• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Vegan Lemon Cake Balls

Vegan Lemon Cake Balls

17 april 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door de heerlijek frisse smaak in gerechten, toetjes en salades, maar deze felgekleurde vegan lemon cake balls toveren vanzelf een zomerse glimlacht op je gezicht. Gemaakt met cashewnoten en verse citroen! Ga jij ze ook maken?

Gezonde vegan cake balls

Sowieso ben ik fan van gezonde tussendoortjes omhanden hebben. De kans dat je dan een ‘slechte’ snaaibui inlast is natuurlijk veel kleiner. Dus kies voor ingredienten die ook echt wat voor je doen. Noten zijn altijd een heerlijk en gezond tussendoortje want ze bevatten goede vetten en vezels. Maar samen met de frisse citroen en kokos zet je verrukkelijke vegan lemon cake balls op tafel die echt een ode aan zomerse dagen zijn. Laten we vooral hopen dat we er daar lekker veel van zullen krijgen dit jaar.

recept vegan lemon cake balls © bettyskitchen.nl

Nog meer gezonde snack balletjes recepten

In Betty’s Kitchen spenderen we heel wat uren met het in elkaar draaien van gezonde balletjes recepten. Je kunt ze namelijk gerust een paar dagen in de koelkast of zelf in de vriezer bewaren (max. 2 maanden). Maar daarnaast zijn de kids er ook groot fan van want ze zijn lekker zoet en fruitig. Dus als jij ook grote fan bent van deze Lemon Cake balls als tussendoortje, probeer dan ook eens deze chocolade-cranberry balletjes of de mango-kokosballetjes voor de lekkere trek! Dat wordt lekker gezond(er) genieten!


Print

Recept: Lemon Cake Balls

recept vegan lemon cake balls © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegan lemon cake balls zijn ideaal voor de lekkere trek! Gemaakt van cashewnoten en verse citroen maakt dit een lekker fris tussendoortje voor elk moment van de dag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Total Time: 10 minutes.
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Vegan

Ingredients

Scale
  • 150 gram raw cashewnoten, geweekt *
  • 60 ml verse citroensap
  • rasp van 1 schoongeboende citroen
  • 50 gram agave siroop **
  • 50 gram geraspte kokos
  • 25 gram kokosmeel
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel kurkuma

Extra:

  • geraspte kokos om in te rollen
  • Keukenmachine (=Foodprocessor)

Instructions

*De avond van tevoren: Stop de raw cashewnoten in een kom of kan en vul aan met koud water. Laat dit een nachtje weken om de noten wat zachter te maken. Giet daarna af en laat uitlekken.

  1. Stop de cashewnoten in de foodprocessor, samen met alle overige ingrediënten voor de vegan lemon cake balls en laat laat deze een minuut draaien. (** voor keto proof vervang de agave door zero carb syrup zoals steviala, GoodGood of Walden Farms)
  2. Schraap met een spatel langs de zijkant van de kom en laat de keukenmixer nogmaals een minuut draaien.
  3. Strooi wat extra geraspte kokos op een bord. Schep met een eetlepel een beslag uit de kom en rol hier Vegan Lemon Balls van, ter grootte van een walnoot. Wentel deze door de extra geraspte kokos op het bord en plaats op een schaal. Je kunt totaal 20 vegan lemon cake balls maken. Dek de schaal af en laat daarna minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!

Notes

Stop de energieballetjes in een hersluitbaar zakje of bakje en bewaar gerust nog een week in de koelkast.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan lemon cake balls © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten Tags: Amerikaanse keuken, bliss balls, cashewnoten, citroen, energybar, fat bombs, Glutenvrij, keto, kokos, kokosmeel, kokosolie, pasen, suikervrij, tussendoortjes, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegan Korean Beef Bao – uit Wereldwijd Borreltijd
Volgend bericht: Aperol Spritz cocktail »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee