• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegan Rendang met Jackfruit

Vegan Rendang met Jackfruit

11 maart 2019 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Jump to Recipe

Het is de Nationale WEEK ZONDER VLEES, dus deze week kunnen jullie lekkere vegetarische recepten verwachten. Wij zijn thuis helemaal weg van jackfruit als vleesvervanger en maakte er ook een vegan rendang met jackfruit en paarse atjar mee.

Vegan Rendang tijdens de Jackfruit Taste Tour

Onlangs vertelde ik jullie al over een leuke nieuwe vleesvervanger van dit moment, namelijk jackfruit! De blikken met jonge jackfruit van Fairtrade Original vind jackfruit je nu in de schappen bij de AH en vorige maand ging ik dan ook op Jackfruit Taste Tour met ze door Amsterdam. Een van de gerechten die ik proefde was Jackfruit Rendang en besloot om hier thuis ook mee aan de slag te gaan voor deze Meatless Monday.

recept vegan rendang van jackfruit © bettyskitchen

De Week Zonder Vlees (11 t/m 17 Maart 2019)

Maar het blijft deze week niet alleen bij vegetarisch eten op de maandag. Dankzij het mooie initiatief van de Isabel Boerdam (de Hippe Vegetarier) hebben vorig jaar 32.0000 mensen zich hebben opgegeven om een week lang bewust vegetarisch te eten en dit jaar doen we dit uiteraard weer! Wanneer een volwassene deze week geen vlees eet, bespaar je zo’n: 770 gram dierenvlees, 130 liter water en 76 kilometer autorijden. Dus tijdens deze Week Zonder Vlees gaan we jullie helpen het nodige lekkers en vegetarische gerechten op het menu te zetten, zoals deze vegan rendang met jackfruit. Het kan zo dus lekker zijn om verantwoord bezig te zijn 🙂


Print

Recept: Vegan Rendang met Jackfruit

recept vegan rendang van jackfruit © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Jackfruit is HOT! Wij maakten dan ook een vegan rendang met jackfruit en paarse atjar! Heerlijk als vegetarische of vegan maaltijd!

  • Author: Afgeleid van Fairtradeoriginal.nl
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 75 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: vegetarisch
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale
  • 2 blikken Fairtrade Original Young Jackfruit
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 theelepels komijn
  • 1 zakje Fairtrade Original Rendang Boemboe
  • 2 stengels citroengras
  • 80 gram kastanje champignons, in fijne stukjes gehakt
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis

Voor de atjar:

  • kwart rode kool, fijngesneden
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 40 gram suike
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje

Voor erbij:

  • 250 gram (zilvervlies)rijst
  • handje geraspte kokos

Instructions

  1. Giet de jackfruit af in een vergiet, spoel goed af onder de kraan en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de komijn, Rendang boemboe en citroengras toe en bak een paar minuten op laag vuur om alle smaken los te laten komen.
  3. Voeg de jackfruit, champignons en kokosmelk toe aan de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan, verlaag daarna het vuur en laat de vegan rendang een uur op laag vuur door pruttelen.
  4. Ondertussen maak je de snelle atjar van rode kool. Zet daarna apart om in te trekken.
  5. Zet hierna een pan water op om de zilvervliesrijst te koken. Check de verpakking voor de juiste bereidingstijd.
  6. Verwijder na 30 minuten de deksel van de braadpan, breng de rendang op smaak met de sojasaus en ketjap manis en laat zachtjes inkoken gedurende de rest van de kooktijd. 
  7. Giet de rijst af en laat eventueel droogstomen in de pan (zie bereidingswijze). Schep hier de vegan rendang van Jackfruit overheen, bestrooi het geheel met geraspte kokos en serveer de paarse atjar erbij.

Selamat Makan! (= eet smakelijk) Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan rendang van jackfruit © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan rendang met jackfruit wilt maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: atjar, azijn, champignons, citroengras, Fairtrade Original, Indonesische keuken, jackfruit, knoflook, kokos, kokosmelk, komijn, kruidnagel, laurier blad, Nationale Week Zonder Vlees, rijst, rode kool, uien, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « GÅRD Taste Scandinavian Restaurant in Amsterdam
Volgend bericht: Vegetarische Fajita’s met Halloumi Tex Mex style »

Lees Interacties

Reacties

  1. elsbeth

    11 maart 2019 om 9:20 am

    en de rode kool voor de atjar???????

    Beantwoorden
  2. Wil wetsteijn

    11 maart 2019 om 11:36 am

    Goede morgen. Ik nu is in de beschrijving wat je met de rode kool moet doen. Groetjes, wil

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 maart 2019 om 1:39 pm

      Hi Wil, inmiddels staat hij erbij!
      Bedankt voor het doorgeven!

      Beantwoorden
  3. Kim

    14 januari 2020 om 8:03 pm

    Super lekker en en goede structuur! Dit is een blijvertje!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 januari 2020 om 10:40 am

      Dat vind ik heel leuk om te horen! Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Thera

    8 december 2020 om 1:02 am

    Hi, hoe voeg je de citroengras toe? Gekneusd en later weer verwijderen of klein gesneden?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 december 2020 om 2:56 pm

      Hi Thera,

      gekneusd en later weer verwijderen!
      Succes!

      Beantwoorden
  5. Ramona

    4 januari 2022 om 1:24 pm

    Goedemiddag

    Is het mogelijk méér zoetzuur te maken en deze buiten de koelkast te bewaren?

    M vr grt!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee