600 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 300 gram (zilvervlies)rijst
  • 2 sjalotten
  • 4 gekookte eieren
  • Ketjap Manis
  • Sambal Oelek of Brandal
  • zout & peper
  • (wok)olie

Voor erbij:

  • portie pindasaus
  • gebakken uitjes
  • 2 bosuien, in ringen
  • kroeppoek

Instructions

  1. Marineer als eerste de stukken kipfilet samen met de knoflook, een flinke scheut ketjap en 1-2 theelepels sambal naar wens. Roer goed door, breng op smaak met zout & peper en laat minstens 20 minuten afgedekt marineren.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de rijst.  Voeg een snuf zout toe en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Je kunt uiteraard ook een rijststomer gebruiken.
  3. Ondertussen ga je de sperziebonen schoonmaken (mocht dit nog niet gebeurd). Snijd de uiteinden van de boontjes en snijd vervolgens in stukjes van 3 -4 cm. Stop de sperziebonen in een hittebestendige kom of water en giet hier kokend water bij. Laat de boontjes gedurende een paar minuten blancheren. Giet daarna af en laat uitlekken. 
  4. Pel de sjalotten en snijd in kleine stukjes. Verhit een scheutje wok olie in de wok en roerbak hierin de gemarineerde kipfilet gedurende 5 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak mee gedurende een paar minuten. Breng op smaak met zout, peper.
  5.  Serveer de gebakken kip met boontjes, rijst en pindasaus op een bord. Garneer met een gehalveerd eitje en eventueel met wat ringetjes bosui.

Eet smakelijk!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept kip met boontjes en pindasaus © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met maken van deze kip met boontjes en pindasaus.

recept kip met boontjes en pindasaus © bettyskitchen.nl

Voor dit recept heb ik producten opgestuurd gekregen van Conimex. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Gevogelte Recepten Tags: Conimex, eieren, foodbloggers, gember, hoofdgerechten, Indonesische keuken, ketjap, Kip, knoflook, Nederlandse keuken, pindakaas, pindasaus, Quooker, rijst, sambal, samenwerkingen, sperziebonen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Italiaanse omelet met spinazie
Volgend bericht: Beach Food Festival op Texel – 29 & 30 Juli »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marianne Scholten

    19 juni 2016 om 9:22 pm

    Gestemd!
    Ziet er lekker uit!
    Ik duim voor een Quooker voor je. Hij is zo handig!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#SINTERKLAAS

recepten voor Sinterklaas

De sint is weer in het land!

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept sint maarten koek met chocolade snoep leftovers © bettyskitchen.nl

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

speculaas cookie dough met vanille ijs en karamel © bettyskitchen.nl

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept indonesische gehaktballetjes maken

Indonesische gehaktballetjes

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

20x klassieke pasta recepten © bettyskitchen.nl

20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?