• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegan Korean Beef Bao – uit Wereldwijd Borreltijd

Vegan Korean Beef Bao – uit Wereldwijd Borreltijd

15 april 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ken jij de streetfood klassieker Bao Buns al? Dat zijn zachte gestoomde broodjes met een heerlijke, vaak sticky, vlees vulling en aziatische smaakmakers. Deze vegan Korean Beef Bao’s met kimchi uit het kookboek Wereldwijd Borreltijd zijn dan ook een heerlijke borrelhap om te delen met elkaar.

Over Wereldwijd Borreltijd

Oops, she did it again! Susan Aretz bracht twee jaar geleden het borrelen tot een hoger niveau met haar boek Borreltijd! Heel Nederland ging massaal aan de borrelplanken met de heerlijkste hapjes, borrelbites en drankjes. En nu is daar een vervolg op gekomen met nog meer recepten: Wereldwijd Borreltijd waarbij je een ware reis rond de wereld maakt in 80 bites en drankjes. Zo komt Azie ruim aan bod met Koreaanse, Vietnamese, Japanse en Indiase gerechten. Maar ook Noord- en Zuid Amerika brengen heerlijke borrelgerechten voort. Ook in dit boek combineert Susan meerdere hapjes samen tot een complete thema Borrelplank – bijv. TexMex borrelplank of 4th of July plank. En deze keer geeft ze een stuk meer aandacht aan alcoholvrije cocktails en is er een heel hoofdstuk gewijd aan het makken van kombucha – leerzaam en lekker dus! Voor de fans van borrelen dus!

recept vegan korean beef bao met kimchi © bettyskitchen.nl
recept vegan korean beef bao met kimchi © bettyskitchen.nl

Zelf Vegan beef bao buns maken

In dit boek vind je ook een hoop vegan en vegetarische recepten terug en dat is natuurlijk helemaal van deze tijdgeest. Hoewel ik tot nu toe alleen Gua Bao met buikspek of zelfs gefrituurde kip op een gestoomd broodje heb gegeten, leek het mij heel leuk om ook eens zelf vegan beef bao buns te maken. Daar is natuurlijk wel een goed stuk vleesvervanger voor benodigd om heel dicht bij vlezig strucktuur te komen. Maar ik veronderstel dat je dit recept ook goed kunt maken met bijvoorbeeld pulled mushrooms. Het recept en met name de marinade van Susan is echt verrukkelijk in dit recept voor vegan Korean Beef Bao’s maken! Geniet er van dus!

recept vegan korean beef bao met kimchi © bettyskitchen.nl
recept vegan korean beef bao buns met kimchi © bettyskitchen.nl

Heb jij deze al in huis?


Print

Recept: Vegan Korean Beef Bao

recept vegan korean beef bao met kimchi © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ken jij de streetfood klassieker Bao Buns al? Dat zijn zachte gestoomde broodjes met een heerlijke, vaak sticky, vlees vulling en aziatische smaakmakers. Deze vegan Korean Beef Bao’s met kimchi uit het kookboek Wereldwijd Borreltijd zijn dan ook een heerlijke borrelhap om te delen met elkaar.

  • Author: Wereldwijd Borreltijd kookboek – Susan Aretz
  • Prep Time: 5 min + 1 nacht marineren
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 min + 1 nacht
  • Yield: 4 – 6 stuks 1x
  • Category: Vegan gerechten
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 x 2 stuks vegan hamburger
  • 10 gr geraspte knoflook
  • 1 tl sesamolie
  • 100 – 125 ml hoisinsaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • ½ tl srirachasaus

Voor erbij:

  • zonnebloemolie
  • 8 bao buns (diepvries)
  • vegan Kimchi
  • verse koriander
  • sesamzaadjes

Extra:

  • stoommandje
  • huishoudfolie
  • koekenpan
  • keukenpapier

Instructions

  1. Begin een dag van tevoren met de marinade: Meng de knoflook, sesamolie, hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn en sriracha door elkaar in een diep bord. Leg hier de ‘hamburgers’ in. Dek af met folie en laat een nacht marineren in de koelkast.
  2. Verwarm een pan met een laag van 5 cm water tot het kookpunt. Plaats hier vervolgens de bamboe stomer met deksel bovenop.
  3. Verwarm een beetje olie in een koekenpan of bakplaat en bak hier de hamburgers op middelhoog vuur aan beide zijden aan. Dubbelcheck de verpakking voor juiste bereidingstijd, bij mij was dit ca 3 – 4 minuten per kant. Verplaats de burgers naar een snijplank en snijd in dunne plakken van ca. 0,5 cm dikte.
  4. Ondertussen stoom je de bao buns volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Bij mij duurt dat ongeveer 3 minuten per batch van 3 – 4 broodjes.
  5. Vouw daarna de broodjes open en beleg deze met de plakjes vegan vlees en garneer met kimchi. Ik vond het zelf ook erg lekker om er nog wat extra koriander bij te doen. Vouw het Vegan Korean Beef Bao broodje dicht en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Het merk Vivera heeft een vegan biefstuk in het assortiment. Deze wordt ook bij dit recept getipt in Wereldwijd borreltijd kookboek. Echter kon ik deze niet vinden in mijn supermarkten dus heb ervoor gekozen om een goede vegan burger te gebruiken. Het originele recept is voor  2x 2 (Vivera) biefstucks en dat is ongeveer 400 gr vegan vlees – genoeg voor 4 personen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan korean beef bao met kimchi © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze vegan Korean Beef Bao buns.

Dit artikel bevat affiliate links naar bol.  Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Kookboeken, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Aziatische keuken, bao buns, Beyond Meat, biefstuk, Burgers, gember, hoisinsaus, hoofdgerechten, kimchi, knoflook, kookboek, Koreaanse keuken, koriander, sesamzaad, sojasaus, sriracha saus, streetfood, Susan Aretz, vegan, Vivera

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zwitserse kaasfondue
Volgend bericht: Vegan Lemon Cake Balls »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee