• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Chiazaad Pudding met blauwe bessen

Chiazaad Pudding met blauwe bessen

15 juni 2015 Door Betina Oostveen 22 Reacties

Jump to Recipe

Zoals jullie in mijn eetdagboeken kunnen lezen, ben ik nog steeds enorm fan van superfoods! Dus een chiazaad pudding staat hier gerust op tafel tijdens het ontbijt. Met chiazaad voeg ik namelijk  extra Omega 3-6-9 toe aan mijn maaltijden. Ik eet immers te weinig vis, per week, dus probeer het vetzuren gehalte zo een beetje aan te vullen.

Zelf chiazaad pudding maken

De afgelopen maanden zag ik geregeld Chiazaad pudding voorbij komen op Pinterest en besloot om deze zelf ook maar eens een keertje te proberen. Geweekte chiazaadjes tranformeren tot een soort gel, die langzaam opgenomen wordt door je lichaam. Je zult dus ook aardig ‘vol’ zitten, na het eten van deze chiazaad pudding.

recept chiazaad pudding met blauwe bessen © bettys kitchen

Chiazaad als bron van vezels

Deze grappige zwarte  chia zaadjes zitten boordevol vezels, eiwitten en bevatten veel ijzer. Omdat het voedingsadvies is om 1 eetlepel chiazaadper dag te nuttigen, wil ik je ook niet adviseren om deze chiazaad pudding elke dag te eten, maar gewoon eens als afwisseling. En ik zal je eerlijk zeggen dat na het eten van deze chiazaad pudding de zaadjes wel letterlijk naar mijn hoofd stegen! Boordevol energie zat ik!

chiazaad pudding met blauwe bessen

Deze chiazaad pudding doet het ook enorm goed dienst als powerrr tussendoortje in de namiddag! Desnoods halveer je dan het recept. Maar bovenal is deze chiazaad pudding erg lekker als koud ontbijtje, na een broeierige, zomerse nacht!Check hier nog veel meer powerontbijtjes boordevol eiwitten en goede vetzuren: Low Carb ontbijt recepten of ga voor ‘high fat’ Keto ontbijtjes.


Print

Recept: chiazaad pudding met blauwe bessen

recept chiazaad pudding met blauwe bessen © Bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Een heerlijk powerrr ontbijt boordevol omega 3 vetten. Deze chiazaad pudding met blauwe bessen zet je heel eenvoudig een avond van tevoren in de koelkast. Glutenvrij en hoog in vetten dus uitstekend voor een KETO ontbijt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 nacht
  • Total Time: 1 nacht + 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 20 gr chiazaad (ca 2 el)
  • 100 ml Fairtrade kokosmelk
  • 30 gram blauwe bessen
  • 1 el zero carb zoetstof *
  • 1 tl amandelschaafsel
  • snufje kaneel

Instructions

  1. Stop de chiazaadjes, kokosmelk, de helft van de blauwe bessen, honing of aguave siroop en kaneel in grote mok of kan, en roer alvast heel goed door.
  2. Zet vervolgens in de koelkast en laat de zaadjes de hele nacht weken. De volgende ochtend roer je de chiazaad pudding nog even goed door, om klonten te verwijderen.
  3. Schenk de chiazaad pudding in een glas en top af met de overige blauwe bessen en amandelschaafsel. Lepel direct op!

Maak er een ware POWERRR Dag van!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Voor vegan, Low Carb of keto gebruik bijv. stevia, erythirol of Walden Farms of Good Good siroop om te zoeten. Dit zijn zogehete ‘zero carb’ zoetstoffen.

Nutrition

  • Serving Size: 1 bowl
  • Calories: 289
  • Sugar: 4.08 g
  • Fat: 24.47 g
  • Carbohydrates: 13.75 g
  • Fiber: 8.5 g
  • Protein: 3.95 g

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept chiazaad pudding met blauwe bessen © Bettys kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze chiazaad pudding met blauwe bessen wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: agave siroop, amandelen, amandelmelk, blauwe bessen, chiazaad, detox recepten, Glutenvrij, honing, kaneel, keto, Low Carb, pudding, superfoods, vegan, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vers van de Pers # 5
Volgend bericht: Zomer kleding met fruit print »

Lees Interacties

Reacties

  1. N. Janssen

    23 juni 2015 om 11:39 am

    Deze “energy booster” ziet er ook nog eens leuk uit! bedankt voor het delen van je recept.

    Succes met je blog

    groeten Niels

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 juni 2015 om 10:12 am

      Dank je wel Niels,
      jij ook succes met jouw blog.
      Groeten, Betty

      Beantwoorden
  2. Henkjan de Krijger

    25 juni 2015 om 10:01 am

    Ik vind het er erg mooi uitzien. Vanmorgen toch maar met een tarwegras smoothie begonnen. Dus nu eerst Koffie !

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 juni 2015 om 10:09 am

      Goed bezig Henkjan!
      Eet en drink smakelijk!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Ina

    11 maart 2016 om 5:16 pm

    Gaat morgen worden uitgeprobeerd. Morgen alweer dag 6 van mijn detox!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 maart 2016 om 4:11 am

      Super goed bezig Ina, en houd vol!

      Beantwoorden
  4. Shanice

    10 juni 2016 om 6:48 am

    Kan je het ook een avond van tevoren maken en een nacht in de koelkast houden?

    Gr Shanice

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 juni 2016 om 10:10 am

      Goede morgen Shanice,

      uiteraard kan dat! Ik heb het meteen ook even in de tekst vermeld.
      Groetjes!

      Beantwoorden
  5. Stine

    12 oktober 2016 om 9:35 pm

    Kan je het ook met gewone melk maken???
    Groetjes Stine

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 oktober 2016 om 2:21 pm

      Uiteraard 🙂

      Beantwoorden
  6. Saskia

    17 februari 2017 om 9:26 pm

    Ik heb deze gisterenavond gemaakt, zonder de bessen( die had ik niet) vanmorgen gegeten, moest wel even wennen aan de smaak en de structuur van de chiazaadjes ???. Ik eet sinds kort paleo ( nog niet 100%, kasten moeten ook leeg?)voor mijn gezondheid en heb al een hoop leuke recepten gevonden hier?

    Beantwoorden
  7. Anja

    23 januari 2018 om 6:41 pm

    Hallo, dank voor het recept!
    Misschien een rare vraag maar hij is niet echt dik geworden, zelfs niet na een nacht in de koelkast.
    Is het de bedoeling dat hij beetje waterig blijft?
    Groetjes Anja

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 januari 2018 om 5:34 pm

      hi Anja,
      Hij is bij mij ook een beetje lopend, maar dat vind ik lekker.
      je kunt altijd een scheutje minder melk toevoegen. Dan wordt de pudding ook wat ‘stijver’.
      Het is maar net wat je prettig vindt.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  8. Karin

    17 januari 2020 om 6:25 pm

    Is de honing noodzakelijk of smaakt het ook zonder?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 januari 2020 om 1:30 pm

      Hi Karin, het is niet noodzakelijk, maar komt de smaak wel ten goede. Maar je natuurlijk kunt ook een andere (verantwoordere) zoetmiddel gebruiken, zoals bijv. stevia.

      Beantwoorden
  9. Sonya

    2 maart 2020 om 5:23 pm

    Hi! Ik heb het geprobeerd, maar het bleef gewoon vloeibaar, alleen onderin een klein beetje pudding? Kan ik dit oplossen door gewoon minder water te gebruiken of heb je nog een andere tip?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 maart 2020 om 12:44 pm

      Hi Sonya,
      dat is bijzonder, want wij maken dit recept al jaren!
      Zeker na een nacht weken zouden de 3 eetlepels helemaal opgenomen moeten zijn.
      Maar probeer het gerust met minder vloeistof en roer het echt goed door zodat het vocht bij alle zaadjes kan komen.

      Beantwoorden
  10. Astrid

    2 oktober 2020 om 4:39 pm

    Chia pudding is super en dit recept klinkt ook erg lekker! Wel wilde ik nog even meegeven dat chiazaadjes slechts een heel klein deel omega-369 brengt. De omzetting van ALA (uit chia) naar EPA en DHA levert bijvoorbeeld aardig weinig op. Dit is meer een tip zodat mensen na je intro niet veel van hun hoop op chia vestigen als plantaardige vervanger van visvetzuren. Want dan is de kans dat ze een (te) lage hoeveelheid van deze vetzuren hebben, :). Als vegetariërs slik ik zelf algenolie erbij, :).

    Hoe dan ook; verder is chia natuurlijk amazing en ik gebruik het elke dag!

    Beantwoorden
  11. Miek

    14 november 2020 om 12:38 pm

    Kun je dit misschien ook warm eten? En hoeveel koolhydraten kan ik rekenen voor dit ontbijt?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 december 2020 om 1:25 pm

      Jazeker, net wat je lekker vindt! Maar het liefst niet laten doorkoken, alleen ene beetje verwarmen.

      Beantwoorden
  12. Laura

    20 januari 2022 om 12:15 pm

    Ik ga het proberen 😋😋
    Maar amandel of kokosmelk?

    Bedankt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 januari 2022 om 11:37 am

      Wat jij lekker vindt natuurlijk! Al zou ik wel kokosdrink gebruiken in plaats van die dikkere kokosmelk.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee