Ik kan geen genoeg krijgen van bananen en de laatste tijd ben ik ook aan het ontbijten geslagen met bananen pannenkoekjes en verse aardbeien. Het past immers goed bij het zomerse aardbeien seizoen, en de bananen pannenkoekjes zijn heerlijk vullend. Zo kom ik wel aan mijn twee stuks fruit per dag!
Hoe maak je bananen pannenkoekjes?
Het recept is super simpel, en bestaat voornamelijk uit banaan en ei. Je kunt het dus ook meer zien als een omelet met banaan :-)Maar om ze toch wat meer als pannenkoekjes te laten proeven voeg ik nog wat extra’s toe. Lijnzaad zit boordenvol Omega 3 vetzuren en daarbij ook nog eens een glutenvrij meelsoort voor mijn gevoelige buikje. Die twee samen geven ook binding geeft aan je pannenkoekjes. Ga lekker genieten van perfecte, gezonde en glutenvrije pannenkoekjes voor een lekkere start van de dag!
Nog meer lekkere ‘pannenkoekjes’ recepten om van te smullen (niet glutenvrij)
Smaken deze bananen pannenkoekjes naar meer? probeer dan ook eens een van deze andere lekkere pannenkoekjes recepten:
- ‘Syrniki’ pannenkoekjes met huttekase
- ‘Dikkertjes’ ook wel drie-in-de-pan genoemd
- ‘Latkes’ hartige aardappel pannenkoekjes
- ‘Blini’ met gerookte zalm en creme fraiche
Recept: Bananen Pannenkoekjes (glutenvrij)
Dit is een recept voor lekkere glutenvrije bananen pannenkoekjes met boekweitmeel.
- Total Time: 10 minuten
- Yield: 2 –3 stuks (1 persoon) 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Nederlandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 1 middelgrote banaan
- 1 groot ei (L)
- 1 eetlepel boekweitmeel (of ander GV meel)
- 1 theelepel (gebroken) lijnzaad
- 1 theelepeltje gemalen kaneel
- olijfolie of kokosvet om in te bakken
Voor erbij (suggesties):
- flinke lepel kwark of yoghurt
- wat vers fruit om mee te garneren
- gehakte noten
- honing
Instructions
- Optie 1) Pel de banaan, breek in stukken en voeg samen met het ei in de foodprocessor. Voeg hierna de lijnzaad, boekweitmeel en kaneel toe en pureer alles door elkaar.
- Optie 2) Pel de banaan en prak deze met een vork helemaal fijn. Kluts hier een ei doorheen, en roer vervolgens de lijnzaad, boekweitmeel  en kaneel door heen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep hier 2-3 hoopjes beslag in. Je kunt in een grote koekenpan ook 1 grote pannenkoek maken. Bak de bananenpannenkoekjes aan weerszijden totdat deze gaar zijn. (bij mij duurt dat 2 minuten per kant).
- Laat de bananenpannenkoekjes op een bord glijden en serveer met wat vers fruit en eventueel was extra (kokosbloesem)suiker of honing.
eet smakelijk!
Wilma
Hoi Betina,
Kan het ook met havermoutmeel?
Groet, Wilma
Betina Oostveen
Hi Wilma,
wat mij betreft wel hoor! 🙂
Groetjes, Betty
Iris
Wat een heerlijk recept.
Net uitgeprobeerd, het hele gezin vond ze heerlijk!
Betina Oostveen
Hi Iris,
goed zo, en dat vind ik altijd erg leuk om te horen!
Goed weekend!
Groetjes, Betty
Noor
Lijken me heerlijk! Passen deze ook in een ‘low carb’ menu of is dit nu een heel stomme vraag? 😉
Betina Oostveen
Hi Noor,
niet in de beginfase, want dan mag er helemaal geen fruit worden toegevoegd.
Op het moment dat het programma de bananen weer toestaat, kun je deze pannenkoekjes maken met lijnzaad.
(geen boekweit)
Groetjes, Betty