Na regen komt zonneschijn.. dat was afgelopen week wel heel erg duidelijk, want na een dagje shoppen in Amsterdam kwam ik gisteren volledig verbrand thuis. Tijd om de schaduw op te zoeken en een verkoelend ijsje eten. Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad wel te verstaan.
Afgelopen maand kreeg ik van Fonq.nl een Zoku Quick Pop Maker opgestuurd, met de vraag of ik hier een heerlijk ijsjes recept mee kon maken. Omdat ik bezig was met de detox, werd dit spontaan een heel gezond ijsje van gepureerd fruit en een vleugje kokosmelk. Ik waande mij meteen in Tropische sferen, dus moest uiteraard ook dit recept voor tropische ijsjes met mango en ananas met jullie delen.
Check hier nog veel meer lekkere IJS recepten van onze site!
Zoku Quick Pop Maker
Zelf thuis ijsjes maken wordt een kinderspel met de Zoku Quick Pop Maker. Het basis element is letterlijk een koelblok dat je in de vriezer bewaard. En op het moment dat je zin hebt in een ijsje, haal je de vorm uit de vriezer, steekt de stokjes erin en vult met een heerlijk (gezond) ijsmengsel. Het ijsje vormt zich letterlijk als je er naar kijkt, want binnen 10 minuten ben je klaar.
Tropische IJsjes maken
Alleen even de schroefdop aandraaien tot je POP hoort en je trekt de tropische ijsjes met mango eenvoudig uit de Zoku Quick popmaker. En dan kun je meteen een nieuwe batch vullen en laten opstijven. Een gekoeld element kan achter elkaar voor 3×3 ijsjes gebruikt worden. Daarna zou je het hem weer in de vriezer moeten plaatsen, voor een volgende keer.
Recept: Tropische IJsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 6 stuks 1x
Ingredients
- 1 mango,
- 4 schijven ananas (op sap),
- 75 ml kokosmelk,
- 2–3 theelepels chiazaad,
Extra:
- een blender (of een staafmixer + hoge kan).
- Zoku Quick Pop Maker
Instructions
Zo maak je de Tropische IJsjes met mango:
- Zet de Zoku Quick Pop Maker 24 uur van tevoren in de diepvries.
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in stukken. Laat de ananasschijven uitlekken op keukenpapier en snijd in stukken.
- Doe alle ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer in een hoge kan) en pureer tot een vloeibare massa. Zet vervolgens in de koelkast om goed af te koelen.
- Strooi eventueel wat extra chia zaadjes tegen de zijkant of bodem van de Zoku Quick Pop Maker (dit geeft een speels effect).
- Schenk de mangopuree in de Zoku Quick Pop Maker, steek hier direct de bijgeleverde stokjes in en wacht tot de ijsjes hard zijn (7-10 minuten), alvorens deze uit de vorm te verwijderen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Simone
Ooo dit klinkt als een hele lekkere combi. Ik heb ook een zoku dus ga het zeker proberen!
Betina Oostveen
😀 eet smakelijk!
groetjes, Betty
Wil Siroen
Lijkt me heerlijk zelf ijsjes maken
Zou hier mijn kleinkinderen mee kunnen verwennen.
Annelies - Een lepeltje lekkers
Lekker, zo’n tropisch ijsje! Valt ook in de smaak bij de kinderen, denk ik. Ik ga ze pinnen om binnenkort eens uit te proberen!
Betina Oostveen
Top! en geniet ervan!