Momenteel is het Chinese Nieuwjaars feest in volle gang en dat inspireerde met op deze Meatless Monday om een Aziatische noodles salade te maken! Lekker vegetarisch met onder andere kool, wortel, sojabonen en een heerlijke sojadressing. De salade zit vol Hollandse seizoensgroenten maar past eigenlijk perfect in deze maaltijdsalade met Aziatische smaakmakers!
Vegetarische Noodles salade maken
Zo in het nieuwe jaar is het voor mij weer hoog tijd om even te letten op het eten. Ik heb heerlijke feestdagen achter de rug, waarbij ik -zoals altijd- veel te veel en veel te lekker heb gegeten. Hoog tijd voor weer wat gezonde, voedzame maaltijden op tafel vol vitamines. Deze vegetarische Aziatische noodles salade is zo’n recept dat perfect past bij goede voornemens en een gezonde(re) levenstijl. Boordevol groenten die net aan beetgaar zijn, iets dat echt typerend is voor veel Aziatische keukens. En afgemaakt met een heerlijke soja-knoflook dressing is dit een maaltijdsalade om van te smullen. Als je hier fan van bent dan moet je zeker ook eens deze japanse miso soep met noodles maken.
Nog meer maaltijd salades voor dit seizoen
Deze Aziatische noodles salade is heel geschikt om aan te passen naar eigen wens. Ik heb een suggestie gegeven van de hoeveelheid groenten die je erin kunt verwerken, maar pas dit vooral aan naar eigen wens. Bovendien kun je zelf natuurlijk ook groenten, noten en/ of zaden toevoegen die je lekker vindt of nog hebt liggen. Andere maaltijd salades die goed bij dit seizoen passen, zijn bijvoorbeeld deze Pompoen salade met bietjes en deze Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel. Ook beide aanraders!
Recept: Aziatische noodle salade
Momenteel is het Chinese Nieuwjaars feest in volle gang en dat inspireerde met op deze Meatless Monday om een Aziatische noodles salade te maken! Lekker vegetarisch met onder andere kool, wortel, sojabonen en een heerlijke sojadressing. De salade zit vol Hollandse seizoensgroenten maar past eigenlijk perfect in deze maaltijdsalade met Aziatische smaakmakers!
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Aziatische keuken
Ingredients
Voor de salade:
- 100 gram spitskool
- 100 gram verse rode kool
- 50 gram wortel
- 100 gram sojabonen
- 2 bosuitjes
- 130 gram sobanoodles
- 6 takjes verse koriander
- 1 el. sesamzaadjes
- 2 el. amandelen (ongeroosterd en ongezouten)
Voor de dressing:
- 4 el. sojasaus
- 4 el. sesamolie
- 2 el. honing
- 1 teentje knoflook
- Peper
- Snuf chilipoeder (indien gewenst)
Instructions
- Bereid de sobanoodles volgens de gebruiksaanwijzing. Zet indien nodig nog even apart.
- Snij ondertussen de spitskool en rode kool heel fijn. Rasp de wortel. Hak of snij de amandelen fijn. De bosuitjes snij je in dunne ringen. Haal de blaadjes koriander van de takjes en knip of snij fijn.
- Pers de knoflook uit. Meng in een kommetje de sojasaus met de sesamolie, honing, peper, knoflook en eventueel de chilipoeder. Roer goed door.
- Schep de spitskool, rode kool, wortel, bosuitjes en sojabonen samen met de sobanoodles, koriander, sesamzaadjes en amandelen in een ruime kom. Giet de dressing eroverheen en schep goed door.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Notes
Bewaartip: Je kunt deze salade lauwwarm of koud serveren. Lauwwarm vind ik zelf vooral in het najaar en in de winter lekkerder. Heb je wat salade over? Bewaar dit dan vooral 1-2 dagen goed afgekoeld in de koelkast. Dan kun je het later nog eens koud serveren als bv. lunch.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische Aziatische noodles salade wilt gaan maken!
Geef een reactie