Print

Recept: Vegetarische Fajita’s met Halloumi

recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl

Serveer eens fajita’s tijdens je Tex Mex Party! Deze wraps worden gevuld met gebakken halloumi kaas voor een stevige bite en op smaak gebracht met fajita kruiden van Santa Maria.

Scale

Ingredients

Voor erbij:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de halloumi kaas in de breedte in plakken van maximaal 1 cm dikte. Wrijf de plakken kaas zachtjes in met de helft van de Santa Maria Fajita seasoning mix en verdeel trapsgewijs over het midden van de bakplaat. 
  3. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Doe deze in een kom, voeg 2 eetlepels olie en de overige helft van de Santa Maria Fajita seasoning mix toe en hussel goed door. Verspreid over een bakplaat en rangschik rondom de halloumi kaas. Bak de fajita vulling af in de oven gedurende 20 minuten.
  4. Ondertussen maak je vast een tafelsetting zodat iedereen straks zelf zijn/haar fajita kan beleggen. Leg de (verwarmde) Santa Maria Tortilla’s op een groot bord. Vul een kom met de sla. Geef er de Santa Maria Chunky Wrap Salsa medium bij. Maak een kommetje guacamole met 2 avocado’s + zakje Santa Maria dip voor guacamole. Vergeet ook niet de Santa Maria Jalapeños voor de pit en een kommetje zure room om juist af te blussen.
  5. Vul de wraps door een strook in het midden te leggen met bijvoorbeeld: blaadje sla, paprika, halloumi, afgetopt met wat hoopjes salsa, guacamole, jalapeño en/of zure room, maar laat hierbij een zijde een beetje vrij. Vouw vervolgens de vegetarische fajita’s met halloumi kaas als volgt:recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl

Notes

Kidproof tip: Fajitakruiden zijn lekker warm en pittig. Halveer gerust de hoeveelheid kruiden bij (kleine) kinderen. 

Keywords: TexMex, fajita, wraps, vegetarisch, halloumi, paprika