• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pizza van Turks brood met geitenkaas en notenpesto

Pizza van Turks brood met geitenkaas en notenpesto

24 maart 2025 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Jump to Recipe

Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht, welk mij in gedachten al ontzettend lekker leek. Ik maakte een super snelle pizza van Turks brood met geitenkaas en notenpesto klaar. En toen deze uit de oven kwam bleek het zelfs nog veel lekkerder dan ik dacht te zijn. bleek te zijn. Dit recept is dus absoluut het proberen waard.

Snelle Pizza van Turks brood maken

In de Meatless Monday rubriek experimenteer ik wel vaker met ‘alternatieve’ pizza maken. Je kunt pizzabrood ook maken met bijvoorbeeld verse pita broodjes of een focaccia. Het lekkerst is wel om een dik, luchtig brood te gebruiken. Daarom is Turks brood is een geweldige basis, evenals Indiaas naan. Daarnaast kun je de dunne tortilla wraps dan weer heel goed gebruiken als alternatief voor bijvoorbeeld Flammkuchen maken. Check gerust eens hier 10x pizza maar dan anders recepten met bijzondere of alternatieve bodems voor pizza maken.

recept pizza van turks brood met geitenkaas en notenpesto © bettyskitchen.nl

Pizza van Turks brood met geitenkaas maken

Maar goed, ik ben dus de keuken in gedoken om een lekkere supersnelle pizza van turks brood met geitenkaas te maken. De zachte witte kazen combineren over het algemeen heel goed met iets zoets of noten, dus het idee voor een notenpesto leek mij ideaal voor dit recept. En daarnaast zijn gebakken en gekarameliseerde uien ook een favoriet van velen. Zo bleek wel uit Betty’s recepten voor uiencompote maken en zelfs deze Franse ‘Pissaladiere’ uientaart. Al met al combineerde al deze verrukkelijke smaakmakers tot een snelle en zeer geslaagde Turkse broodpizza! Ga jij hem ook eens proberen?


Print

Recept: Turks Pizzabrood met geitenkaas

recept pizza van turks brood met geitenkaas en notenpesto © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Dit is een pizza, maar dan anders! Gebruik eens een Turks brood als pizzabodem en je maakt deze verukkelijke Turks pizzabrood met geitenkaas en rode uien in een handomdraai klaar. Heerlijk vegetarische maaltijd en erg lekker om bij een salade te serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 stuks / 4 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 1 Turks brood
  • 300 gram geitenkaas, liefst de gerijpte brie variant
  • 3 rode uien
  • 150 ml. extra vierge olijfolie
  • 45 gram ongebrande en ongezouten hazelnoten
  • 45 gram ongebrande en ongezouten pistachenoten
  • 15 gram basilicum
  • 1 eetlepel honing
  • peper & zout
  • Olijfolie, om in te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de uien alvast in hele dunne ringen en de geitenkaas brie in dunne plakjes.
  3. Verwarm een kookpan op medium hoog vuur en voeg een klein scheutje olijfolie voor bakken toe. Voeg de uien toe en bak deze aan gedurende 4-5 minuten tot ze zacht worden. Plaats daarna de deksel, draai het vuur laag en laat de uien in 15 minuten karameliseren.
  4. Voeg in een kom de extra vierge olijfolie, hazelnoten, pistachenoten, basilicum en een snuf zout samen. Vermeng alles met een staafmixer of keukenmachine tot een pesto. Ik vond het juist het lekkerst dat de noten niet helemaal verkruimeld waren, maar juist nog wat bite behielden. Als de pesto klaar is roer je er de honing door. Zelf ben ik niet heel erg fan van te veel zoet in een hartig gerecht. Daarom heb ik niet heel veel honing of een andere zoetstof toegevoegd aan de pesto. Je kunt het beste de zoete pesto zelf even proeven tijdens het bereiden en naar eigen smaak nog extra zoetstof toevoegen, of juist niet!
  5. Snijd het turks brood doormidden en leg met de snijkanten naar boven. Verdeel de pesto er overheen en daarna de plakjes geitenkaas brie.
  6. Plaats de Turks brood pizza voor ongeveer 8 minuten in het midden van de oven. Heb je een oven met hetelucht functie? Dan kun je 2 bakplaten tegelijkertijd afbakken. Bak anders de pizza’s na elkaar af. 
  7. Zodra de Turks Brood Pizza klaar zijn haal je uit de oven en strooi je de gebakken uienringen er overheen.
  8. Serveer het Turks pizzabrood met geitenkaas eventueel met een groene salade met tomaat ernaast. Daar past heel goed een balsamicodressing bij in combinatie met dit gerecht.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pizza van turks brood met geitenkaas en notenpesto © bettyskitchen.nl

recept pizza van turks brood met geitenkaas en notenpesto © bettyskitchen.nl

Category: Pizza Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: basilicum, brood, geitenkaas, hazelnoten, hoofdgerechten, Kaas, Mediterrane keuken, Nanda Appelman, pesto, pistachenoten, rode ui, Turks brood, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Tonijn salade voor op brood maken
Volgend bericht: Cottage Cheese Bagels »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariska

    4 januari 2017 om 5:27 pm

    Super lekker! Lekker variatie op een normale pizza. Ik ga dit recept zeker eens uitproberen.

    Beantwoorden
  2. Koy

    26 februari 2019 om 10:32 am

    Ziet er heeeerlijk uit! Ga ik zeker maken. Er staat dat het Turkse Cuisine is, dat is alleen niet waar want als ik dit aan mijn oma laat zien schrikt ze zich echt een hoedje!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 februari 2019 om 3:11 pm

      Hi Koy,
      dank je wel voor je reactie, maar je hebt gelijk! Past beter in een andere categorie dus ga ik aanpassen.
      Eet smakelijk in ieder geval 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PASEN

recepten voor Pasen

Zoveel lekkers voor Pasen!

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

15x Oranje recepten voor Koningsdag

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee