Print

Recept: Aziatische noodle salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Momenteel is het Chinese Nieuwjaars feest in volle gang en dat inspireerde met op deze Meatless Monday om een Aziatische noodles salade te maken! Lekker vegetarisch met onder andere kool, wortel, sojabonen en een heerlijke sojadressing. De salade zit vol Hollandse seizoensgroenten maar past eigenlijk perfect in deze maaltijdsalade met Aziatische smaakmakers!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale

Voor de salade:

  • 100 gram spitskool
  • 100 gram verse rode kool
  • 50 gram wortel
  • 100 gram sojabonen
  • 2 bosuitjes
  • 130 gram sobanoodles
  • 6 takjes verse koriander
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 2 el. amandelen (ongeroosterd en ongezouten)

Voor de dressing:

  • 4 el. sojasaus
  • 4 el. sesamolie
  • 2 el. honing
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • Snuf chilipoeder (indien gewenst)

Instructions

  1. Bereid de sobanoodles volgens de gebruiksaanwijzing. Zet indien nodig nog even apart.
  2. Snij ondertussen de spitskool en rode kool heel fijn. Rasp de wortel. Hak of snij de amandelen fijn. De bosuitjes snij je in dunne ringen. Haal de blaadjes koriander van de takjes en knip of snij fijn.
  3. Pers de knoflook uit. Meng in een kommetje de sojasaus met de sesamolie, honing, peper, knoflook en eventueel de chilipoeder. Roer goed door. 
  4. Schep de spitskool, rode kool, wortel, bosuitjes en sojabonen samen met de sobanoodles, koriander, sesamzaadjes en amandelen in een ruime kom. Giet de dressing eroverheen en schep goed door. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze salade lauwwarm of koud serveren. Lauwwarm vind ik zelf vooral in het najaar en in de winter lekkerder. Heb je wat salade over? Bewaar dit dan vooral 1-2 dagen goed afgekoeld in de koelkast. Dan kun je het later nog eens koud serveren als bv. lunch.