Print

Recept: Vegan Rendang met Jackfruit

recept vegan rendang van jackfruit © bettyskitchen

Jackfruit is HOT! Wij maakten dan ook een vegan rendang met jackfruit en paarse atjar! Heerlijk als vegetarische of vegan maaltijd!

Scale

Ingredients

Voor erbij:

 

Instructions

  1. Giet de jackfruit af in een vergiet, spoel goed af onder de kraan en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de komijn, Rendang boemboe en citroengras toe en bak een paar minuten op laag vuur om alle smaken los te laten komen.
  3. Voeg de jackfruit, champignons en kokosmelk toe aan de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan, verlaag daarna het vuur en laat de vegan rendang een uur op laag vuur door pruttelen.
  4. Ondertussen maak je de paarse atjar: Verwarm hiervoor het wijnazijn met de suiker en kruiden in een steelpannetje. Wacht tot de suiker oplost en haal daarna van het vuur om af te koelen. Verwijder de kruiden, giet daarna over de rode kool, hussel goed door en zet apart. 
  5. Zet hierna een pan water op om de zilvervliesrijst te koken. Check de verpakking voor de juiste bereidingstijd.
  6. Verwijder na 30 minuten de deksel van de braadpan, breng de rendang op smaak met de sojasaus en ketjap manis en laat zachtjes inkoken gedurende de rest van de kooktijd. 
  7. Giet de rijst af en laat eventueel droogstomen in de pan (zie bereidingswijze). Schep hier de vegan rendang van Jackfruit overheen, bestrooi het geheel met geraspte kokos en serveer de paarse atjar erbij.

Selamat Makan! (= eet smakelijk) Groetjes, Betty

Keywords: vegan, vegetarisch, rendang, jackfruit, stoofvlees