In de zomer zijn we natuurlijk maar al te graag bezig met het ‘bikini body’. Een skinny gerechten of low carb maaltijden zijn hier natuurlijk perfect voor. Maak bijvoorbeeld eens deze karbonaadjes met kappertjes en courgette op de barbecue.
Low Carb gepaneerde karbonaadjes
Op zomerse dagen eet ik het liefst gegrild vlees. Het voelt elke keer weer als een mini-vakantie, als Dylan met een tang in de barbecue staat te porren. Heerlijk vind ik dat! Daarom maak ik vandaag karbonaadjes met kappertjes en courgette linten. Als je gewoon zorgt voor een goed stukje vlees met een flinke portie groenten, dan kun je gerust de aardappels een keertje achterwege laten Zo past dit gerecht ook nog een thuis in een ‘Low Carb’ dieet. Je kunt het vlees en de groenten zowel op de BBQ of in een grillpan bereiden. Maar mocht je geen van beiden hebben, dan werkt een gewone koekenpan ook prima hoor! Deze low carb gepaneerde karbonaadjes zijn tevens voorzien van glutenvrij paneerlaagje!
Recept: Karbonaadjes met kappertjes en courgette
Deze karbonaadjes met kappertje en courgette bereid je eenvoudig op de grill. Lekker low carb genieten.
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 35 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met vlees
- Cuisine: Low Carb Recepten
Ingredients
- 4 karbonaadjes (ongeveer 500 gram),
- 2 theelepels paprikapoeder,
- 2 eetlepels amandelpoeder (of gewone bloem),
- 1/2 theelepel zeezout,
- 1/2 theelepel gemalen peper,
- 3–4 courgettes,
- verse peterselie,
Ingrediënten dressing:
- 1 tomaat,
- 3 eetlepels kappertjes, 1
- citroen,
- 3–4 eetlepels olijfolie,
- verse peterselie,
- peper en zout.
Extra:
- kaasschaaf,
- BBQ of grillpan (of koekenpan).
Instructions
- Haal de karbonades 15 minuten van tevoren uit de koelkast, laat op temperatuur komen en dep droog.
- Maak als eerste de kappertjes-dressing: was de tomaat, snijd in partjes, verwijder de zaadjes, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Spoel de kappertjes af onder de kraan en knijp goed uit. Halveer de citroen en pers deze uit. Meng de tomaat, kappertjes, citroensap en olijfolie in een kommetje. Breng op smaak met wat peper en zout, en roer als laatste zo’n 2 eetlepels vers gehakte peterselie er door heen. Zet apart.
- Mix in een ander kommetje de paprikapoeder, amandelpoeder, zeezout en peper. En met dit kruidenmengsel wrijf je de karbonaadjes rondom in.
- Bij een BBQ/grillpan: bedruppel de karbonaadjes met een beetje olie en bak beide zijden 5-7 minuten in een grillpan op hoog vuur.
- Bij een koekenpan: verhit een laagje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de karbonaadjes rondom, 5-7 minuten per zijde.
- Was ondertussen de courgette en schaaf hier aan 4 zijden linten van. Het liefst de kern met zaadjes niet gebruiken. Breng de linten op smaak met peper, zout en slechts 1 eetlepel olijfolie.
- Schep de karbonaadjes uit de pan, en laat een paar minuten rusten onder zilverfolie (de folie houdt de karbonaadjes ook warm). Bak in het overgebleven bakvet de courgette linten rondom. Dit hoeft slechts een paar minuten.
- Serveer de karbonaadjes op een bord, met daarnaast de courgette linten, en schep de kappertjes dressing over beiden.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Nog meer low carb vlees gerechten
Heb jij de smaak te pakken gekregen na deze karbonaadjes met kappertjes en courgette? Uiteraard heb ik nog meer verrukkelijk low carb vlees gerechten op de site staan voor je! Deze gebakken varkenshaas uit de oven is ook al jarenlang een favoriet op de site! Of ga voor lekkere huisgemaakte hamburger met feta en spinazie. Liever een beetje vis? Maak dan deze zalm met pesto uit de oven, dat is een recept on van te smullen namelijk! Check hier nog meer lunch & diner tips die passen in een Low carb dieet of ketogeen dieet.
Geef een reactie