Voor de makkelijke doordeweekse maaltijd gaan we natuurlijk op zoek naar een gerecht dat in een half uurtje op tafel staat! Vandaar serveren we dan ook een verrukkelijk pasta gerecht met vis! Deze spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas zit boordevol goede vetten en gezonde groene groente!
Pastarecept met vis maken
Stampot met andijvie kennen we inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat andijvie zich ook goed leent voor het wokken? Deze groente is momenteel helemaal in het seizoen, dus kon een recept met andijvie ook niet uitblijven op deze blog. Vandaag dus op het menu een snel en eenvoudig pasta recept met vis, namelijk Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas. En mocht je dan ook nog eens voor zalm uit de diepvries gaan dan wordt het zelfs een vrij budget vriendelijk recept!
Nog meer lekkere recepten met zalm
Smaakte deze makkelijke spaghetti met zalm en andijvie jou naar meer? Probeer dan ook eens deze Pasta met Boursin kruidenkaas en zalm! Ook lekker en snel klaar is deze zalm met pesto uit de oven. En wat dacht je van een spelt pizza met ricotta en gerookte zalm? In Canada leerde ik overigens zalm mousse maken en dat is een uitstekende vis dip voor bij een borrelplankje. Stuk voor stuk nog mer lekkere recepten met zalm om uit te proberen dus!
Recept: Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas
Voor de makkelijke doordeweekse maaltijd heb ik een verrukkelijk pasta gerecht met vis! Deze spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas zit boordevol goede vetten en gezonde groene groente!
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 500 gram spaghetti
- 2 zalmfilets (250 gram, vers of uit de diepvries)
- 2 uien, fijngesneden
- 400 gram gesneden andijvie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 3 eetlepels roomkaas
- Peper & zout
- beetje citroensap, naar smaak
- 3 eetlepels olijfolie
Instructions
- Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg een beetje zout toe, en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjes pan of wok, en bak hierin de (bevroren) zalmfilets gaar. Dit duurt ongeveer 4 minuten per kant. Schep uit de pan en zet losjes afgedekt onder aluminium folie apart.
- Voeg een extra eetlepel olijfolie toe aan de pan en bak hierin de uien totdat deze bruin worden. (ca. 2-3 minuten). Voeg de gesneden andijvie en Italiaanse kruiden toe en wok mee tot deze gaat slinken (ca. 2-3 minuten). Draai het vuur uit, voeg de roomkaas toe en laat al roerende smelten tussen de groente. Breng op smaak met zout en peper en een klein beetje citroensap naar smaak.
- Check ondertussen of de pasta beetgaar is. Giet deze dan af en stop terug in de pan. Giet de saus hier overheen en roer goed door. Snijd of brokkel de zalmfilets in blokjes. Schep de pasta in diepe borden en verdeel hier de zalm overheen. Serveer deze spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Aukje
Dat ziet er erg lekker uit!
Betina Oostveen
Dank je wel Aukje!