• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Hartjes cake voor Valentijn (video)

Hartjes cake voor Valentijn (video)

7 februari 2020 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Wil je jou geliefde verrassen met een feestelijk taartje tijdens Valentijnsdag? Maak dan deze hartjes cake met frambozen en witte chocolade. Hier ga je zeker weten punten mee scoren tijdens bijvoorbeeld Valentijnsdag of jubileum!

Het is een klein en super schattig taartje voor twee geworden. En hij is werkelijk zo eenvoudig om zelf te maken. De binnenkant is namelijk een roze gekleurd cakeje en de buitenkant top je af met witte chocoladecreme en verse frambozen. Er is geen betere manier om te zeggen: Ik hou van jou!

recept hartjes cake voor valentijnsdag © bettyskitchen.nl
recept hartjes cake voor valentijnsdag © bettyskitchen.nl

Zelf een roze hartjes cake maken voor Valentijnsdag

Als basis voor deze hartjes cake heb ik een standaard recept voor cakebeslag gebruikt. Je hebt niet meer of minder nodig als de standaard cake ingrediënten: bloem, boter, eieren en suiker. Dit beslag heb ik vervolgens roze gekleurd met een paar druppeltjes rode voeding-kleurvloeistof. Mijn hartjes cake is vervolgens geglazuurd met een goddelijke witte chocolade-roomkaas glazuur en vervolgens strooi je er nog wat knalrode frambozen overheen.

Valentijns Tip:  serveer er bijvoorbeeld een koel glaasje zoete dessertwijn bij en geef er twee vorkjes bij. Liefde is immers samen je taartje delen. Check hier in ieder geval nog veel meer overheerlijke recepten voor Valentijnsdag!

Kookvideo: Hartjes Cake voor Valentijnsdag

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Hartjes cake voor Valentijnsdag

recept hartjes cake voor valentijnsdag © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze roze hartjes cake voor Valentijnsdag wordt afgetopt met witte chocoladeroom en frambozen! Het is een twee persoons recepten om te delen natuurlijk.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten.
  • Yield: 1–2 personen 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Valentijnsdag

Ingredients

Scale
  • 50 gram boter,
  • 50 gram fijne kristalsuiker,
  • 50 gram bloem,
  • 1/2 theelepel bakpoeder,
  • 1 ei,
  • 15 druppels eetbare rode kleurstof (o.a. te koop bij kookwinkels).

Voor de topping:

  • 60 gram witte chocolade
  • 60 gram roomkaas,
  • 30 gram boter,
  • handje verse frambozen.

Extra:

  • oven
  • keukenmixer,
  • Hartje-springvorm van 11-14 cm doorsnede.

Instructions

Voor je begint: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Beboter de binnenkant van de springvorm, en ‘stof’ af met een beetje bloem.
  2. Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 5-minuten. Voeg daarna het ei en de kleurstof toe en blijf kloppen. Meng vervolgens het bakpoeder met de bloem en spatel dit door het botermengsel.
  3. Vul de springvorm met het beslag en bak de hartjes cake in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat de cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat daarna helemaal goed afkoelen op een rooster. Tip: Keer de cake ondersteboven zodat de onderkant een mooie vlakke bovenkant vormt. Dit maakt het afsmeren straks makkelijker en strakker.
  4. Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie en laat een beetje afkoelen. Klop in een kom de roomkaas en de boter zacht en giet hier langzaam de gesmolten chocolade doorheen. 
  5. Snijd het hartjes cake overlangs door en breng een laagje van het chocolade mengsel op beide snijvlakken aan. Druk aan een kant en paar frambozen er in en dek af met de andere helft van de cake. Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de resterende chocoladecrème en garneer met nog meer frambozen on top! Bewaar in de koelkast tot het moment supreme en om een beetje op te stijven.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Fijne Valentijnsdag!

recept hartjes cake voor valentijnsdag © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartjes cake voor Valentijnsdag wilt gaan maken!

Category: Taart Recepten Tags: bloem, boter, cake, chocolade, eieren, feestdagen, frambozen, moscato, suiker, Valentijnsdag

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bulletproof Koffie (keto)
Volgend bericht: Boerenkool risotto met erwtjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marieke

    13 februari 2018 om 10:59 am

    Zou je voor de Frosting ook alleen chocolade en roomkaas kunnen doen? Of ipv boter kokosbet?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 februari 2018 om 11:08 am

      Dat kan zeker. De boter is puur voor de stevigheid van de frosting, dus hij zal een beetje zacht worden. Snel opeten dus ?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee