• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Chili Sin Carne met tofu en ijsbergsla

Chili Sin Carne met tofu en ijsbergsla

11 mei 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Wil je eens chili con carne zonder vlees maken? Voor dit Chili sin carne recept gebruik ik blokjes tofu en heerlijke Mexicaanse roerbakgroenten voor een maaltijd salade! Het is met recht een heerlijke Meatless Monday zo!

Dit is een heerlijk zomers en ‘light’ variant op de welbekende Chili Con Carne.  Ik gebruik namelijk geen vlees of peulvruchten, maar tofu of tewel een blok soja dat boordevol vitamine B zit, en dus een goed vegan alternatief is voor een stukje vlees. Normaal gesproken serveer je de chili met gekookte rijst of een wrap, maar met het oog op aankomende zomer maar ik er een lichte salade van. Deze Chili Sin Carne is daardoor #bikinibodychallenge proof, maar bovenal erg smakelijk!

recept_chili_sin_carne_met_tofu_en_ijsbergsla_1-001

Normaal gesproken zou ik niet zo gauw tofu in huis halen, want die keren dat ik het at, viel het vies tegen. Gelukkig kom je nu vandaag de dag veel meer variaties met tofu blokjes tegen in de schappen. Van voorgemarineerd in aziatische of zelfs mexicaanse dressing. In dat geval kun je waarschijnlijk een deel van de kruiden achterwege laten in dit recept.


Print

Recept: Chili Sin Carne met tofu en ijsbergsla

recept chili sin carne zonder vlees met tofu © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 200 gr tofu blokjes (a la minute)
  • 400 gr Mexicaanse roerbak groenten mix (bijv. prei, ui, rode paprika, mais etc)
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree (uit een blikje)
  • 1 tl paprikapoeder *
  • ½ theelepel gemalen komijn *
  • ½ tl gedroogde tijm *
  • ¼ tl cayenne peper *
  • 100 gr ijsbergsla,
  • 125 gr creme fraiche,
  • peper & zout
  • olijfolie
  • verse bieslook

( * of vervang deze ingrediënten door 1 eetlepel burrito/taco kruiden)

Extra:

  • wok of ruime hapjespan.

Instructions

  1. Verhit de een beetje olie in een wok en bak hierin de tofublokjes aan, gedurende 2 minuten.
  2. Voeg vervolgens de mexicaanse roerbakmix en knoflook toe en bak mee gedurende 2-3 minuten, zodat de groente zacht worden.
  3. Ondertussen maak je een mexicaanse kruidenmix door de paprikapoeder, komijn, tijm en cayenepeper te mengen in een klein kommetje. Voeg toe aan het groente mengsel en bak 1 minuut mee.
  4. Giet de tomatenpuree erbij en roer goed door gedurende 1 minuut. Voeg tot slot slechts 1 eetlepel creme fraiche toe en roer deze goed los in de wok. Je krijgt hierdoor een smeuige tomatensaus die zo heerlijk smaakt in deze Chili sin carne. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de ijsbergsla als een bedje over de borden en schep hier de chili sin carne op. Garneer met de overgebleven creme fraiche en garneer met vers gesneden bieslook.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept_chili_sin_carne_met_tofu_en_ijsbergsla_2-001

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: burrito, ijsbergsla, mais, Paprika, prei, taco, Tex Mex keuken, tofu, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fonteyn Festival in Utrecht
Volgend bericht: De 10 Food Confessions TAG »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee