• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegetarische lasagne met courgette

Vegetarische lasagne met courgette

2 april 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Deze Meatless Monday heb ik een heerlijke, romige lasagne met basilicum-courgettesaus op het menu staan. Deze vegetarische lasagne met courgette is een lekker alternatief op de traditionele Italiaanse lasagne met gehakt.

Vegetarische Lasagne maken

Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik dus nog niet eerder een recept had geplaatst op Betty’s Kitchen voor een vegetarische lasagne. Als grote liefhebber van de Italiaanse keuken maak ik regelmatig lasagne. Meestal ook vegetarisch, bijvoorbeeld met linzen, maar ik vond het nu tijd voor een alternatief. Dat werd dus deze variant met een romige basilicum-courgettesaus. En stiekem toch ook nog een kleine scheutje tomatensaus, dat hoort er toch wel bij:)

Vegetarische lasagne met courgette

Lasagne bladeren gemaakt van linzen

Ik zie de laatste tijd steeds vaker pasta gemaakt van linzen-, boekweit- en kikkererwtenmeel in de supermarkt liggen. Dit is glutenvrij, vezel- en eiwitrijk en daarmee een gezond alternatief voor ‘gewone’ lasagnebladen. In dit gerecht gebruikte ik groene linzen lasagnebladeren en dat was bijna niet te onderscheiden van traditionele bladeren. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze kikkererwtenpasta met paprika-courgette pesto, dat was ook een aanrader! Maar goed, met dit glutenvrije en groenterijke alternatief, is de toon wel gezet voor een vegetarische lasagne.

Print

Vegetarische lasagne met courgette

Vegetarische lasagne met courgette
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 courgettes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 witte uien
  • 12 grote lasagnebladen
  • 200 ml. crème fraîche
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram geraspte Grana Padano kaas
  • 150 ml. tomatensaus
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 groentebouillonblokje
  • Een flinke hand verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ruime ovenschaal alvast in met olijfolie. 
  2. Snij de courgettes in blokjes en versnipper de ui. Pers de knoflook alvast uit. Giet zo’n 2 el. olijfolie in een hapjespan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de ui en courgette toe en bak de groenten totdat ze lichtbruin kleuren. Roer op het laatst ook de knoflook erdoorheen. 
  3. Meng in een kom de crème fraîche met 200 ml. koud water, de (verkruimelde) geitenkaas, de verse basilicumblaadjes, een flinke snuf peper en zout en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de gebakken groenten toe en mix het mengel. Zorg dat er nog een beetje bite in zit, dus mix het niet helemaal tot een egale saus.  
  4. Giet een laagje (1/4) courgettesaus in de ovenschaal en plaats er 4 lasagnebladen op. Bedek dit laagje bladeren met de helft van de tomatensaus. Herhaal dit nog eens en plaats de bovenste laag lasagnebladen. Verdeel het laatste beetje courgettesaus eroverheen. Strooi de geraspte Grana Padano over de saus en als laatste de hazelnootjes. 
  5. Plaats de vegetarische lasagne voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou de lasagne tijdens de oventijd in de gaten, als de kaas of hazelnootjes te donker gaan kleuren plaats je de lasagne iets lager.
  6. Laat de vegetarische lasagne, voordat je hem serveert, een paar minuutjes afkoelen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda  

Notes

Bewaartip: dit is een ideaal gerecht om goed afgedekt in de koelkast te bewaren en enkele dagen erna op te warmen. Ben je lekker snel klaar:)

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Vegetarische lasagne met courgette

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: basilicum, Crème fraîche, geitenkaas, Glutenvrij, hazelnoten, lasagne, Nanda Appelman, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Sanju Ramen in Utrecht
Volgend bericht: Weekvlog #12 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee